Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Gaming Gossip: Avsnitt 15 - Bör vi vara oroliga för framtiden för AAA-spelutveckling?

Med ytterligare uppsägningar, studionedläggningar, orimliga förväntningar från utgivare och svåra att spåra konsumenttrender diskuterar vi om AAA-spelutveckling befinner sig vid en vändpunkt och vilken typ av inverkan det kommer att ha på utvecklare som Ninja Theory inför deras lansering av Senua's Saga: Hellblade II.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av Gaming Gossip. Det här är vårt 15:e och vi är kommer att fira. Inga tvivel idag. Har du inte några tvivel idag om vilket nummer det är?
Nej, jag är helt säker, för jag ska berätta varför. Jag har fyllt i en massa av våra saker bakom kulisserna och jag har faktiskt förberett mig för det här. Så, du vet, jag ligger steget före här, Jag slår dig lite grann. Jag gjorde min hemläxa för en gångs skull. Ja, idag pratar vi om något som fortfarande är ett hett ämne. Det är inte lika hett som det var förra veckan, faktiskt, för, du vet, som saker alltid händer, spelar vi in en av dessa videor och sedan händer något stort bokstavligen direkt efteråt. Så vi blev lite överraskade lite där. Men i huvudsak handlar samtalsämnet just nu om dessa stora förläggare och hur de förändrar sitt sätt att arbeta. Det har liksom kommit till på grund av den senaste tidens situation när det gäller Microsoft och Xbox. Ni vet.., de har stängt ner fyra stora studior. Ja, fyra stora studior, eller hur? Inte nödvändigtvis stora, men Arkane Austin har stängts ner. Tango Gameworks har stängts ner, liksom en ett par mindre studios i form av Alpha Dog och... Roadhouse? Den fjärde. Ja, den fjärde, Roadhouse. Exakt, ja. Supportstudion för The Elder Scrolls. Så, ja, dessa studior har stängts ner och det har lett till lite av en fråga om vad den här typen av utgivare förväntar sig av dessa studior och, du vet, vad framtiden för AAA handlar om. Och det har kommit ovanpå en tid, där många finansiella rapporter har gått ut och talat om det faktum att dessa vill dra ner på verksamheten och kanske satsa mer på kvalitet än kvantitet. Det är typ av en billig strategi för denna typ av spelutveckling. Så den stora frågan är, du vet, vad tror vi att framtiden har att erbjuda för AAA? Är vi nöjda med den riktning det går, eller är vi lite bekymrade över hur AAA-utvecklingen förändras?
Och multiplattform. Så det är färre AAA, mindre, kanske, budgetar och snabbare timing, men också de blir alla mer multi-plattform. Och jag tror att vi diskuterade en massa saker relaterade till detta i de tidigare avsnitten i år när vi pratade om hur, du vet, uppsägningar definierar 2023 och vi kommer att definiera 2024, tyvärr. Och nu är det här bara ett resultat av, som beviset, eller hur? Ett resultat av det finansiella året och rapporterna som vi fick förra veckan. Så, vi får alla dessa tillkännagivanden och sedan väntar vi på att Summer Game Fest och sommarens showcases ska ge oss, förhoppningsvis de goda nyheterna inför hösten, eller hur? Så jag tycker inte att vi ska vara rädda slutet på AAA-spel överhuvudtaget. Jag tror att det bara kommer att bli mer multiplattform och jag tror att det är kommer att vara, de kommer att vara mer försiktiga när det gäller att välja genre, tillvägagångssätt, plattformarna och inte låta sig ledas av trender så lätt. Det är i alla fall min önskan. Jag tror att vi har sett många av dem misslyckas eller misslyckas på grund av det galna ögonblicket eller det galna tillvägagångssättet de var baserade på. Och sedan fantastiska, intressanta spel som Immortals, Avian. Jag glömmer alltid namnet på det här. Immortals of Avian. Jag tror att det är en riktigt intressant spel som kunde ha lyckats i tidigare generationer. Det marknadsfördes bara inte på rätt sätt och i rätt ögonblick och jag tror att vissa förläggare verkligen inte förstår vissa av de genrer som de gör spel för. Ja, jag tycker att det är en mycket intressant sak också för det är inte... Jag är också lite... Jag vet att det låter konstigt men jag känner lite för utgivarna lite ibland eftersom jag vid vissa tillfällen inte riktigt förstår vad konsumenter vill ha från spel heller. Jag menar, jag vet att jag typ kommer att gå av lite av en tangent här och jag vet att Raf har förberett några trailers som ni ser nu. Det är bara något som kommer upp till toppen av mitt sinne. Du tar steget upp till miljardföretagen som inte kan försvara sig själva, Ben. Det är en ädel insats. Jag vet att det låter som ett dåligt tag."

"Jag förstår. Jag förstår. Ge mig bara en sekund. Vi vill ha det. Assassin's Creed Shadows är kommer att avtäckas i sin helhet i eftermiddag och jag har sett många människor redan säga Jag vill bara att det ska gå tillbaka till stealth-rötterna. Det är allt jag vill ha. Jag vill att det ska vara tillbaka till Assassin's Creeds smygande rötter. Och sen tänkte jag för mig själv, men hade inte Assassin's Creed Mirage inte det redan i oktober? Och sedan ser jag att folk redan svarar och säger att jag inte vet."

"Jag har inte spelat spelet och jag tänker, det är nu jag blir lite som...
lite grann, återigen, jag börjar förstå var förvirringen kommer ifrån med AAA-utgivarna eftersom du tittar på ett spel som Immortals of Avium och på många sätt tittar man på det och tycker att det har alla rätt saker på plats för att lyckas."

"Allt som man vill ha ut av ett AAA-skjutspel, actionäventyr.
spel och ändå gör det det riktigt, riktigt dåligt. Som inte som, du vet, den kritiska sidan av sak är en sak och det var inte ... det fick inte glödande recensioner, det blev inte hamrat, men det fick inte lysande recensioner. Men bokstavligen ingen ville spela det. Den sålde fruktansvärt dåligt och studion har blivit helt förkrossad på grund av det. Så jag börjar förstå lite var det kommer ifrån. Med det sagt har det varit en hel del live service-spel, en hel del av stora saker som har misslyckats nyligen och många saker som borde ha misslyckats. Så jag kan typ se det också. Men ja, konsumenttrenden och konsumentutrymmet idag är mycket svårt att få koll på. Det är inte lika enkelt som det en gång var. Och jag tror att vi kan tillskriva det till det faktum att det finns en hel del, du vet, online är allt nuförtiden. Och jag säger inte att alla spel måste vara online, men när man ser på var videospel är som helhet jämfört med var de var för ett decennium sedan, är det en helt annan typ av utrymme. Men jag vet inte, jag vet inte, vad är din syn på det, Alex? Jag tror att det är, här är din titel, det är över för spel."

"Det är över. Packa era väskor. Vi kommer alla att prata om, du vet, brädspel i nästa veckan nu. Är det över? Jag vet inte, jag vet inte. Men jag tycker att det är en intressant poäng om online är viktigt eftersom jag tror att online som en spelfunktion inte är lika viktig, inte lika stor av en säljmaskin som det en gång var. Men förmågan att skapa en konversation online är något som betyder mer än något annat nu. Förmågan att, så, jag vet inte, vilka släpvagnar har Mafia? GTA 6. Vi kör på det. GTA 6 skulle alltid bli massivt. Men om vi tittar på på det, wow, du kan titta på det här. Om vi tittar på den just nu och ser hur många visningar den har fick, det fanns människor som läckte trailern i förväg så att de kunde få den typ av surr av spelet eftersom det bara pratades om det så mycket. Och på en bokstavskala, något som inte är kanske lika monstruöst som GTA, men vi kan ha GTA i bakgrunden eftersom det är en härlig trailer. Men, du vet, något som, jag tror inte att Dark Souls blir så stort som det gör utan folk pratar om det på nätet. Jag tror inte Helldivers 2 blir så stort som det blir utan folk lägger upp det. Och ja, spelet är roligt för det. Ja, det finns, du vet, en massa saker och många hemligheter och spelutvecklarna har gjort ett utmärkt jobb med att skapa spelen där."

"Men det finns massor av spel som jag har spelat, som du har spelat, som vi alla har sett i våra jobb som gör alla dessa saker och ändå lyckas de inte lyckas eftersom ingen pratar om dem när de släpps. De har inte det där gräsrotsstödet från någon som marknadsför det genom att helt enkelt lägga upp en tweet av dem som exploderar medan de försöker, du vet, förstöra en insektsnäste eller vad som helst. Det är den där immateriella faktorn som ingen riktigt lyckats greppa, och det är därför jag tror att konsumenter och förläggare är lika förvirrade över vad säljer, för det gör de inte. Det är som om man säger att tiden är den fjärde dimensionen eftersom människor inte kan uppfatta tid på rätt sätt. Vi har en klocka eller något, men vi förstår inte riktigt tid. Vi förstår inte riktigt att den passerar eftersom man inte kan känna den på samma sätt som man kan känna sitt skrivbord eller, du vet, man kan se saker. Jag går lite existentiellt tillväga här, men det känns som att det är det immateriella som spelutvecklare och förläggare, för även kan man ha en älskad IP. Man kan ha en älskad franchise. Suicide Squad dödade Justice League. Du kan ha det där och du kan ha alla dessa år av förtroende för Rocksteady och kasta bort allt för att du bestämde dig för att göra det som på pappret kunde fungera. En älskad franchise möter en av de hetaste sakerna inom spel, som är live service, som liksom går mot sitt slut men idealiskt sett fungerar det på papper, eller hur? Och ändå är det en absolut flygkrasch, en absolut katastrof, för ingen ville prata om det på ett bra sätt. För att vi är så extrema. Vi är också diskuterade detta mycket nyligen. Vi är så extrema och publiken är så extrem. Jag tror att samma hände, inte i samma utsträckning, men samma sak hände med Breadfall. Breadfall kunde ha fungerat på papper och det är inte bara för mig, för Rafa, att spela en av de andra, du vet, tillgångar vi har här. Men också bara för att röra till det med Callisto-protokollet också. Jag tror det, Jag menar, åtminstone jag själv, jag älskar det spelet och jag tror på papper att båda spelen kunde ha fungerat underverk. Survival Horror, Resident Evil var väldigt trendigt. Du har killen som skapade Dead Space och sen Breadfall, man har den här begåvade studion och sen försöker de med sin vampyrmetod och det är en multiplayer typ av live service approach till det. Och det fungerade inte. Men på samtidigt tror jag att det vi ser är att de inte får fler chanser. Även om man lyckas."

"Det är naturligtvis inte ett AAA-spel, Hi-Fi Rush av Tango, men de kom från att skapa The Evil Within och Godswire Tokyo. Jag tycker att de är på gränsen till, om inte riktiga, AAA-spel.
Och de lyckades med Hi-Fi Rush, som har en mindre budget. Med det sagt, Jag tycker att det ser fantastiskt ut och produktionsvärdena är mycket intressanta för den typen av AAA-typ av spel. Och vi har även dubbning på spanska, vilket är ovanligt för andra AAA-spel från Microsoft, vi inte får av någon anledning. För Saixitra får vi ingen spansk dubbning. Och sedan för Hi-Fi Rush, det var som en anime för mig. Så vad måste du göra? Jag tror inte att det är Du reflekterade över tid och hur vi uppfattar saker."

"Jag förstår vad du menar, men räddar det AAA? Räddar det till och med AA?
Som mot spel som det här som jag nämnde?
Det finns också mycket press nu, känns det som, på oss som recensenter och kritiker. Jag ser ofta konversationen kring att något får 7 eller 8 av 10 nuförtiden, och att det inte är tillräckligt för att tillfredsställa publiken som kommer. Och det känns som att nu behöver många människor Metacritic måste vara 90 plus för att ens tänka på att köpa ett spel eftersom det finns så mycket mättnad i marknaden och eftersom spel nu, många spel från 10 år sedan håller briljant. Och så vad är det för anledning att spela ett nytt spel? Och det sätter också stor press på en recensent eftersom man vet i slutändan att massor av människor har jobbat riktigt, riktigt hårt på det här spelet. Men för dig kanske det spelet inte är så bra. Jag pratade till exempel om att jag vet att vi inte har en trailer för det, jag är verkligen ledsen Raphael, men jag pratade med vår gode vän och kollega Lassie om Animal Well. Ett spel som inte är något för mig, men jag kan förstå varför folk älskar det, men jag sa att det inte är något för mig. Och ändå, om jag uttrycker den ståndpunkten som recensent, så ligger plötsligt ansvaret på mig, att jag liksom sabbar vad som helst. 7 av 10 ses nu som 7 av 10 ses som inte tillräckligt bra. Och som du sa Dav, det är så här extremt som att folk behöver 9:orna och 10:orna för att ens gå, okej, det är anständigt."

"Det är förlagets fel, inte ditt eller publikens. Det är förläggarens fel eftersom i investerarsamtal, pratar de om metascore. De pratar om, vi kommer att släppa tre spel under nästa räkenskapsår som kommer att ligga över 80% i metascore. Det är så skruvad industrin är. Och det gör oss, som du säger, det gör att försäljningsställen som de vill gå till antingen strömma så att deras recension dyker upp mer och det är galet skruvat för alla inblandade."

"Det är utgivarens fel och jag vill inte ta upp Nintendo här för jag vill ta upp dem upp när vi pratar om multiplattformar och nedskalning och vad AAA betyder för dem, vilket är annorlunda. Men de litar på sina studior och sina IP:n och de tar sin tid och de skulle inte stänga ner nästa nivå spel om, jag vet inte, den senaste Luigi's Mansion, som inte är ett AAA-spel, inte lyckades eller fick 80 plus Metacritic-poäng. Men Hi-Fi Rise är det värsta möjliga exemplet eftersom de lyckades och fick alla utmärkelser och det är så sorgligt."

"Jag skulle bara vilja ta med Final Fantasy VII Rebirth i ekvationen.
Har vi en trailer för den här Ben? Förhoppningsvis.
Men nej, det här är ett intressant spel för mig eftersom det utan tvekan är ett av de största AAA-spelen i år. Och för att vara ärlig, med tanke på hur Dragon's Dogma typ, för att uttrycka sig bättre, skitade i sängen efter lanseringen, kan det utan tvekan vara det bäst mottagna spelet i året så här långt. Och ändå, du vet, det är en uppföljare till Remake, så folk är redan bekanta med det."

"Den har det för sig själv. Det är en välkänd IP. Square Enix har gett det gott om tid att utveckla. Det är bra kvalitet, bra status och allt det där. Och ändå har det kommit ut och det är underpresterat. Och du måste titta på det och gå, vad förväntade den sig att prestera på om det är underpresterat för Square? Det är en annan sorts sak som utgivare gör är att de lägger dessa löjliga förväntningar på det. Vi vet inte exakt vad de förväntade sig, eller hur? De säger bara att det inte riktigt lever upp till förväntningarna. För Metacritic-poängen för det här spelet är otroligt högt, så det kan inte vara en kritisk sak. Det måste vara försäljningen. Så det är en annan där du tittar på det och säger, det är ett AAA-spel, ett av årets största AAA-spel. Det har kommit ut på en tid där det knappt har, ja, det har begränsad konkurrens egentligen. Och det har inte gjorts tillräckligt bra."

"Så konsumenterna är inte intresserade på det sätt som Square Enix hoppas på. Square Enix är...
uppenbarligen inte upp till deras typ av standard. Och det är hela den här förvirrande situationen när det finns en bransch där allt är så vridet. Jag menar, Final Fantasy är Final Fantasy, så jag antar att det kommer att bli bra. Kanske den tredje delen, Re..."

"Illusion.
Jag ska kalla det... Ja, vad de än kallar det. Jag antar att det kommer att bli bra och att det kommer att få kanske får det inte en liknande utvecklingsbudget som Rebirth fick, men det kommer i sinom tid. Men det är förbluffande, eller hur? Och det gör dig ännu mer orolig för mindre team med massiva press på dem. Och det är det jag ska föra samtalet till Ninja Theory och Hellblade 2. För jag tror att ända sedan Xbox stängde ner Arkane Austin och Tango, ja, ända sedan ända sedan Xbox stängde ner Tango och Arkane och avslöjade att bokstavligen ingen är säker från deras vrede, måste man ställa sig frågan, är Ninja Theory också säkra?
Hellblade 2."

"Jag vet inte, jag vet inte. Vad tror vi? Oavsett hur Hellblade 2 ser ut, eller hur? För det här spelet ser helt otroligt ut. Är vi rädda?
Låt mig fråga dig en sak innan vi svarar dig. Vad definierar ett AAA-spel? I det förflutna, Jag skulle ha sagt att Hellblade 2 är ett AA-spel. Det är en mindre skala. Jag vet inte om den exakta budgetar för de två spelen, men jag tror att det är ett mindre spel, en mindre skala. Jag tror att det är en fokuserat på en spelare. Jag tror att det är en kortare berättelse. Jag tror att de är typ av alternativ i den typ av historia de vill berätta, etc. De var alla baserade på ljudet och konsten i en annat sätt jämfört med God of Wars och Horizons och den öppna världen och Last of Us och de filmiska äventyren. Skulle du säga att Hellblade 2 är ett AAA-spel eftersom produktionen värdena sköt i höjden för uppföljaren och de investerade också i teknik och i konst och i många saker i hur det ser ut, låter och spelas? Eller så håller vi oss till det tidigare konvention att AAA betydde många fler saker, inte bara när det gäller den genre som mer ambitiös och att vara mer "up there". Hur skulle du beskriva detta när det gäller Hellblade?
Du förstår, saken är den att när man kokar ner det till vad som definierar AAA och AA, så skulle man tendera att tro att Hellblade 2 skulle tendera mer mot AA-sidan av saker och ting. Men när man jämför, när man tittar på hur mycket tid som har lagts ner på utvecklingen av det här spelet, Jag tror också att Ninja Theory är en betydligt större studio än vad de en gång var. Så det finns en ganska många utvecklare som arbetar med det här spelet. Man måste anta att med den tid det har tagit och med produktionsvärdena för det, är det ett ganska kostsamt spel också jämfört med det första spelet."

"Och även, när man tittar på de andra AAA-spelen som har kommit från Xbox, är det svårt att se Hellblade 2 som något annat än AAA också.
Och det är det som oroar mig.
Trippelblad, ja."

"Det kommer att bli den tredje delen i serien.
Jaha, ja...
Ja, förhoppningsvis.
Men det som verkligen oroar mig är att är att om det är en AAA, om Microsoft och Xbox tittar på det här spelet och förväntar sig att det ska leva upp till AAA-värdena."

"Det är vad jag menar, det är vad jag menar.
Då har vi problem. Det är redan problem. För låt oss vara realistiska, eller hur? Mängden människor som kommer att spela Senua's Saga Hellblade 2 kommer i princip att isoleras till Game Pass-spelare.
Det kommer att finnas folk som köper spelet, men antalet personer som spelar det här spelet kommer förmodligen att komma majoriteten från Game Pass. Så något vi såg också med Hi-Fi Rush också. Och med tanke på att spelet nu har en strategi för flera plattformar."

"Så jag vet inte vilken typ av mätvärden som kommer att bedöma det här spelet på, men jag är redan mycket bekymrad över det baserat på hur Xbox har behandlat den senaste typen av titlar.
Det är också en uppföljare.
Och om jag inte missminner mig så tvingade de Ninja Theory till ett rött fall precis innan det här projektet."

"Har jag inte rätt?
Jag minns inte namnet på det spelet.
Det var en tredjepersonsgrej med snabba strider av Ninja Theory.
Och det lyckades inte. Det var inte lika populärt som Redfall, men de drog det på Ninja Theory."

"Ja, jag vet exakt vilket spel.
Jag är ganska säker på att Rafa inte har någon trailer för det här spelet.
Bleeding Edge.
Bleeding Edge."

"Bleeding Edge, som förresten, konstnärligt såg riktigt intressant ut för mig.
Men det är det jag menar.
De kommer alltid att säga att det var något som Ninja Theory ville skapa, att de ville försöka sig på ett multiplayerprojekt, eller hur?
Men det var inte slutet för Ninja Theory. Det var andra olika tider."

"Och nu gör de samma sak som de gjorde med det förra spelet.
Det är ett liknande scenario jämfört med Alan Wake.
För det första kunde Alan Wake ha definierats som till och med ett indiespel, eller ett dubbel-A, mellan indie och dubbel-A."

"Och nu ser Alan Wake 2 väldigt lik ut för mig när det gäller en skala jämfört med Hellblade 2.
Remedy kommer att säga att det är triple-A, så klart.
Ja, det gör de.
Måste vi ställa den här frågan nu, om det är bättre för en utvecklare att ha uppbackning av en stor förläggare, eller om det är bättre för dem att köpa sina egna aktier?
Definiera vad de kan göra, som vad Remedy har, eller hur?
Remedy har gjort det här spelet med förlagsavtal och så vidare."

"De vet vad som kommer att göra Alan Wake 2 till en succé.
Och det är inte att sälja 10 miljoner exemplar vid lanseringen.
Det är en långsam process.
Och det har de sagt flera gånger."

"Det är den långsamma förbränningen som så småningom kommer att generera vinst.
Och det är så de kommer att göra saker.
Så måste vi titta på det nu och säga, kanske förvärvsfesten och allt, folk kommer till de här stora förlagen för att få ekonomisk trygghet."

"Är inte det vägen framåt nu för triple-A?
Jag antar spelutveckling som helhet.
Killen på Moon Studios, Thomas Maller, jag tror det är så man uttalar det, med ett H, så jag är inte säker."

"Men han gick in lite mer i detalj på detta på Twitter eller X, beroende på hur man refererar till det.
Och han sa att han hade varit, du vet.., kontaktad för förvärv efter Ori och bestämt sig för att inte göra det.
Och efter nedläggningen av studion verkar det vara rätt beslut."

"Men återigen, man vet aldrig vad som händer, typ, en utvecklares livscykel när de är på väg att bli förvärvade.
Och samma sak är, Xbox är verkligen, typ, denna girighet som den visade med att vilja ha Activision Blizzard."

"Det här går igenom alla juridiska prövningar, alla människor som säger att du kanske inte borde göra det, alla dessa saker för att få denna gyllene gås av Call of Duty och Candy Crush och World of Warcraft-skaparen."

"Vi kommer inte att få se det på ett tag, tror jag, om det faktiskt kommer att ha lönat sig.
Men redan nu känns det som om man har lagt alla ägg i den här korgen, för nu tittar Microsoft mycket närmare på vad Xbox håller på med, om den genererar vinst."

"Medan tidigare, jämfört med typ av Windows och hur Microsoft annars tjänar pengar, Xbox hade liksom lämnats att göra sin egen grej för en liten stund.
Medan denna satsning på 70 miljarder dollar är något som har fått allas ögon på Xbox.
Ja, det är en mycket giltig poäng."

"Och jag är lite orolig.
Jag tror att Senua's Saga Hellblade 2 kommer att prestera briljant och kritiskt, Det skulle jag anta.
Jag tycker att det vi har sett hittills är ett bra exempel på hur spelet kommer att se ut."

"Jag menar, det är klart att det finns saker som kan hända som kan ändra på det, men jag skulle anta att det här spelet kommer att göra tillräckligt bra ifrån sig i en kritisk mening.
Men jag vet inte.
Försäljningen är allt, eller hur?
Konsumentmarknaden är allt."

"Så vi får se.
Och vi får se vad framtiden har att erbjuda också.
Återigen, det kommer att bli en hektisk sommar.
Det kommer att komma ut massor av saker och göras massor av tillkännagivanden."

"Så kanske om ett par månader, kommer vi att kunna måla upp en mer positiv bild av spelindustrin.
Men så här långt har 2024 varit ett ganska miserabelt år.
Så vi får hoppas att något kommer att förändras inom en snar framtid."

"Men annars, några sista ord, grabbar?
Eller ska vi avsluta det här avsnittet av Gaming Gossip?
Spelandet är över.
Aye."

"Till er, jag hoppas att det inte händer, men tror du att Hellblade kan få någon typ av okunnig backlash bara för att det är Microsoft, vilket skulle ha en fruktansvärd inverkan på studion och inte Xbox-varumärket, bara på grund av vad vi såg förra veckan?
Förstår ni vad jag menar?
Ja, du menar som att folk inte köper det för att det finns en bojkott på det?
Att inte vara försiktig med hur de slår tillbaka när det gäller vad Microsoft gjorde?
Jag skulle säga att vi inte kommer att se det av den enkla anledningen Jag tror att vi redan har sett det gå åt andra hållet, där människor, konsumenter, försäljningsställen, alla, de tittar alla redan på det och tänker, Microsoft bryr sig inte om det här spelet."

"De marknadsför det inte.
Det har vi sett.
Det finns väldigt lite marknadsföring för Hellblade.
Så jag tror att vi redan ser det på det sätt där det kommer att finnas en sorts konsumenttryck för att stödja Hellblade, vilket är bra, eller hur?
Men jag vet inte om det kommer att räcka för att blidka triljondollarmonstret Microsoft."

"Ja, kanske det.
Det kanske det kan vara.
Det är en intressant konversation.
Kanske blir det lite orättvist överhypat."

"Förstår ni vad jag menar?
Som i kraftigt marknadsförd och överhypad för vad den är, vilket är en win-win för Microsoft.
Jag menar, jag är helt okej för studion, men de vet vad de gör då."

"Det är som Shogun.
Bakom kulisserna ville de verkligen att det här skulle hända så att marknadsföringen för spelet är gratis.
Man måste vara en väldigt, väldigt dålig människa för att göra det."

"Men det kommer att hända, tror jag.
Nästa vecka kanske vi måste diskutera Summer Game Fest och kommande shower.
Jag vet inte om du har någon annan plan."

"Men jag tror att det kommer att bli ganska tajt, och det kommer att vara runt hörnet.
Backlog kommer inte att hända.
Och Rafa kan inte samla så många trailers för diskussionen om eftersläpningen."

"Ja, vi kommer till det i alla fall, för vi ska prata om Gaming Gossip avsnitt 16, vad det kommer att vara nästa vecka.
Så håll ögonen öppna för det."

"Det kommer förmodligen att vara något där vi förhandsgranskar på de kommande programmen, för det är på tiden att vi gör det.
Saker händer hela tiden, så vi måste hela tiden svänga om.
Och ja, eftersläpningsavsnittet, förvänta dig inte det nästa vecka."

"Det kommer snart, kanske i oktober.
Vem vet, vem vet?
Håll ögonen öppna för det.
Ja, vi gör ett läskigt backlog-avsnitt på Halloween."

"Men hur som helst, det här är Gaming Gossip avsnitt 15.
Vi har varit de stygga pojkarna, Ben, Alex och Dav.
Och ja, vi ses nästa gång.
Tack för att ni tittade."

Intervjuer

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler