Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

gaming Gossip: Avsnitt 17 - Vann Nintendo Not-E3 showcase-tävlingen med sin senaste Direct ?

Vi diskuterar den senaste showen och var den rankas mot de andra Not-E3-showcases, allt innan vi förhandsgranskar de nya Zelda-, Mario & Luigi - och Metroid Prime 4 -meddelandena.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av Gaming Gossip. Jag tror att det är vår 17:e och det är ett som har varit på gång ett tag. Vi har varit upptagna den senaste tiden.
Det har varit Summer Game Fest, mycket på gång. Jag och Dav, vi har rest, vi har varit till LA, vi har varit på YouTube Theatre, vi har varit på Play Days Campus, Belasco Theatre för Ubisoft, vi har varit överallt. Alex har hållit ställningarna här."

"Ja, precis, vi har varit överallt. Så vi har varit väldigt upptagna och det är därför vi har varit tvungna att spela in en till av de här. Jag har varit på stranden också. Du har varit på stranden? Ja, jag har varit på Venice Beach. Vad kan jag säga? Jag tror inte att man får lyxen att se det gyllene Los Angeles. Jag har varit i Treyarch också. Vi har varit överallt."

"Men hur som helst, vi kommer inte att prata om det idag eftersom, ja, vi har pratat om det mycket och om du vill kolla in det kan du göra det i din lokala Game Reactor region. Det finns massor av Summer Game Fest-täckning som fortfarande kommer ut, så håll ögonen öppna för det där. Nej, idag ska vi prata om Nintendo Direct eftersom det hände, när vi spelade in det här, igår eftermiddag. Många människor säger att det var typ räddaren i nöden för den här icke-E3-perioden i år, att det var den bästa presentationen."

"Jag har, skulle jag säga, motstridiga åsikter om det. Men utan tvekan, jag tror att vi alla är kommer att ha olika tankar om det. Så låt oss börja. Dav, du är Nintendo guru av oss alla här, så berätta för oss, vad tycker du om Direct? Levde den upp upp till förväntningarna? Det är en namnbricka jag fick, tror jag, med allra första eller andra Gaming Gossip-showen, så jag behåller den. Det kändes bra. Jag tror att den kändes bara bra. Jag tycker att det är en bra avslutning på sommarens evenemang före Gamescom, som att juni månads runda av utställningar som vi får. Jag tror att de mindre optimistiska av oss, och var oroliga för att vi skulle få en massa utfyllnad. Jag tror att mycket mer fyllnadsmaterial än vad vi fick. Vi förväntade oss till exempel en remaster av Zelda, The Wind Waker och Twilight Princess. För flera år sedan gick det rykten om att de spelen är redo att släppas på Switch från Wii U HD-versionerna. Andra rykten var att vi skulle få en remaster av A Link Between Worlds från 3DS, eller till och med en remaster eller remake från A Link to the Past. Men vi fick ett nytt bidrag. Det är sant att det är ett top-down sorts spin-off, om du förstår vad jag menar. Det är inte huvudserien längre, men vi får dessa top-down spin-offs som är riktigt, riktigt trevliga och är alla baserade på pussel, etc."

"Så det var ett nytt spel. Vi förväntade oss inte ett nytt Mario och Luigi, men det fick vi. Vi förväntade oss att den serien skulle vara död för alltid, att den skulle vara klar efter AlphaDreams nedläggning. Och vi fick Paper Mario från Intelligent Systems. Vi fick ett nytt Mario RPG. Så det gav oss verkligen inte några hopp för Mario och Luigi längre. Och vi fick en ny, otroligt tecknad Mario och Luigi."

"Jag tror att det var en överraskning. Och de mindre optimistiska av oss förväntade sig inte att se Metroid Prime 4 i aktion. Vi kan gå in på dem om ni vill. Jag tycker inte att det ser superspännande just nu, i det här skedet. Den släpps nästa år, men jag förväntade mig inte ens att det skulle släppas på Switch längre. Så..."

"förutom det, ja, massor av remakes, remasters, re-things som Mario Party med spel som vi har sett tidigare, och mycket japansk kärlek. Men jag tror, återigen, ju mindre optimistiska av oss förväntade oss inte en show med Triforce-grejen från Nintendo. Det är Mario, Zelda och Metroid, och vi fick en av varje. Så i slutändan är det mycket, mycket bättre än de mindre optimistiska av oss förväntade sig. De galet optimistiska av oss kanske hade bett om mer."

"Egentligen vet jag inte. Vi vet alla att det är det sista, avskedsåret för Switch. Så...
vad skulle du förvänta dig om du var ännu mer optimistisk än så här?
Silksong. Det är det enda jag tror folk var...
Utanför Nintendos händer, antar jag."

"Vad förväntade ni er?
Ja, grejen för mig är att jag såg programmet live, så klart. Det gjorde vi alla, Vi bevakade det, för det är så vi gör sånt här. Men under de första 15 minuterna, tänkte jag, herregud, det här programmet är ganska tråkigt. Jag tänkte verkligen, du vet, vi bara..."

"fick en remaster eller återutgivning efter den ena efter den andra, och det var lite som temat i Nintendo på senare tid, särskilt under den här senare solnedgångstiden för Switch, att remastra spel, HD-versioner och sånt. Och vi fick en hel del av det, och jag tänkte, herregud, den här showen är gammalmodig. Den är verkligen gammalmodig. Och jag var verkligen orolig för vilken riktning det skulle ta."

"Och sen fick vi nyheten om Mario & Luigi. Vi hade, du vet, Zelda-grejen, New Mario Party, Metroid kom. Så det finns massor av intressanta saker som i slutändan kom från den här showen. Men jag tror att det finns många människor där ute som säger att den här typen av show, som vi har sett tidigare med typ av E3-perioder, som Nintendo har kommit med och räddade den typ av inte E3-period. Jag tror inte att det är fallet, personligen, för jag får inte upphetsad av att se Marvel vs. Capcom 2 komma tillbaka. Det är inte ett nytt spel. Det är samma spel. Folk är bara glada över att de kan spela det igen, eller hur? Så det gör inte riktigt någonting för mig. Jag vet att många människor är glada över det, men jag föredrar att bli glada om faktiskt nya fräscha saker, vilket är anledningen till att jag tycker att den här showen var lite typ av lite medelmåttig på många sätt, för jag tycker att Zelda spelet ser utmärkt ut. Jag ser verkligen fram emot det."

"Jag tror att det kommer att göra september till en riktigt imponerande månad, särskilt med det där Zelda i slutet. En riktigt gullig, bedårande månad fylld med två riktigt spännande, lovande spel.
Och så har vi Mario & Luigi i november, tror jag. Och så finns det en spel i oktober också. Jag tror att det kanske är Mario Party som är oktoberspelet. Så det finns massor av lovande saker som kommer ut för Nintendo Switch senare i år som jag ser fram emot."

"Jag vill också säga, som du sa, Dav, Metroid ser bra ut. Jag är väldigt orolig för att se hur det spelet faktiskt körs, för, du vet, det är allt bra att visa upp spelet, få det att se ut som Doom och den typ av estetik och första person elementet och allt det där. Du säger, wow, det ser verkligen coolt. Men vi får se hur det faktiskt fungerar och presterar, för det kommer att vara det verkliga berättande punkten i det. Jag tror att det var kanske 25 minuter av den showen som inte gjorde något för mig. Och det är därför jag tror att Nintendo inte riktigt har haft en fast vinnare här med den här showen. Inga bangers till jul. Inget stort spel till jul heller."

"Det var konstigt. Inget stort spel att sälja. Jag fattar att de inte behöver sälja Switch, eftersom Switch redan är den tredje mest inkomstbringande eller säljande konsolen genom tiderna.
Men nej, det är därför jag tror att jag fortfarande tror att Ubisoft vann den här E3-perioden, den här inte E3-perioden, för jag tror att de verkligen lyckades med vad de ville göra. Här är deras spel. Här är spel som kommer upp. Vi kommer att visa er många av dem. Vi kommer att retas med några saker som kommer 2025, men fokus ligger på nuet, nutiden, det som snart kommer."

"Och de visade upp exakt vad vi vill se i de spelen. Så jag tror att Ubisoft fortfarande vinner med Xbox, förmodligen en nära uppföljning, främst för att många av deras tillkännagivanden var ganska spännande. Du vet, Doom. Jag och Dav, vi älskar mixtape-spelet, tror jag det hette.
Ja, det är det. Det som ser ut som en film, som de gjorde i Gears. Så, ja. Men nej, Ja, det är min syn på det. Jag tyckte att det var en medelmåttig show, om man säger så."

"Jag tror att det är skillnad på att uppleva den på teatern och att uppleva den hemifrån. Så jag antar Alex har en lite annorlunda åsikt om Xbox, som att Xbox är på topp. För oss vet jag inte, du bekräftar eller förnekar. För oss tror jag att Ubisoft var särskilt speciellt på grund av sättet de ordnade det på det gamla sättet med en mycket mänsklig touch. Jag vet inte, Alex, om du kände dig som ...det. Naturligtvis, Nintendo, kände vi alla samma sak när det gäller hur det var, du vet, streamat."

"För att prata om Nintendo först, jag gillar verkligen denna showcase eftersom när man tittar på summan av dess delar, är det mycket bättre än många andra saker. Nintendo har inte riktigt något att bevisa. Som vi säger, det är solnedgångstiden för Switch. Och ändå lyckades de ge en ett par höjdare, inte nödvändigtvis till jul, men definitivt som Metroid är en höjdare, en ny Zelda-spel är en höjdare, ett nytt Mario & Luigi är en höjdare för Nintendo. Och så skulle jag säga att de gjorde ganska bra ifrån sig med tanke på att förväntningarna var låga. Jag tror att det enda de inte nådde upp till var det där Silksong-meddelandet som folk ber för, men det kommer inte att komma."

"Ni kommer att få det från Team Cherry. Du kommer inte att få det på ett slumpmässigt Nintendo Direct vid den här tidpunkten. Och sedan, ja, jag skulle ha lagt Xbox på toppen från Summer Games-grejen för det var den mest spännande showen och den gick inte heller över. Jag är alltid, jag vet inte, ni vet om min, ni vet, fördom mot Summer Game Fest som koncept."

"Så jag tycker att det bara är uppblåst, men det bevisade det mer än de flesta år i år, tycker jag, med det faktum att det inte hade så mycket spännande saker. Och ändå lyckades den ta slut i två timmar, medan Xbox på halva tiden lyckades få med dubbelt så många spännande tillkännagivanden.
Och Ubisoft var, tror jag, vad vi förväntade oss. Jag kan tänka mig att teatern gör den upplevelsen mycket annorlunda, men för mig som bara tittade på det, var jag som, okej, ja, ja, okej, du vet, Tack. Okej, jag förstår. Saker som vi, liksom, jag är inte, jag är inte så stor på Ubisoft som jag en gång var. Så jag vet inte hur hypad jag kan vara inför ett många av de tillkännagivanden som kommer ut eftersom du vet vad det kommer att bli om det inte är bortom gott och ont också. Det finns inget som verkligen kan överraska dig eftersom det kommer att vara det, om det inte är Assassin's Creed spelet som kommer ut nu, så kommer det att vara Assassin's Creed spel som kommer ut om två år. Om det inte är Far Cry nu, så är det Far Cry om två års tid. Om det inte är Star Wars Outlaws kommer det att vara något annat stort IP-spel med öppen värld som kommer att förmodligen kommer att likna Assassin's Creed eller Far Cry, men med lite av en känsla för det."

"Så jag vet inte, det är nog det som gör mig till den minst optimistiska av oss alla. Men...
ja, jag gick in med en mycket ooptimistisk atmosfär av denna Nintendo showcase eftersom jag inte förväntade mig någonting eftersom det är det sista året för Switch. De kommer inte riktigt att gå in på något som kommer att komma ut på Switch också eftersom de inte kommer att prata om det eftersom de inte har presenterat det än. Och ändå lyckades de visa upp en hel del spännande saker även om 25 minuter av presentationen var lite, du vet, vanliga återutgivningar. Men på samma gång skulle du kunna hävda att åtminstone, du vet, jag skulle säga att det var samma sak med Xbox och Ubisoft och Summer Game Fest. De hade alla det här problemet med att minst 20 minuter av varje show var förmodligen bortkastade. Och samtidigt är många av spelen som vi säger är utfyllnad eller är återutgivningar fick sina respektive tillkännagivanden för de andra plattformarna också. Så vi kan inte säga att det här bara är fyllnadsmaterial för Switch. De lyftes bara fram i Nintendo Direct, men många av dem, som Marvel vs. Capcom eller Dragon Quest eller andra spel, släpps också på andra plattformar och det är trevliga tillkännagivanden för dem som spelar på PC eller konsoler."

"När det gäller Hello Kitty kommer det bara till Switch och PC nästa år.
Det är konsolexklusivt och släpps sedan på PlayStation året därpå. Kolla in vår exklusiva intervju från Summer Game Fest som vi sparade till igår. Men utöver det.., alla dessa tillkännagivanden kan... De är också fyllnadsmaterial för de andra plattformarna och för ganska i stort sett alla. Så jag antar att alla kan vara glada. Och faktiskt, Dragon Quest ser absolut fantastiskt för mig. Jag tror att det är 2D HD-remaken som jag ser fram emot mest eftersom jag är en Dragon Quest-kille, inte en Final Fantasy-kille. Och jag älskar det visuella. Jag menar, jag kan titta på den trailern om och om igen hela tiden. Kolla också in Albertos förhandstitt på den, snygg förhandstitt på Switch. Jag tycker att det såg otroligt ut. Så, jag vet inte, killar, om du vill prata lite om Zelda specifikt och Mario och Luigi och Metroid för en kort stund eller... För det här blev som en sammanfattning av hela Summer Events grejen. Ja, det låter vettigt. Ja, låt oss prata. Ska vi göra det tematiskt? Så, vi börjar med Zelda. Vi är inte de första att komma fram till. Det är lätt för Rafa att höra bredvid mig bakom kameran. Vi pratar om Zelda, Rafa. Ja, huvudtjejen."

"Ja, det är hon.
Du där.
Åh, helt och hållet. Ja. Jag menar, det finns ett grepp med Link's Awakening som körs på ganska mycket samma motor, samma grafik. Det hade vissa prestandaproblem. Bildfrekvensen sjönk när den närmade sig slutet av skärmen för att ladda nästa avsnitt eller vad som helst. Och jag tror en del av trailern här såg likadan ut, som i att kämpa när man laddar nästa kakelplatta."

"Så vi får se hur det blir med det. Jag tror att det kommer att bli jättebra. Så jag vet inte om det här har varit bekräftat. De gjorde remakes för Ocarina och för Majora, och även Link's Awakening, den moderna versionen. Jag tror att det kommer att vara samma studio. Men återigen, det du sa är vad jag älskar med den här serien, att de experimenterar med en ny mekanik. Först och främst.., kommer det här att vara det. Vi ska bygga ett helt spel kring det här. Och du kommer att vara kontrollera Zelda, vilket naturligtvis ryktades flera gånger. Men det sista ryktet var väldigt.., mycket korrekt, att i nästa spel skulle hon vara huvudpersonen. Och jag tror att den mekaniken är väldigt, väldigt intressant. Det måste finnas någon gräns för det, för de objekt som du kan kopiera och bära med sig, eller hur?
Ja, eller monstren. Hur många monster kan det vara?
Hmm."

"Hmm...
Hmm...
Ja, vi kan gå vidare till Metroid Prime 4. Så, jag är ett stort fan. Jag är ett stort fan. Jag var ett stort fan av originaltrilogin. Jag spelade Metroid Prime Remastered för fullt förra året på Switch. Det var som förde tankarna tillbaka till GameCube- och Wii-eran, som gjorde mig till speljournalist. Så det var verkligen träffar mig hårt i patatan, som vi säger på spanska. Så jag tror att med den här trailern, även om den ser lite generisk och lite rå ut just nu, och vi får se hur den presterar, Jag tror att det som trailern ville visa och för fans att försäkra sig om att det är exakt samma formel. Så den visade mycket tydligt utforskning i första person, skanning i första person, första personens målinriktade strid, och morph ball-pusslen. Jag tror, för mig, att det här spelet kommer handla om nivådesignen. Jag vet att det finns en del historia. Det är lite lila och lite lite generisk sci-fi för mig, men Metroid är ju trots allt så. Och som vi ser nu, vackra natur, vackra naturliga miljöer att utforska, någon uråldrig typ av civilisation, som har att göra med hur man får sina krafter. Men när allt kommer omkring handlar det om nivån design är intressant i 3D, och jag tror att det är det som kommer att sälja spelet för mig eller inte."

"Och jag litar på det team som de har byggt upp med både Retro, som inte längre är en studio, men de har anställt folk, mycket begåvade människor, som har utvecklat västerländsk sci-fi FPS. Och de är nu med Retro i Austin, i Texas. Så jag litar på dem och Nintendos riktning med det här spelet. Jag tror att det skulle vara lite oväntat att det inte var lika hög kvalitet som de sidorullande spelen från MercurySteam, som blev riktigt viktiga och bästsäljande Metroid-spelen någonsin, vilket är galet. Så jag ser verkligen inte att det här släpps 2025, med tanke på den lilla film vi har fått se, men jag ser fram emot det. Jag tror att det är min favorit spel genom tiderna, som Super Metroid och Metroid Prime. Jag är en sucker för den här serien. Jag bara älskar Samus. Jag bara älskar, titta på de där rymdpiraterna. Jag ser fram emot att skjuta dem i ansiktet, som i morgon, men vi får se när det händer."

"Det ser inte ut som en riktig motor. Det ser ut som deras egen grej, och ibland är det bra, ibland är det dåligt. Det ger dem en egen touch på det, men kanske kan det vara svårt att utföra snyggt i vissa avseenden.
Skepp. Det är en ordvits. Det är en ordvits, du vet, för det är en båt och en nylon. Det är en nylonbåt som de navigerar runt i världen med. Så det är därför det kallas broderskepp."

"Vi saknar den ordvitsen på spanska. Det är helt meningslöst. Det är som conexión fraternal, som är som brorskoppling, vilket är okej, men jag älskar ordvitsen på engelska och den tecknade stilen. Vad tycker du om det här? Gillar du Mario RPGs överhuvudtaget?
Ja, det gör jag. Vilket spelade du? Från tidningarna?
Okej. Så, inte det senaste huvudspelet, utan nyinspelningen från GameCube-spelet. Jag tror att det är förmodligen den bästa, men skrivandet är så bra. De här handlar lite mer om plattformsspel, som ni ser. Så det är vettigt. Det är ett plattforms-RPG, om ni förstår vad jag menar. Det är..."

"till äventyr och minispel, som du ser här, och jag älskar att de valde en helt annorlunda visuell stil. Det är mer likt serietidningar eller Disney, om du frågar mig, och det är ...både... Ja, ja, ja, ja, ja. Animationen är galen. Animationen är riktigt, riktigt bra, och det är både separat från Mario RPG, klassisk CGI, 3D-stil, och från Paper Mario, papper sparande typ av affär. Så det var en överraskning."

"Jag är inte alls säker på hur Nintendo kommer att närma sig andra halvan av 2024, men nu har vi ett nytt Zelda, vi har ett nytt Mario Party, och vi har ett nytt Mario och Luigi titel som alla kommer ut, som alla ser lovande ut. Jag menar, ja, uppenbarligen, Mario Party har en hel del återkommande minispel, men det är ungefär som Mario Party."

"Det kommer att sälja miljoner.
Ja, jag kommer att köpa miljoner.
Ja, det spelar ingen roll vad som finns i spelet, så länge det är kul. Det är så jag tänker, så som jag ser på Mario Party. Så, ja, vi har mycket att se fram emot, och jag ser fram emot att kolla in mycket av det. Och sedan, uppenbarligen, 2025, har vi några saker att se fram emot. Dragon Quest är nästa år också, eller hur, Dav?
Nej, Dragon Quest är i år, men sedan gör de om de andra också."

"Dragon Quest är... Jag menar, wow, titta på det där. Vi har inte förberett någon trailer för den. Det är...
något annat, mannen.
Jag skulle gärna vilja föreställa mig det. Det ser riktigt bra ut.
Men 2025, du vet, jag menar, det är ganska tydligt för mig, de räddar det nya spelet av killarna som gör de viktigaste 3D Mario-spelen. EAD Tokyo är antingen... Åh, vi fick det klart, men vi inkluderade inte det i... Okej. Det kan vara Det kan vara det nya 3D Mario, eller som ryktet säger, det kan vara det nya Donkey Kong eftersom det här skulle vara Donkey Kongs år med temaparken och så vidare. Men.., vi fick precis en remaster av remastern av Donkey Kong Country Returns, och det kommer ut i januari i alla fall. Det är ett fantastiskt plattformsspel, och det var den första visningen av Retro Studios i den showen, vilket gjorde oss upphetsade av fel skäl, men sedan kom Metroid Prime 4 ut."

"Men ja, som du säger, det är andra klassens spel tills vi får de stora för den nya konsolen.
Så, som en sista sak då, sista sista frågan nu, när tror vi att vi kommer att få den riktiga efterföljaren, som vi fortfarande hoppas ska heta Super Nintendo Switch, Tror jag?
Jag menar, vi får Zelda i september med en ny, och vi har inte nämnt detta, med en ny modell för Nintendo Switch Lite. Det kommer att göra att Switch överträffar PS2 live-to-date försäljning i stort sett överallt."

"Det är knepigt. Jag tror att de måste säga något innan de naturliga åren tar slut. Jag tror att de måste sätta ett namn på det, eller bara visa en t-shirt för dem, samma sak som hände med Switch.
Fullt avslöjande, hands-on avslöjande i januari, februari, jag tror att det måste vara så, om konsolen släpps, liknande Switch, under de första två åren."

"Om konsolen släpps, i likhet med Switch, under det första kvartalet.
Men de lovade inte det. De lovar att visa konsolen före april, inte att släppa den. Så kanske vi tittar på det något förskjutna fönstret för det, och då behöver de inte vara så här, och de kan vänta till januari med att visa det."

"Så jag hoppas att den visas under fjärde kvartalet i år, 2024. Det är min förhoppning, att de sköt upp allt. Men jag skulle säga att Zelda är det sista stora släppet, så kanske efter Zelda i alla fall, efter Zelda och ljuset, och det gyllene ljuset, Hyrule-någonting-utgåvan. Det är väldigt svårt med tanke på hur tiderna är nu, med industrin och med tajmingen. Det är väldigt svårt."

"Vi måste hålla ögonen öppna, för Nintendo har hållit oss på halster om hur de avslöjar denna Nintendo Switch-efterföljare under en lång tid. Vi trodde att det var skulle avslöjas redan i mars, vi trodde att den kanske till och med skulle släppas relativt tidigt på under året, sedan ändrades det och nu är vi inte säkra på när vi kommer att få det överhuvudtaget. Så håll ögonen öppna för det. Men nej, när vi vet mer om det, kommer vi att se till att hålla dig uppdaterade. Annars är vi tillbaka nästa vecka med vårt 18:e avsnitt av Gaming Gossip. Jag vet inte vad vi kommer att prata om, för vi kommer att vara långt förbi evenemangssäsongen vid det här laget, så håll ögonen öppna för något. Är det dags för backlog-avsnittet?
Väldigt annorlunda."

"Det är ju logiskt att prata om eftersläpningar på sommaren.
Hur som helst, om vi pratar om backlog, jag vet inte, men hur som helst, får ni lyssna på nästa veckas avsnitt för allt det där. Men annars, Dav, Alex, som alltid ett nöje, och vi ses i nästa avsnitt av Gaming Gossip."

"Trevligt att träffas."

Intervjuer

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Deadpool & Wolverine - Final Trailer

Deadpool & Wolverine - Final Trailer

Dune: Prophecy - Official Teaser 2

Dune: Prophecy - Official Teaser 2

Alien: Romulus - Final Trailer

Alien: Romulus - Final Trailer

Brassic: Season 6 - Official Trailer

Brassic: Season 6 - Official Trailer

Catnado - Official Trailer

Catnado - Official Trailer

The Deliverance - Official Trailer

The Deliverance - Official Trailer

Citadel: Diana - Official Teaser

Citadel: Diana - Official Teaser

A Different Man - Official Trailer

A Different Man - Official Trailer

Anora - Official Redband Trailer

Anora - Official Redband Trailer

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler