Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Lenovo Yoga Pro 9i) (Quick Look) - Byggd för kreatörer

Denna 16-tums bärbara dator är designad för kreatörer och har en 13:e generationens Intel-processor och en GeForce RTX 40-seriens GPU.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna till ännu en Gamereactor Quick Look.
Jag har varit på jakt efter fler alternativa laptop-konfigurationer nyligen och jag pratade med en rep från Lenovo och vi kom i princip fram till att vi måste testa Lenovo Yoga Book 9i som har två skärmar."

"Det innebär att du kan använda den i väldigt många olika konfigurationer, i princip för att förbättra mängden av skärmyta som du har vid varje given tidpunkt.
Men det blev en förväxling så de skickade över Lenovo Yoga Pro 9, inte Lenovo Yoga Book 9i.
Det är väldigt förvirrande och jag klandrar inte representanterna för det eftersom namngivningskonventionerna på Lenovo är helt förskräcklig."

"Även när vi gjorde research för den här, Lenovo Yoga Pro 9, stötte vi på så många olika variationer att det var riktigt svårt att hitta den som faktiskt var den här.
Men det betyder inte att vi inte kommer att ta en titt på det och det betyder inte heller att detta inte är imponerande i sig självt."

"Det är bara imponerande på ett mycket konventionellt sätt som vi har kommit att förvänta oss från dessa pro bärbara datorer.
Om du är på jakt efter något robust, efter något som har Windows 11 och något som ger stor mångsidighet utan att lägga till för mycket bulk, kan detta vara något för dig."

"För det första har den en slags blågrön färg som jag tycker är väldigt fin och det är en aluminium unibody, vilket innebär att den har en Apple Book-liknande känsla och den är helt stel utan lägga till för mycket bulk.
Den väger 2,23 kg med ett 70 wattimmarsbatteri och den känns bara väldigt fin i allmän."

"Den är också en del av Lenovos CO2-kompensationstjänst, vilket i princip innebär att du kan räkna med att den åtminstone till viss del har tillverkats och utformats med tanke på hänsyn till miljön och den miljöfara som tillverkningen av konsumentelektronik innebär.
Det är överlag ganska inspirerad hårdvara."

"Det finns mjuka kanter överallt.
Den står på de här stora gummifästena som innebär att avgasröret här har utrymmet för att trycka ut luften, vilket är mycket trevligt.
Här finns ett riktigt varierat utbud av portar."

"Så vi får Thunderbolt-portar, vi får HDMI, USB Type-A, en egen Lenovo-laddare som du självklart också kan använda.
USB Type-C kan användas för strömförsörjning, vilket är mycket trevligt, och här borta finns en extra USB typ-A och en fullständig SD-kortplats, vilket är mycket trevligt."

"Det finns också ett sekretessreglage för webbkameran, alla välkomna tillägg som jag verkligen, verkligen gillar.
Inuti, ja, vi hittar en del bra saker, en del dåliga.
För det första är detta det grundläggande Lenovo-tangentbordet som jag har använt för Thinkpads och detta ett tag och de är alla fantastiska."

"Lenovo tillverkar några av de bästa tangentborden i branschen och det finns en fullständig numpad här vilket är, du vet, trevligt.
Inte så trevligt.
Jag tänker hålla upp den så här."

"Jag tycker att de gigantiska trackpads som inte är centrerade är dumma.
Det får det att se ut som om det var amatörtid när det designades och även om det är för att av numpad, jag känner bara att det är en sådan grundläggande sak att kräva att styrplattan är centrerad på maskinen."

"De har kommit till en punkt där de kan erbjuda en 16-tumsskärm i vad som i huvudsak skulle vara vara ett 15-tums hölje och de har gjort det genom den här lilla toppen här istället för att tillhandahålla det med ett hack som Apple gör i sin MacBook Pro.
Det lilla skåran här innebär att webbkameran kan sitta i den lilla kanten här på ovansidan vilket innebär att du får full skärm från topp till botten."

"Det ger den 16 tum, men det är inte allt som är imponerande med den.
Det är en 1200-nit 16-tums mini LED-skärm som täcker 100% DCI-P3 vilket är mycket trevligt.
Det är HDR.
Den är HDR 1000-certifierad men kan nå upp till 1200."

"Hela skärmen är i princip, jag tror att den är 3200 x 1600.
Det ger en upplösning på 3,2K, vilket är mycket bra i allmänhet.
Det finns en Intel i9-13905H, tror jag, som är mycket bra tillsammans med i detta speciella variant en RTX 4070 och 64 gigabyte DDR-minne."

"Mycket bra.
Det enda problemet som vi omedelbart fick var att det 64 gigabyte stora minnet är fastlödd på moderkortet, vilket innebär att det inte kan uppgraderas eller bytas ut, vilket är mycket, mycket dåligt för en maskin som är tänkt att erbjuda sig själv som ett viktigt verktyg för människor som verkligen behöver viktiga verktyg."

"Du måste ha det som går att reparera.
Du måste kunna uppgradera.
Men som sagt, det här finns i en mängd olika varianter.
Det börjar på 2 000 euro men kan gå hela vägen upp till det dubbla."

"Den här 4070 i9-64 gig-modellen kostar cirka 3 200 euro, vilket innebär att den är mycket billigare än din grundläggande MacBook Pro som är specificerad på ungefär samma nivå.
Så ganska coolt.
En sak ska jag säga och det är bara för att vi pratade om Book 9i, det här är bara väldigt konventionellt."

"Tangentbordet, styrplattan, den coola fantastiska skärmen.
Det finns inget innovativt tänkande här utöver det faktum att du uppenbarligen kan med en 4070 och en Intel i9-13905H, skulle du kunna göra några ganska coola spel på den här.
Tack så mycket för att ni tittade."

"Vi ses på nästa."

Hårdvara

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler