Svenska
Gamereactor
recensioner
Winter Sports 2011: Go for Gold

Winter Sports 2011: Go for Gold

Spänn fast pjäxorna, ner med skidglasögonen och se till att halsduken sitter rätt. Winter Sports 2011: Go for Gold tar dig med ut i ett kyligt vinterlandskap proppfullt med sport

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Pressen är outhärdlig. Adrenalinet pumpar. De sista 30 sekunderna återstår. Jag viner förbi ett snöhinder, girar snabbt åt vänster och undviker precis att störta huvudstupa in bland granarna som sluter upp till höger om mig. Min tidräknare visar på 20 sekunder. En hastig rörelse åt höger igen för att komma rakt över hoppet. Jag susar över det och vidare ut i luftrummet framför mig. Utan att tänka gör jag en graciös back scratcher och känner hur trädtopparna ger mig en hastig smekning när jag viner förbi dem. Landar perfekt men hinner inte glädjas över mitt hopp utan viker mig dubbel så fort skidorna känner smaken av snö. Får upp farten.

HQ

10 sekunder. Jag ser mållinjen där framför mig. I nästa sekund flyger jag återigen fram genom luften för att lika hastigt känna tyngdkraften hänga sig runt anklarna på mig och dra mig nedåt. Susar vidare. Det är så nära nu... 5 sekunder. Jag använder det sista adrenalinet som bubblar inom mig och susar som en raket fram över den gnistrande snön. 4...3...Vinden gör en sista ansträngning och rycker i mig med fumliga fingrar innan den inser att det är lönlöst och släpper taget. Sista biten nu... 2 sekunder!
Hejarropen bryter ut och smattrar mot mina trumhinnor och jag badar mina öron i dess värme. Jag ler stolt när jag genom rutan tittar på min skidåkares lycka över att äntligen ha klarat den enerverande svåra utmaningen. Handkontrollen lägger jag ifrån mig och böjer lite välbehövt på fingrarna och tänker "trettonde gången gillt"...

Jag finner Winter Sports 2011: Go for Gold uppfriskande och underhållande. Du erbjuds ett smörgåsbord bestående av nio olika sportgrenar, kombinerade och sammansvetsade till olika cuper eller för sig själva som ensamstående och provokativa utmaningar som bara väntar på dig. Figure skating, bobsled, downhill skiing, snowboard cross, short track, snowmobile, biathlon, freeride skiing och ski flying.

De personliga favoriterna är figure skating och freeride skiing. Den förstnämnda för att jag finner det uppenbart rogivande och tillfredsställande att min konståkare kan röra sig så graciöst på skridskorna. Den andra för att det är generöst med fart och den snabba hastigheten kräver snabbare tankeverksamhet vilket gör det hela betydligt roligare. Trots att jag tycker att alla grenar är ganska roliga finner jag att short track var den gren som gav mig minst underhållning och som tycktes bli den mest enformiga.

Grenarna pockar på din uppmärksamhet genom tre olika cuper; amateur cup, pro cup och worlds elite cup. Du måste börja med amateur cup för att sedan kunna låsa upp pro cup och därefter worlds elite cup. Detsamma gäller för de 44 utmaningar som törstar efter dina färdigheter. Efterhand som du klarat en låser du upp fler och på så vis klättrar du sakta men säkert upp för karriärstegen. Till en början väljer du ett av åtta lag som du vill tillhöra och göra karriär med. Ett litet minus är att karaktärerna inom de olika lagen till relativt stor utsträckning liknar varandra eller rent av ser identiska ut. Ditt lag består av nio deltagare, alla ansvariga för vars en gren, och deras utrustning kan du uppgradera efterhand som du låser upp möjligheter i spelet. Grafiken är snygg, om än stundtals bristande med osynkroniserade krascher och stundom kantig omgivning, förvisso oftast utanför själva spelytan. För övrigt är spelet snyggt och tycks glittra av realism.

Detta är en annons:

När du kan bocka av att du klarat en utmaning eller cup erhåller ditt lag poäng och avancerar i level. Efter att du piskat dina egna high scores och klarat både cuper och utmaningar känner du kanske att det är dags att lägga till den mänskliga faktorn i ekvationen och öppna dörren till multiplayer-läget. Här kan ni spela upp till fyra stycken och era tävlingsmöjligheter är varierade. Första valet blir om ni vill köra online eller offline varefter valet står mellan fem olika tävlingstyper som både sätter dina och din motspelares färdigheter på prov.

För att från början inte vara något av en sportsfantast finner jag mig, till min förvåning, faktiskt ha väldigt roligt när jag susar fram över snötäckta backar, ensam och elegant glider över isen i ljuset från strålkastarna, flyger genom luften eller i farten hastigt knycklar ned mig i min kälke. Tillsammans vinner och faller jag med mina lagmedlemmar och jag uppskattar den renodlade sportskänslan som faktiskt strålar genom rutan. Upphetsningen och pressen är påtaglig och i det stora hela erbjuder Winter Sports 2011: Go for Gold många bra speltimmar med många möjligheter.

Winter Sports 2011: Go for Gold
Winter Sports 2011: Go for Gold
Detta är en annons:
Winter Sports 2011: Go for Gold
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Varierad svårighetsgrad på utmaningar, i det stora hela snygg grafik, roliga grenar
-
Något fantasilösa lagmedlemmar, tillfälligtvis svårstyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Winter Sports 2011: Go for GoldScore

Winter Sports 2011: Go for Gold

RECENSION. Skrivet av Cristina Ekstrand Hansen

Spänn fast pjäxorna, ner med skidglasögonen och se till att halsduken sitter rätt. Winter Sports 2011: Go for Gold tar dig med ut i ett kyligt vinterlandskap proppfullt med sportLoading next content