Svenska
Gamereactor
Videos
Tales of the Shire
HQ

Tales of the Shire Intervju - Nörda ut över Midgård med Wētā Workshop

Vi träffade Catherine Booth från Catherine Booth från Summer Game Fest Wētā Workshop för att lära oss mer om den kommande livssimuleringstiteln och hur den passar in i den bredare Midgård-världen, och hur den närmar sig att korrekt adressera och använda J.R.R. Tolkiens källmaterial.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till Gamereactor. Idag, som ni förmodligen kan se på tavlorna bakom oss, är vi fortfarande på Summer Game Fest. Jag är här med Catherine för jag har precis spelat Tales of the Shire, vilket är ett spel jag har faktiskt varit riktigt upphetsad över eftersom jag är lite av en Lord of the Rings nörd, precis som du, för du har ju gjort spelet. Så berätta lite för oss om Tales of the Shire, varför ska folk vara glada över det? Ja, jag..."

"Jag kan komma tillbaka till när jag först kom in i projektet och de presenterade idén för mig. Denna mysiga narrativa livssimulering utspelar sig i Fylke där du lever ditt liv som en Hobbit och det verkade bara som en total no-brainer att mig. Så jag tror att det verkligen är det viktigaste som jag är superglad för att alla ska få prova på. Låt oss komma in på de nördiga grejerna då. Säg mig, inställning, karaktärer, hur passar det här in i världen av, du vet, den bredare Midgård värld? Ja visst, så Tales of the Shire utspelar sig mellan händelserna i Hobbit och Lord of the Rings, så det gav oss lite frihet att skapa en berättelse som var vår egen och även ta in så mycket historia som vi bara kunde in i den. Så alla karaktärer som du stöter på, vi har ritat dem direkt från alla bilagor och olika resurser som vi har. Vi har har en riktigt cool ryttare, Darren Ormandy, han är vår Tolkien-forskare. Ja, han är chefen, så vi får allt genom honom och vi har arbetat riktigt nära med Middle-earth Enterprises också för att se till att allt passar in i historien perfekt. Och hur har det varit att arbeta med dem? Har de varit, du låtit dig göra vad du velat, göra spelet som du velat? Ja, så jag..."

"de har varit väldigt strikta. Jag menar, så vitt jag vet, har jag inte personligen blivit en del av något av mötena, men även när vi arbetar med Darren har vi specifika licens med böckerna, så när jag har kommit på något och sagt, hej, kan vi göra det här? Han sa, om du kan hitta det i boken, så kan vi få med det i spelet, och det är liksom grundregeln, ja. Och prata lite med mig om designen. Det är stridslöst, det handlar om att bara njuta av livet, leva simuleringsspel, ingen stress. Varför bestämde du dig för att gå den vägen? Jag tror, så idén av spelet kom ut ur den typen av COVID-lockdown typ av period. Vi alla ville verkligen ha något som var mysigt, något som var avkopplande och vilsamt, och jag tror att Fylke är den perfekta miljön för det. Och det är verkligen var vettigt för oss att luta oss tungt mot den mysiga aspekten av spelet och leta efter saker som matlagning, foder, trädgårdsarbete, dekorera ditt hus och verkligen göra dem till kärnan i spelet så att människor verkligen kan känna sig avslappnade när de spelar det. Och vi pratade om det för en minut sedan, uppenbarligen är det inställt mellan Hobbiten och Sagan om ringen, och det finns några karaktärer som du förväntar dig ska dyka upp där. Vem kan vi förvänta oss att se, och vem är där men inte är där? Ja, vi kommer definitivt att få se en lång trollkarl som vissa av oss kanske eller kanske inte känner, han gör definitivt en framträdande. Vi har, på grund av tidsmiljön, några cameos från vissa karaktärer, vissa vissa hobbitar, definitivt några efternamn som alla kommer att känna igen, och det är verkligen lätt att se hur dessa karaktärer passar i den större historien. Berätta om några av de saker man kan göra i världen, och självklart handlar det om att njuta av dig själv, koppla av, men vad är några av de aktiviteter vi kan se fram emot? Ja, jag menar matlagning, det är hjärtat i en Hobbits liv, att laga mat och äta, och dela med sig av sina mat med sina vänner. Matlagning, bygga relationer med de andra hobbitarna."

"Man måste ju få tag på ingredienser till matlagningen någonstans, så...
trädgårdsskötsel är en annan stor sak. Vi har en riktigt, riktigt cool trädgård system med kompanjonsplantering, så du kan till och med plantera växter som gillar varandra och de kommer att ha bättre resultat som en skörd producerar. Fiske, det är en annan sak som hobbitar älskar att göra, ett bra litet tidsfördriv för dem."

"Och att dekorera sitt hus också, det är en annan stor grej. Jag märkte när jag var att hobbitar har en väldigt speciell typ av humor och ett sätt att att formulera saker, och det verkar som om det var avgörande för dig att komma in där.
Absolut, ja, vi jobbade hårt på att behålla rösterna från de olika Hobbits och hur de alla har olika, de har olika utbildning nivåer, de har olika bakgrunder, du kan förmodligen se när du spelade det som att vissa av våra hobbitar är lite mer världsvana, de förstår Shire bättre än vissa andra hobbitar, och vi har verkligen försökt att föra det. Och det finns definitivt en viss typ av humor som vi har försökt att behålla, som liksom gör lite narr av det, men men det är också hjärtvärmande och mysigt, ja. Och prata om världen Vart kan vi åka runt i Fylke? Ja, så det här utspelar sig i Bywater, vilket är i Fylke, skilt från Hobbiton, så de flesta tänker: "Hobbiton."

"det var där Frodo och Bilbo bodde. Vi är i Bywater, så det är lite längre bort, och vi har, återigen, arbetat väldigt nära inom de befintliga, alla kartor som Tolkien designade, vi har lyft det direkt och försökt att sätta det in i spelvärlden och göra den spelbar, så att man kan föreställa sig saker som Battle of Bywater som äger rum i det här området. Vi har sett till att allt fortfarande passar, så att du kan utforska Bywater-området och verkligen gå vilse i det, samtidigt som man ser några häftiga nyckelplatser som Green Dragon, som var jättekul för teamet att sätta ihop. Så ja, vi har haft mycket kul att bygga den här världen, och vi är verkligen glada att alla ska få prova den."

"Och det här är första gången någon har fått chansen att spela det på Summer Game Fest, så vad händer härnäst för Weetaworkshop, du vet, vad är härnäst för Tales of the Shire? Ja, vi jobbar hårt för att få det redo, vi hoppas på en release i slutet av detta år, det är vår typ av tidsram, men vi fokuserar på att få ut spelet innan vi funderar på vad vi ska som kommer efter det. Vad sägs om plattformar? Kan jag säga det? Ja, jag kan säga det, förlåt. Plattformar, så vi kommer ut på PC, PlayStation, Xbox, Switch och mobil också. Allting. Kolla definitivt in den här, jag har spelat den under en kort period, mycket roligt, jag kan inte vänta med att se mer av det, och ja, för mer information om Tales of the Shire, se till att hålla ögonen öppna på din lokala Game Ranter region. Ta hand om er, allihop."

Summer Events

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Deadpool & Wolverine - Final Trailer

Deadpool & Wolverine - Final Trailer

Dune: Prophecy - Official Teaser 2

Dune: Prophecy - Official Teaser 2

Alien: Romulus - Final Trailer

Alien: Romulus - Final Trailer

Brassic: Season 6 - Official Trailer

Brassic: Season 6 - Official Trailer

Catnado - Official Trailer

Catnado - Official Trailer

The Deliverance - Official Trailer

The Deliverance - Official Trailer

Citadel: Diana - Official Teaser

Citadel: Diana - Official Teaser

A Different Man - Official Trailer

A Different Man - Official Trailer

Anora - Official Redband Trailer

Anora - Official Redband Trailer

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler