Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion - Bloodline

Kan Aiden Pearce hjälpa till att lösa Watch Dogs: Legions identitetskris? Vi recenserar expansionen Bloodline...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Watch Dogs verkar vara en serie med en allvarlig identitetskris. Allt började som ett dystert kriminaldrama, men gjorde senare en helomvändning och blev en färgstark hyllning till allt som är hippt och socialt. Med det senaste bidraget, Watch Dogs: Legion, blev det totalt ofokuserat i och med att du nu kunde spela varenda datorkontrollerad person. Men nu är Aiden Pearce från originalspelet tillbaka, frågan är dock om han få serien tillbaka på en mer stabil kurs?

Watch Dogs: Legion - Bloodline är en expansion för en spelare som kan köpas separat eller som en del av Season Pass. Här svarar den nu 55-årige Aiden Pearce (som inte ser en dag över 40 ut) på ett rutinanrop varpå han reser till London. Här ska han stjäla en teknik från företaget Broca Tech, men uppdraget går snabbt i stöpet när den extravaganta hackern Wrench (från Watch Dogs 2) stjäl prylen. Den osannolika duon tvingas dock lägga meningsskiljaktigheterna åt sidan och arbeta tillsammans för att besegra Thomas Rempart - en halvt diabolisk fusion av Elon Musk och Jeff Bezos.

Både Aiden och Wrench föredrar ett mer direkt och fysiskt tillvägagångssätt än vanliga agenter. Wrench kan kasta bedövningsgranater och kalla på drönare. Han använder också specialammunition som hackar närliggande fiender vid träffar. Aiden har med sig sin klassiska Blackout-förmåga som stänger av alla elektroniska apparater i närheten, och han är också en brutalt bra skytt. Äventyret lånar till och med lite från Gears of War och låter Aiden ge extra skada om du tajmar hans omladdning rätt. Det är dock oerhört lätt att lyckas, så det ger egentligen ingen extra utmaning och känns istället mer som en passiv buff. Om du föredrar stealth har den alltid lika användbara spindelroboten uppgraderats och kan nu dessutom flyga. Den kan dock inte längre utföra takedowns, vilket är bra eftersom denna förmåga var orimligt kraftfull.

Watch Dogs: Legion
Staden är samma som tidigare och saknar nyheter.
Detta är en annons:

Förutom dessa trick kan du låsa upp nya förmågor och vapen genom att slutföra sidouppdrag för olika karaktärer. Dessa uppdrag är ganska varierande och består av små berättelser som knyter an till handlingen i huvudspelet. Sidouppdragen är faktiskt nästan lika intressanta som huvuduppdragen - vilket är mer en kritik av huvudkampanjen snarare än beröm av sidoinnehållet. Precis som i huvudspelet består nästan alla uppdrag av att du infiltrerar en byggnad, hackar en terminal eller två och sedan lämnar platsen. Inget uppdrag är särskilt minnesvärt eller innehåller några överraskande mål förutom några enstaka moment so involverar körning eller drönare. Miljöerna är heller inte så intressanta eftersom du redan har besökt de flesta av dem flera gånger i huvudspelet.

Det hjälper inte att storyn till råga på allt är ganska tråkig. Premissen är hyfsad eftersom det inkluderar experimenten som den Dr. Frankenstein-inspirerade Skye Larsen utförde - vilket var den bästa av skurkarna från huvudspelet. Berättelsen berör också teman som ånger och förlust och försöker till och med belysa hur Aidens ensamvargpersonlighet är otidsenlig i den här hyperuppkopplade världen. Men det är alltför oengagerande gjort. Mellansekvenserna har inget liv i sig, berättelsen är förutsägbar och de flesta karaktärerna är helgonliknande välgörare utan någon gnista eller riktig personlighet.

Watch Dogs: Legion
Sidouppdragen är bra, med huvudstoryn är oengagerande.

DLC-äventyret kanklaras på cirka fem timmar, men om du slutför alla sidouppdrag kommer du nästan att fördubbla den tiden. Innehållsmässigt är detta acceptabelt, men jag önskar att Ubisoft hade ansträngt sig mer för att göra Aidens resa till den engelska huvudstaden lite mer minnesvärd. Det finns ingen tid för dart eller fotboll, ingen ETO (valuta) att hitta och inga nya karaktärer att rekrytera. Ingen av dessa mekanismer kändes särskilt spännande i huvudspelet, men det gav dig åtminstone något att göra medan du utforskade den vackra staden. Om du vill ha den fullständiga upplevelsen kan du dock spela som både Aiden och Wrench i huvudkampanjen, vilket åtminstone är en trevlig detalj.

Detta är en annons:

Det verkar fortfarande som om Ubisoft inte riktigt vet vad de ska göra med Watch Dogs: Legion. Säsongspasset har hittills lagt till en telepatisk karaktär som hämtad direkt från en superhjältefilm, det senaste tidigare tillskottet var ett zombieläge, och nu får vi detta kompetenta men genomgående oinspirerade DLC. Aiden Pearce kanske hittar en ny väg i livet när det här äventyret är över, men detsamma kan inte sägas om Watch Dogs: Legion.

HQ
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Aiden och Wrench kan användas i huvudkampanjen, storyn berör intressanta teman, genomarbetade sidouppdrag
-
Inget väsentligt nytt, karaktärerna känns livlösa, spelvärlden saknar aktiviteter, tråkig regi
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Watch Dogs: LegionScore

Watch Dogs: Legion

RECENSION. Skrivet av Sebastian Lundin

Min arma hjärna har försökt ställa om till vänstertrafik i en totalitär framtidsversion av London som är övervakat till den milda grad att du inte ens kan klia dig i skrevet utan att regeringen har ett ord att säga om saken...

Watch Dogs: Legion läggs ner

Watch Dogs: Legion läggs ner

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Watch Dogs: Legion fick det kämpigt redan när det lanserades i oktober 2020, men det blev faktiskt värre efter de första uppdateringarna. Efter lagringsproblem, krascher...Loading next content