Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

GRTV News - Bungie har drabbats av uppsägningar

Och Destiny 2: The Final Shape och Marathon har båda försenats.

Audio transcriptions

"Hej alla och välkomna tillbaka till ett nytt avsnitt av GRTV News. Idag har vi ganska en besvikelse för er eftersom det här året både har varit riktigt riktigt riktigt bra för imponerande spellanseringar men det har också varit en besvikelse när det gäller uppsägningar och människor som tyvärr förlorar sina jobb i branschen och det är inte Bungie är den senaste utvecklaren som drabbats av uppsägningar inom spelsektorn."

"Nuvarande PlayStation Studios, tro det eller ej, det beror på det faktum att förvärvades av Sony för några månader sedan. Ja, Bungie har nu ställts inför en runda av uppsägningar och i och med detta har ett par av deras kommande projekt också blivit försenade. Så The Final Shape, den sista stora expansionen i Destiny 2 Light and Darkness-sagan kommer senare än väntat och Marathon har också blivit försenat. Så med detta som bakgrund, låt oss dyka in. Destiny 2 The Final Shape enligt uppgift försenat till juni 2024 medan Marathon har skjutits upp till 2025 efter uppsägningar på Bungie. 2023 kan ha varit ett av de bästa åren någonsin när det gäller lanserade spel, men det har varit hemskt för många av de människor som arbetar och skapar dessa häpnadsväckande upplevelser. Vi har inte kommit långt in i den här veckan innan ett annat exempel på det senare dök upp. Bloombergs extremt pålitliga Jason Schreier hävdar att Bungie har avskedat ett ännu inte offentliggjort antal anställda idag. Det låter som om detta görs med liten eller ingen varning för de drabbade eftersom Bungies verkställande direktör Pete Parsons berättade för personalen i ett internt e-postmeddelande att det kommer att hållas ett möte där de kommer att få höra några nyheter idag. Vi pratar uppenbarligen inte om en obetydlig mängd människor heller eftersom Schreiers källor också säger att Destiny 2 Final Shape har skjutits upp från den 27 februari 2024 till juni 2024 som en del av av dessa förändringar medan Marathon har försenats internt från 2024 till 2025. Bungies ännu att säga något officiellt om något av dessa påståenden men förväntar sig bekräftelse så snart som dess marknadsavdelning och jurister har godkänt det offentliga uttalandet. P.S. det är värt notera att det är ytterligare ett exempel på uppsägningar som sker precis innan vi går in i en ny månad vilket innebär att arbetsgivaren inte behöver betala försäkringar och liknande följande månad. Sedan även då, har det bekräftats här så det är inte längre en rapport, det är officiellt. Detta är är från Bungies VD här Pete Parsons som säger att idag är en sorglig dag på Bungie eftersom vi tar farväl av kollegor som alla har haft en betydande inverkan på vår studio. Vad dessa exceptionella individer har bidragit till våra spel och Bungies kultur har varit enormt och kommer att fortsätta att vara en del av Bungie långt in i framtiden."

"Så ja, det har varit ett ganska nedslående år när det gäller människor som förlorar sina jobb i spelbranschen. Det här är inte första gången det har hänt i år, det har varit en mängd av dem från människor som förlorar sina jobb på företag som Media Molecule, ja en annan plats att station studios company, samt olika personer som förlorar sina jobb på Epic på grund av för att det skedde en massiv nedskärning för ett par veckor sedan på grund av att Epic förmodligen sig själva ekonomiskt lite grann. Men utöver det har vi sett massiva förläggare som Embracer som helt stängt ner sina studios, Volition var en av dem som i år stängdes vilket innebär att vi inte kommer att få se några fler spel från den studion om den inte av någon anledning blir uppköpt och återupplivad. Men ja, det här händer på Bungie är inte första gången vi har sett det i år och att döma av trenden är det förmodligen inte vara sista gången vi ser det i år, kanske nästa år, något sådant. Det kommer inte att vara sista gången vi ser dessa uppsägningar ske med nuvarande trend i branschen. Men ja, Destiny 2 The Final Shape har också blivit försenat så om du har sett fram emot den slutliga expansionen måste du vänta längre, det är ingen längre i februari eller i slutet av februari, den kommer i juni, den kommer på sommaren."

"Bungie har inte direkt talat om hur de ska fylla luckan mellan de förmodade sista säsongen av detta slags år av detta Lightfall-år? Är det den expansion som vi på nu tror jag? Från Lightfall-året hela vägen till när nästa expansion kommer att lanseras och så utan tvekan kommer vi att höra mer om det annars kan vi titta på en ganska förlängd sista säsong som vad som hände under pandemin när jag vill säga den efter Beyond Light försenades också med en betydande marginal. Det finns en hel del Destiny 2 expansioner och de flyter alla ihop till en för mig just nu. Men ja, och som Marathon har också blivit försenat, så om du har sett fram emot det andra spel från Bungie kommer det inte att komma 2024. Internt var det tänkt att komma 2024 nu kommer det internt 2025 så det är inte riktigt som en fast bekräftelse att den faktiskt kommer att landa 2025 ännu, men när vi vet mer kommer vi att hålla dig uppdaterad."

"Men ja, eftersom vi vet mer om hela situationen, inte bara om Marathon utan också Destiny 2 och även uppsägningarna på Bungie kommer vi att hålla er uppdaterade, men tills dess Tack alla för att ni tittade på dagens avsnitt av GeoTV News vi kommer tillbaka imorgon för nästa i veckan så tills dess hoppas jag att du njuter av din tisdag och vi ses alla för nästa."

"Ta hand om er alla.
ni"

GRTV News

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler