Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Screen Time - december 2023

Vi tittar på de största filmerna och serierna som kommer till biografer och streamers under årets sista månad.

Audio transcriptions

"Medan spelvärlden tenderar att sakta ner och ta en andningspaus i december, är film- och TV-branschen ofta tvärtom. Därför innehåller december i år en hel lista med spännande projekt som du kan se på bio och via streamingtjänster. Så, med detta sagt låt oss dyka ner i den slutliga filmtiden för 2023."

"Men innan vi börjar, en snabb påminnelse, vi har baserat våra val på en brittisk releasekalender, så var noga med att kontrollera för korrekta lokala listor och datum. Nu när det är ur vägen kan vi sätta igång.
Vi har sett lite av en Eddie Murphy-uppgång på senare tid, med skådespelaren som dyker upp i en mängd av filmer och projekt. I december får vi nästa utveckling av detta när Murphy headlines Prime Videos Big Christmas Flick, en film där han ger liv åt julens 12 dagar."

"Berättelsen om hur Willy blev Wonka Timothee Chalamet spelar huvudrollen i denna färgstarka film från producenten av Harry Potter, en film som utforskar hur Willy grundade och skapade sitt chokladimperium, samtidigt som han övervinner hoten från vad som bäst kan beskrivas som chokladmaffian."

"Netflix har sammanfört den begåvade trion Julia Roberts, Mahershala Ali och Ethan Hawke för sin senaste stora dramasatsning. I Leave the World Behind får en familjs avkopplande semester en helt annan olycksbådande vändning när en cyberattack kopplar bort dem från omvärlden, precis som två främlingar dyker upp utanför deras dörr. Kommer till biograferna en vecka innan den gör sin debut på Netflix, I Aardmans uppföljare Chicken Run bryter sig gänget in på en batterifarm för att rädda ett gäng fångstkycklingar och tar med dem till sin nya fristad på ön. Med Zachary Levi och Thandwe Newton i huvudrollerna kommer Chicken Run Dawn of the Nugget att bli ett utmärkt äventyr."

"Medan Warner Bros fortsätter att bygga ut sin monstervärld har Toho Company beslutat att också sätta sin egen prägel på den ikoniska monsterhistorien. Godzilla Minus One är en skräckinjagande film som efterkrigstidens Japan under andra världskriget försöker stoppa den skenande primordiala radioaktiva ödla från att slita landet i stycken. Apple TV:s stora nyhet i december ser Mark Wahlberg i huvudrollen som en förortspappa med en hemlighet. I familjeplanen ser Wahlberg försöker skydda sin familj när hans liv som före detta lönnmördare kommer ikapp honom och hotar deras säkerhet. Bradley Cooper är tillbaka i regissörsstolen och framför kameran för sin nästa stora film, Maestro. Den här filmen utforskar kompositören Leonard Bernstein och hans förhållande med skådespelerskan Felicia Montelegri-Conn Bernstein, som porträtteras som av Carey Mulligan här. Rick Rordons fantasyromaner har filmatiserats otaliga gånger tidigare, men det har inte hindrat Disney från att försöka sig på det också. Percy Jackson och olympierna är en serie som kommer till Disney Plus och som kommer att följa den unge halvguden Percy när han tävlar över Amerika för att förhindra ett fullskaligt krig mellan Olympens gudar. Den sista stora filmen i denna era av DC Extended Universe, Aquaman and the Lost Kingdom blir också sista gången vi får se Jason Momoa i dräkten som havets beskyddare. När Aquaman ställs mot den hämndlystne Black Manta igen, och i den här filmen vill han också gifta sig och stoppa den tidigare havsmästaren Orm från att fly från sin fängelsevistelse. Det första kapitlet i Zack Snyders sci-fi-berättelse, Rebel Moon Part One I A Child of Fire ger sig Sofia Boutella ut bland stjärnorna för att försvara en fredlig bosättning från en tyrannisk invasionsstyrka. Del två släpps på Netflix i december och är planerad till början av 2024. Den andra säsongen av Marvels hypotetiska animerade serie utforskar vad kunde ha hänt om avgörande ögonblick i Marvel Cinematic Universe faktiskt hade utspelat sig på ett annat sätt. Nästa omgång avsnitt innehåller olika återkommande live-action-skådespelare medlemmar som lånar ut sina röster till sina respektive animerade motsvarigheter. Taika Waititi regisserar Michael Fassbender i denna sportkomedi som dokumenterar den ökänt hemska amerikanska samoanska fotbollslag, som är mest känt för att ha förlorat en VM-kvalmatch med 31-0 2001."

"Filmen kretsar kring deras kampanj i VM 2014 och Fassbender porträtterar en tränare som har haft otur som ska hjälpa till att förbättra lagets insatser. Hayao Miyazaki och Studio Ghibli är tillbaka igen i en helt ny animerad film där en ung pojke och en häger reser genom ett landskap med värld som delas av levande och döda i hopp om att hitta pojkens unga mor. Pojken och the heron har en imponerande engelsk rollista med bland andra Christian Bale, Mark Hamill, Robert Pattinson, Gemma Chan, Florence Pugh, Willem Dafoe, Dave Bautista och många fler. Adam Driver spelar huvudrollen som Enzo Ferrari in Crisis i Michael Manns biopic om den berömda italienska superbilstillverkaren. Ferrari följer händelserna när Enzo och hans team pressar sina fordon och skapelser till det yttersta i en försök att vinna det utmanande och förrädiska 1 000-mils Mille Miglia-loppet genom Italien."

"Netflix ger sina abonnenter en dubbel portion stop-motion-animerade godbitar i december när efter Chicken Run 2, har Pokemon Company gått samman med streamaren för att lansera en serie som följer äventyren för Haru, en concierge på en Pokemon-resort, när hon tillbringar tid med människorna och pocketmonster som kommer på besök. Och där har vi det, ännu ett år av screen times är till ända."

"Vi väntar till nyår med att kolla in vad januari 2024 har att erbjuda, men du kan vara med senare den här månaden för att få en glimt av de största biofilmerna som kommer att sin ankomst under 2024."

Förtittar

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler