Svenska
Gamereactor
Videos
Final Fantasy VII: Rebirth
HQ

Final Fantasy VII: Rebirth - Videorecension

Vi delar med oss av våra tankar om den andra delen av Square Enix:s massiva remake av sitt ikoniska JRPG, som nu har flera nya spelelement som skiljer det från sin föregångare från 2020.

Audio transcriptions

"Remakes är det nya guldet inom spelindustrin, eller åtminstone är det så det känns nu för tiden med nästan alla stora utgivare tittar på de största hitsen från förr för att polera upp dem och ge dem ett nytt liv. Vi är inte immuna mot den här typen av nostalgiska lockelser, men ändlös ström av remakes som nöjer sig med att bara uppdatera det visuella gör oss också lite trötta. Kanske är det därför som slutet på den första delen av Final Fantasy 7:s remake-trilogi var så berusande. Redan med sin vilda expansion av det första spelets värld och moderna speluppdatering var det kanske den mest ambitiösa spelremaken hittills, men slutet tog det ett steg längre genom att kasta hela originalspelets berättelse upp i luften och lät allt vara möjligt. Nu är den andra delen här, och tack och lov har det fortfarande alla de egenskaper som nämns ovan. Final Fantasy 7 Rebirth är, kort sagt, en utmärkt uppföljare och en nödvändig titel för alla oss som växte upp med 1997 års klassiker samt de av er som hoppade på chocobon 2020."

"Om du har spelat Remake, och det bör du göra innan du ger dig i kast med Rebirth, kommer du troligtvis att veta vad du kan förvänta dig. Ett stort, färgglatt, actionorienterat JRPG med mycket hjärta.
Själva världen är dock markant annorlunda i sin design, med ofta stora öppna områden som ersätter de mestadels smala korridorerna och gatorna i Remake. Men, de öppna områdena är en blandad kompott. Å ena sidan är de trogna originalets och det är fantastiskt att släppas lös i grafiskt fantastiska versioner av de välbekanta områden. Men det går inte att komma ifrån att de aktiviteter som Square Enix har strösslat över hela världen är lite generiska. Vi pratar om torn som aktiveras, strider mot särskilt svåra fiender och skattjakt på ryggen av en chocobo. Square Enix bör dock beröm för att ha kopplat aktiviteterna till flera av spelets andra system. Genom att slutföra aktiviteter ökar ditt teams nivå, vilket ger dig tillgång till bättre uppgraderingar i spelets färdighetsträd, och genom att söka upp tempel kan du nå toppen av spelet. Men du kan inte ta dig till toppen av spelet, och genom att söka tempel kan du inte komma till toppen av spelet. Men du kan inte komma till toppen av spelet. Hur som helst, och genom att söka upp tempel tillägnade spelets besvärjelser, kan du göra striderna mot dem mer hanterbara. Den mer öppna världen är en vinst för spelet, eftersom den sätter den episka resan i ett sammanhang som den här delen av trilogin är uppbyggd kring. Du är helt enkelt mer uppslukad av äventyret och resan när de öppna vidderna uppenbarar sig, ackompanjerade av de klassiska övervärldstema. Det underlättar också att världen är rent grafisk, imponerar med sina öppna slätter, höga bergstoppar, frodiga djungler och detaljerade städer."

"Det sistnämnda är en av spelets höjdpunkter, för som ett fan av originalspelet, är det fantastiskt att se hur Square Enix har tagit småstäder på några skärmar och blåst upp dem till intrikata, livfulla platser. Berättelsen kan lida lite av att vara i mitten av men regissören Naomi Hamaguchi och resten av teamet lyckas ändå ge filmen den spelet med en start och ett slut som är vettiga. Dessutom, som vi alla vet, är det resan och inte målet som är viktigast, och det är resan som Final Fantasy 7 Rebirth är bäst på."

"Dialogen kan vara lite väl explicit, och skådespeleriet är lite överallt, men det är en del av charmen, och för oss är både de djupt fåniga ögonblicken som en Red XIII-klädd som en människa och de djupt allvarliga stunderna som Barrets konfrontation med sitt förflutna oftare än de missade. En stor del av din väg genom världen är fortfarande kantad av av ett överdimensionerat svärd, men jämfört med Remake har Square Enix ägnat mycket mer uppmärksamhet att variera upplevelsen den här gången. Resan äger rum på land och i vatten, och i luften, och på land ser bilar, segways och naturligtvis chocobos till att du inte behöver täcka de nu enorma avstånden till fots. Särskilt det sistnämnda får mycket kärlek, varje region har sin egen speciella chocobo med en unik förmåga som att klättra på väggar eller glidflyga från stora höjder."

"Square Enix utnyttjar också de stora grupperna av karaktärer genom att tillägna vissa sektioner till en specifik karaktär. De har alla en unik förmåga som förändrar spelet något och skapar en välbehövlig dynamik och variation från Clouds inte särskilt spännande sätt att ta sig fram.
Trots den större variationen är Final Fantasy VII Rebirths största problem dock samma som Remakes, en ibland dålig känsla för tempo. Det säger sig självt att med tre spel som vart och ett är nästan lika långt som originalspelet, nya dialoger, bossstrider och områden måste läggas till och ibland hjälper detta till att skapa bättre karaktärer och en djupare värld, medan spelet andra gånger drar ut på dessa avsnitt, förmodligen på grund av en rädsla för att vara för kort."

"Naturligtvis måste vi också ta en titt på tekniska sidan av saken. Överlag är Final Fantasy VII Rebirth en polerad produkt och vi har inte några anmärkningsvärda problem på den tekniska fronten. Spelets prestandaläge är dock en besvikelse med sitt ganska leriga utseende som gör det till ett mindre självklart val att spela i än det borde vara. Final Fantasy VII Rebirth gör rättvisa åt sitt ursprung genom att vackert uppdatera det för en modern publik samtidigt som man vågar mixtra med några av de saker som vissa fans kan betrakta som helgerån. Förändringarna kanske inte är lika radikala, som Remakes-slutet föreslog, men det är okej. I sin nuvarande form är Final Fantasy VII Rebirth den perfekta balanspunkten mellan nostalgi och innovation. Square Enix har fortfarande en del att lära om öppna världar och de har en del att lära om korthet, åtminstone oftare. Men spelet är så rikt på roliga, vackra och hisnande ögonblick att man bara kan vara nöjd med det spel vi har nu."

Recensioner

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler