Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - EA möttes av stora uppsägningar

En studio har stängts och olika spel har antingen ställts in eller stängts ner.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News.
Vi gör det tre dagar i rad, vi pratar om uppsägningar eftersom det varje dag verkar hända något stort när det gäller detta.
Vi vet att det kommer att vara fallet förmodligen på väg upp hela vägen genom mars också."

"Vi kommer att få se nyheter som denna där utgivare och spelutvecklare vill minska arbetsstyrkan för att balansera kostnaderna, ska vi säga.
Men varje gång man ser sådana här nyheter är det ändå en besvikelse.
Det senaste företaget som drabbats av uppsägningar är EA.
Nu är detta inte bara uppsägningar som, du vet, de skär bara ner arbetsstyrkan som kostnadsbesparande åtgärder."

"Det här är mer likt det som har hänt med PlayStation nyligen också.
En studio har stängts ner och olika projekt har också ställts in, allt eftersom EA avsevärt anpassar sitt sätt att arbeta.
Så låt oss dyka in och ta en titt på denna massiva utveckling.
EA ställer in Mandalorian-spelet efter massiva uppsägningar."

"Respawn first-person shooter som utspelar sig i Star Wars-universumet är inte längre aktuellt då Electronic Arts säger adjö till cirka 670 anställda.
Vi närmar oss slutet av räkenskapsåret, vilket innebär att ännu fler uppsägningar sker inom spelindustrin.
PlayStation meddelade tidigare i veckan att man planerade att skära ner 900 jobb, vilket ledde till att flera spel ställdes in."

"Nu är det Electronic Arts tur.
Andrew Wilson, EA:s VD, bekräftar att den massiva utgivaren säger upp cirka 5% av sin personalstyrka.
Det innebär att cirka 670 personer förlorar sina jobb så att EA kan optimera vårt globala fastighetsavtryck för att bättre stödja vår verksamhet.
Förändringarna slutar inte där heller eftersom Wilson får det att låta som om vi kan förvänta oss många fler Star Wars- och Marvel-spel från dem i framtiden eftersom EA avvecklar spel och avstår från att utveckla framtida licensierade immateriella rättigheter som vi inte tror kommer att bli framgångsrika i vår föränderliga bransch."

"Den sista delen är naturligtvis intressant när vi vet att motivet arbetar på ett Iron Man-spel.
Cliffhanger har alla händer på ett Black Panther-spel och Respawn utvecklade tre Star Wars-spel.
Jag skriver var eftersom det senare inte längre är fallet.
Laura Miele, VD för EA Entertainment and Technology, säger att ett av de spel som ställs in som en del av dessa uppsägningar är det sedan länge ryktade förstapersonsspelet från Respawn, som Jones påminde dig om tidigare den här månaden."

"Detta innebär förmodligen att utvecklarna av Titanfall och Apex Legends är kvar med att arbeta på det ännu inte tidigare tillkännagivna strategispelet och uppföljaren till Star Wars Jedi Survivor.
Så ja, det finns mycket att titta på.
Det nämndes inte direkt av Eric i det här nyhetsinslaget, men den studio som också har stängts ner är Battlefield-studion som drevs eller skapades, ska vi säga, av Halos medgrundare eller medskapare, om vi säger så, Marcus Leto."

"Ridgeline Games har stängts ner med de utvecklare som utgör studion eller utgjorde den studion, har antingen flyttats till andra studior eller sagts upp.
Ridgeline arbetade med singleplayer-delen av Battlefield, som nu flyttas över och hanteras av Criterion.
Så två väldigt olika studios arbetar med det nu, vilket väcker frågan om hur det kommer att erbjudas i slutändan."

"Men utöver det, ja, Respawn har varit tvungna att ställa in sitt enspelar-förstapersonsskjutarspel Mandalorian, vilket är ett spel som jag tror att många var väldigt glada över när det presenterades, men det kommer inte att hända längre.
Vi kommer fortfarande att få uppföljaren till Star Wars Jedi Survivor, som blir den tredje och sista delen i Star Wars Jedi-trilogin."

"Och sedan nämner Eric också någon form av strategispel som ännu inte har tillkännagivits.
Jag personligen, som är ett fan av idén med Mandalorian-spelet, skulle föredra Mandalorian-spelet framför strategispelet, men man vet aldrig, kanske kan strategispelet bli riktigt speciellt. Vi håller ögonen öppna för det.
Utöver detta, och utöver de 670 uppsägningarna, nämndes det att några olika av dess mobiltitlar har ändrats."

"Det ser ut som att EA Sports FC, Madden NFL och The Sims konsolideras.
Men som vi har vetat tidigare har Kim Kardashian Hollywood-spelet stängts ner, även om jag inte är så säker på att många kommer att bli så påverkade av det.
På samma sätt står det bara Lord of the Rings. Jag är inte så säker på vilket Lord of the Rings-mobilspel EA pratar om där, men Lord of the Rings har lagts ner, liksom Tapsports Baseball och F1 Mobile."

"Så fyra befintliga spel har stängts ner.
Ett kommande spel som vi känner till har lagts ner, men sättet som EA formulerar det på får det att verka som att Marvel-spelen också läggs ner, eftersom du inte säger att du kommer att avveckla framtida licensierad IP och sedan bara avbryta en av dem.
Så för mig ser det ut som att vi kan få se Iron Man-spelet och Black Panther-spelet också få problem, men vi får se."

"Vi har inte fått någon officiell bekräftelse från EA i det avseendet.
Och ja, Ridgeline Games har lagts ner, så enspelardelen av Battlefield har flyttats över till Criterion, samt 670 utvecklare som förlorar sina jobb.
Så ja, det är en ganska stor situation som pågår på EA där, mycket som håller på att förändras."

"Återigen, vi förväntar oss mer information och mer massiva nyheter som denna när vi fortsätter genom och till slutet av detta räkenskapsår.
Det har varit ett tufft, jag tror att vi kommer att se fram emot ett tufft räkenskapsår 2024-25, där man kan se att spelbolagen börjar hantera sin verksamhet lite bättre, istället för att bara vara den här typen av gigantiska underhållningsfabriker som producerar innehåll."

"Så jag tror att vi kommer att få se fler uppsägningar under de kommande veckorna.
Bara den här veckan är vi uppe i, tror jag, över 1 700 uppsägningar, vilket innebär att det totala antalet för 2024, tror jag, är över eller nära 8 500, vilket innebär att vi är cirka 3 000 uppsägningar från att nå det totala antalet för 2023, tror jag."

"Och det är ingen tvekan om att vi kommer att närma oss det i slutet av året.
Så förhoppningsvis kommer vi inte att prata om uppsägningar i morgon, men man vet aldrig, man vet aldrig.
Så det är all tid vi har på dagens avsnitt, och vi ses alla på morgondagens.
Ta hand om er, allihop."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler