Svenska
Gamereactor
Videos
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
HQ

Att väcka japansk folklore till liv - Kunitsu-Gami: Path of the Goddess Intervju

Vi har spelat Capcoms nya actionstrategispel och fått en chans att prata med regissören Shuichi Kawata och producenten Yoshiaki Hirabayashi om dess influenser och vad vi kan förvänta oss nästa månad.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till Gamereactor. Som ni kan se av underbar inställning vi har här är jag i Capcom-båset och ser Kunitsugami och vi kommer att lära oss lite mer om det eftersom jag är här med två av de underbara utvecklarna som ansvarar för spelet. Nu innan vi, vi ska bara dyka rakt in. Först och främst är det här en mycket livlig, ljus, ganska ovanlig spel. Så berätta lite för mig om Kunitsugami. Vad är det här för spel som du tar med dig till bordet?
Ja, Kunitsugami Path of the Goddess är en ny IP från Capcom. Det blandar action och strategi och slår samman det till ett och ger en ny upplevelse för användare som får tag på det här spelet."

"Och berätta lite om inspirationen bakom det här spelet, du vet vad är historien bakom det? Var kom idén till Kunitsugami ifrån?
Mycket av inspirationen kom från de japanska mytologierna och folkloren och det var de sakerna som Kunitsugami i hög grad bygger på."

"Berätta lite om hur ni har lyckats blanda de olika typerna av ett slags nästan strategiskt tornförsvar eller ja, de strategiska försvarssystemen med den typ av hack-and-slashy strid. Hur gick du tillväga för att blanda dessa två situationerna tillsammans?
De var väldigt noga med att inte göra spelaren för stark eller för svag eftersom det skulle komma i vägen för att skapa en spännande spelupplevelse upplevelse. Så de var väldigt försiktiga med att inte göra spelaren för stark eller för svag."

"Berätta lite om den grafiska stilen du har valt här. Den är väldigt slående, det är väldigt levande, massor av färger. Berätta lite om hur det här kom till till. Återigen, typ av inspiration bakom det, den typen av affär.
Spelet är också baserat på den japanska ukiyo-e, de traditionella konststilarna."

"Och färgschemat är också baserat på den traditionella japanska Edo-eran.
De föreställde sig hur det skulle se ut om en person tog med sig en kamera till Edo-eran för att ta bilder av den och de återskapade det till ett spel."

"Berätta lite om fienderna som du har här. Hur har du gått tillväga för att se till att de alla känns unika och sticker ut? Och hur har du tillämpat den typen av designfilosofi på chefer också?
Jag var väldigt försiktig med att låta mig inspireras av japanska yokai."

"På japanska kallar vi dem mononokes. Och från dessa traditionella mononokes, Kawata-san, gjorde jag personliga mönster och anpassningar från hans inspirationer och gjorde det till en mer ny modern konststil på ett sätt.
Så det var hela designen bakom det."

"Berätta lite om den grundläggande byggnadsmekaniken som ni har här.
Man måste bygga upp strukturer, befria människor i huvudsak, förvandla dem till de roller som du vill att de ska passa, och sedan placera dem strategiskt för att hjälpa till att övervinna de fiender som är kastas mot dig."

"Spelet tillåter spelarna att verkligen anpassa hur de vill strategisera med spelet. Från att rädda byborna från skändning och förödmjukelse till att och tilldela dem roller som specificerar i närstrid eller attacker från riktigt långt bort. Så att positionera dem på ett sätt som gör att man kan kämpa lätt och erövra scenen."

"Bara på grund av, utöver strategierna, kan du också använda prylar som du kan bygga om och reparera för att helt anpassa hur du vill erövra scenen.
Och sen som en sista fråga, den kommer ut nästa månad på i stort sett alla plattformar du kan tänka dig, inklusive Game Pass."

"Varför bestämde du dig för att ta Kenitsugami till Game Pass?
Vad gör det möjligt för dig att uppnå som du potentiellt skulle kunna göra utan lansera det på Game Pass?
Eftersom det här är ett nytt IP ville vi att så många användare som möjligt skulle få chansen att spela det här spelet. Med start från Xbox Game Pass, Xbox Series X och S, Xbox One, PlayStation 5, PS4, Steam och även PC. Genom alla dessa plattformar ville vi människor verkligen ska få chansen att prova spelet och uppleva de nya spelupplevelse som det här spelet har att erbjuda."

"Det här var Kenitsugami. Återigen kan du kolla in det snart. Det kommer ut den 19 juli på alla de plattformar som vi just nämnde här.
För mer information om spelet, se till att hålla ögonen öppna på din lokala Speluthyrningsregion. Tack killar."

Summer Events

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler