Svenska
Gamereactor
Videos
Star Wars: Knights of the Old Republic Remake
HQ

GRTV News - Embracer säljer Saber Interactive

Utvecklaren Star Wars: Knights of the Old Republic Remake är på huggkubben.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Det är den sista för veckan och vi fortsätter den pågående trenden som vi har haft hela veckan om uppsägningar.
Det här handlar inte nödvändigtvis om uppsägningar, men det är i samma anda. Embracer Group är denna massiva förläggare, som absolut enorm förläggare som verkar ..."

"De gick igenom en fas för ungefär, ja upp till för några år sedan när de köpte allt och de försökte verkligen att konsolidera branschen nästan.
Men branschen har uppenbarligen förändrats lite och vi ser att många av de här stora utgivarna måste sälja av saker eller minska storleken på sina team för att få ekonomin att gå ihop.
Embracer Group har i princip sålt folk och stängt ner studios till höger och vänster. Vi har sett det för sent när det gäller företag som Volition, Saints Row-utvecklaren."

"Det har stängts ner helt efter att omstarten av Saints Row inte riktigt var, eller inte riktigt presterade till de höjder som förväntades.
Nu säljer Embracer utvecklaren av Knights of the Old Republic remake, Saber Interactive. De kommer att säljas från det svenska moderbolaget.
Frågan är vad som kommer att hända med Knights of the Old Republic remake, förmodligen kommer det att bli inställt eftersom det annars skulle bli en mycket turbulent utveckling."

"Men hur som helst, låt oss dyka in och ta en titt.
Utvecklaren av Cota remake såldes av Embracer Group. Förvänta dig att detta är det första av många team som lämnar det gigantiska svenska företaget. Betyder detta att Star Wars Knights of the Old Republic remake ger oss en chans?
Embracer Group har nästan blivit en punchline för oss som arbetar inom spelmedia eftersom det svenska företaget har tagit in så många utvecklare och även utgivare genom åren att det bara var en tidsfråga innan tornet skulle bli lysande."

"Håller på att falla sönder, läs Ben.
Vi fick en mycket tydlig indikation på detta när en enorm affär med Saudiarabien föll igenom i sista minuten i maj och Embracer bekräftade att detta skulle tvinga dem till omstrukturering.
Vi såg detta träda i kraft med 900 uppsägningar, Free Radical stängdes ner och mer kort därefter, men vi fick veta att detta bara var de första stegen."

"Nu är det dags för strategi nummer två.
Bloombergs Jason Schreier avslöjar att Embracer Group säljer Saber Interactive, utvecklare och eller förläggare av spel som Expedition's MudRunner-spel, som vi faktiskt publicerade vår recension av igår så se till att läsa den.
World War Z kommer också att ha en 40 000 space marine, som ska släppas i september tror jag fortfarande, efter en massiv försening som sköt upp det till 2023."

"Och den mytomspunna Star Wars Knights of the Old Republic remake.
Till privata investerare i en affär värd upp till 500 miljoner amerikanska dollar, det är viktigt att notera att Schreier inte vet om detta inkluderar dotterbolag som 4A Games och Tripwire, där 4A Games är jag tror utvecklarna av Metro och Tripwire.
De arbetar på det kommande Killing Floor 3 tror jag att det är?
De har också gjort saker som Maneater."

"Men hur som helst, han tar tillfället i akt att upprepa att Dakota remake fortfarande är under arbete även om det inte betyder att spelet faktiskt kommer att se dagens ljus någon gång i framtiden.
Det är i alla fall goda nyheter, eftersom jag bara är glad att höra att de begåvade människorna på Saber Interactive inte går med i den ständigt växande listan över uppsägningar som meddelas i princip varje dag dessa dagar.
Så intressant nog står det där att Knights of the Old Republic fortfarande är under utveckling."

"Det är en konstig sak att säga eftersom spelet, jag vill inte säga att det har varit i utvecklingshelvetet, men det har haft en mycket utmanande utveckling redan.
Det tillkännagavs för flera år sedan, och det har egentligen inte tillkännagivits något betydande sedan dess.
Det känns också som om det fortfarande är flera år kvar.
Nu när det här händer måste du tänka på dig själv, det finns säkert en hel del hinder som det här spelet hoppar över, kommer slutprodukten att leva upp till hypen?
Svårt att säga."

"Men hur som helst, Saber Interactive har sålts för ungefär en halv miljard dollar, vilket när man tittar på värdet av många spelföretag idag, 500 miljoner dollar verkar inte så mycket för att vara rättvis.
Särskilt för ett företag som arbetar med alla dessa riktigt stora IP:n som Warhammer, Star Wars och till och med World War Z.
Så vi får se var Saber Interactive kommer att hamna, om någon kommer in och köper upp det."

"Jag tror inte att det har nämnts ännu vem Saber Interactive skulle kunna köpas av, men återigen, dessa saker händer ganska snabbt, så håll ögonen öppna för det.
Annars, som Eric säger, förvänta dig mer information om den här typen av grejer under de kommande veckorna och månaderna.
De kommer att fortsätta att sälja av utvecklare eftersom de köpte för många, och det är ett massivt företag som inte kan upprätthålla sig självt."

"Så de kommer att sälja av mer och förmodligen stänga ner fler.
Det kommer förmodligen att bli ytterligare uppsägningar, så räkna med allt detta också, särskilt när vi går in i mars, den sista månaden på detta räkenskapsår.
Annars, ja, detta är all tid vi har på dagens avsnitt av GRTV News.
Jag tror, faktiskt, som en sista anmärkning, tror jag att Gearbox också är på hugget, så förvänta dig att det kommer att förändras relativt snart."

"Men ja, det är all tid vi har på dagens avsnitt av GRTV News.
Vi är tillbaka på måndag för nästa avsnitt i veckan, så njut av din fredag, njut av din helg, så ses vi på andra sidan.
Ta hand om er, allihop."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler