Svenska
Gamereactor
TV-serier
Willow (Disney+)

Willow (Disney+)

Vad som började som en fin fortsättning på fantasyklassikern slutade istället med katastrof. André har satt ett slutgiltigt betyg efter åtta trista avsnittavsnitt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det kluriga med att recensera vissa serier är att man inledningsvis ofta ges ett bra intryck av de två episoderna som man får tillgång till. I min förra recension var jag exempelvis hoppfull till Willow-fortsättningen tack vare manusförfattaren Jonathan Kasdans inblandning. Kasdan har tagit efter sin pappa Lawrence (Rymdimperiet slår tillbaka) i själva skrivandet, där han i pilotavsnittet tydligt etablerade karaktärer, deras motiv och en anda som låg helt i linje med filmens härligt töntiga sagostil. Jag tyckte om piloten, med andra ord. Klyschigt som tusan, men charmigt.

Det där mysiga sagoäventyret urartade dock snabbt till en riktningslös och målgruppsförvirrad fantasyröra som snabbt tappade sin koppling till Willow. Jag borde ha förutsett det. Fyra avsnitt senare insåg jag nämligen hur lite jag faktiskt brydde mig om det nya, ungdomliga gänget som använder språkmönster från 2020-talet. Det forcerades konflikter så fort chansen gavs och karaktärer trampade vatten i vad som kändes som evigheter. Jag ville verkligen att det skulle vara mer än ett tonårsdrama, men efter att ha nått finalen blev jag ändå besviken på att den inte ville vara mer än lite fan-bete för de äldre fansen.

Willow (Disney+)
Stora portioner av serien ägnas åt mycket flams, vilket gör att fantasyvärlden aldrig riktigt övertygar.

Stackars Warwick Davis får kämpa med några riktigt kassa repliker i en show som mest känns som utfyllnad och stackars Joanne Whalley skjuts åt sidan i en berättelse som snart visar sig sakna kreativitet och driv. Jag har inget emot skådespelarna, men de ges aldrig material att fortsätta bygga sina karaktärer utöver deras enformiga mallar. Willow-serien hade med lätthet kunnat fungera bättre som en film. Slå ihop första och sista episoden med lite karaktärsfördjupningar däremellan och vips! Fettet är bortrimmat. Det hade dock ändå inte räddat serien från att vara fantasilös i grunden.

Detta är en annons:

Willow är en snygg serie som lovade en hel del charm i början, men blev i slutändan ingenting annat än en generisk tonårsfantasy som snabbt glömde bort vad som gjorde Willow så speciell och tidlös. Mot slutet av säsongen hintas det om att det finns mer Willow på gång och att detta bara början. För min del blev detta istället slutet för mitt Willow-intresse.

03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Fortsättningen av Willow hade kunnat vara mycket bättre än det här...
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Willow (Disney+)

Willow (Disney+)

TV-SERIER. Skrivet av André Lamartine

Vad som började som en fin fortsättning på fantasyklassikern slutade istället med katastrof. André har satt ett slutgiltigt betyg efter åtta trista avsnittavsnitt...



Loading next content