Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - Sega tittar på Yakuza, Persona filmer

Efter framgången med Sonic-filmerna.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag kommer vi att prata lite om videospel och lite om filmer på samma gång som tid eftersom SEGA nyligen har talat om hur man avser att fortsätta att stärka sin ställning inom underhållningssektorn som helhet och efter framgångarna med Sonic the Hedgehog filmerna undersöker SEGA nu möjligheterna att göra adaptioner för Yakuza och Persona."

"Så med detta som bakgrund, låt oss dyka in.
Efter Sonics framgångar tittar SEGA på Yakuza- och Persona-filmer. Alla dessa IP:n kan vara någon annanstans än spel snart. SEGA:s VD, Shuji Otsumi, har talat om att bygga företagets IP utanför videospel. Efter framgångarna med Sonics återupplivning både i spel och i filmatiseringar, verkar det som att utvecklaren överväger att förgrena sina andra stora IP:n till filmområdet. Vi har precis återupplivat Sonic i en stor sätt, inte bara genom spel utan även filmer och TV-serier, och Sonic finns även i Roblox. Och vi har nu ett nära samarbete med LEGO. Så nu är Sonic på väg tillbaka, säger Otsumi till CNBC."

"Vi har andra stora immateriella rättigheter och jag kan inte säga för mycket om det, men vi funderar på att återuppliva andra klassiska SEGA-IP:n också. Just nu finns det två stora IP:n förutom Sonic. Det ena är Persona och även våra Yakuza-titlar. Yakuza är verkligen unikt, men det stora är också kommer också nästa år. Men som jag sa försöker vi också vara med i många olika typer av affärsområden som Roblox och filmer. Alla dessa IP-adresser kan finnas någon annanstans än spel snart. Eftersom Yakuza och Persona inte nödvändigtvis är lika igenkännliga som Sonic, kan det krävas lite mer ansträngning för att få igång filmatiseringar. Men det är tydligt att video spelfilmer kan bli en succé, vilket visas av Super Mario Brothers-filmen och Five Nights at Freddy's."

"Vad skulle du vilja se i Yakuza slash Persona-filmer?
Det är definitivt en intressant grej. Jag tror att vi kommer att få se fler och fler videospel som anpassas till ett filmformat i takt med att vi fortsätter att utvecklas. Det är en enorm outnyttjad marknad av kreativ IP som filmbranschen utan tvekan kommer att titta på mer och mer nu när vi har sett så många anpassningar av böcker genom åren och vi har sett så många nyinspelningar av andra filmer också. Så jag förväntar mig att se fler och fler videospel komma ut eller video spel som anpassas till film och TV i framtiden, särskilt när man tänker på några av den framgång som många har haft på senare tid. När det gäller om vi faktiskt kommer att få se dessa två förvandlas till filmer är dock en annan fråga. Återigen, som Alex sa i Yakuza och Persona, de är inte lika välkända som Sonic the Hedgehog. Så om Sega skulle titta på att göra filmer av dem, du vet, det kanske inte nödvändigtvis är en film som skulle nå världstoppen som Sonic gjorde. Kanske, du vet, som en slags anime-serie eller något på väg till Crunchyroll eller något. Jag vet inte riktigt. Något lite annorlunda om jag var tvungen att gissa, för jag är inte så säker på att Yakuza och Persona har samma typ av dragningskraft och namntillhörighet som Sonic i Super Mario Brothers-filmen Five Nights at Freddy's gör. Men som sagt, när vi vet mer om detta, se till att hålla dina inlägg och uppdaterade. Annars är detta all tid vi har i dagens avsnitt av GRTV News. Vi återkommer nu på måndag för nästa avsnitt. Så tills dess hoppas jag att du njuter av resten av din fredag. Ha det så trevligt helgen och ja, vi ses alla på nästa. Ta hand om er, allihop."

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler