Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
Videos
HQ

Post Trauma (Gamescom 2023) - Rädsla finns i våra sinnen ...

Ta reda på hur vi känner efter att ha upptäckt Red Soul Gamess kusliga titel där allt inte kommer att vara som det verkar och du aldrig bör släppa din vakt.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna till en helt ny Gamereactor Gamescom Impressions-video där vi idag ska prata om ett skräckspel.
Ja, tiden är inne.
Jag tror faktiskt att det här är det enda skräckspelet som jag har sett på Gamescom 2023, bara under mina möten, så klart."

"Men som ni kanske vet, om ni känner mig, om ni har sett mina liveströmmar eller mina spel, vet ni att jag vanligtvis inte spelar skräckspel bara för att jag är för rädd för att spela dem.
Men ja, tiden har kommit och nu måste vi prata om Post Trauma, som är skräckspelet som jag upptäckte på Gamescom 2023.
I grund och botten är Post Trauma ett skräckspel som inspirerats av genre-definierande klassiker från de senaste decennierna."

"Det skulle vara superviktigt, men jag förklarar det senare.
Först och främst vill jag att du ska veta att det här spelet har utvecklats av Red Soul Games och publicerats av Raw Fury och att det kommer att släppas på PC, Xbox One och PlayStation 4 vid något tillfälle.
Vi har inget officiellt releasedatum, så det är ännu inte tillkännagivet."

"Men om vi pratar om själva spelet måste jag säga att definitionen om att inspireras av genre-definierande klassiker från de senaste decennierna är superviktig eftersom de kommer att spela mycket med de element som dessa skräckklassiker spelade när de släpptes.
I grund och botten kommer de att leka med synvinkeln, med kameran, eftersom en viktig egenskap hos det här spelet är att du inte kommer att kunna styra kameran.
Kanske bara lite grann i vissa specifika rum, i vissa specifika synvinklar, men i allmänhet vill spelet att du tittar på vad de vill att du ska titta på."

"Så förvänta dig inte att bara titta på varje hörn, titta på varje omgivning.
Självklart kommer de att leka med det.
De kommer att leka med några element som bara finns i hörnet av din skärm för att få dig att tro att det finns något gömt där, men i slutet finns det ingenting.
De kommer att få dig att tro att det kommer att bli en jump scare bara på grund av kameran, bara på grund av synvinkeln, men i slutet kommer ingenting att hända."

"Och sedan, när du tror att ingenting kommer att hända och att de leker med dina känslor och ditt sinne, då kommer du att hitta en jump scare.
Kanske inte en jump scare, det finns några gånger som de inte är jump scares själva, men okej, med några skrämmer i allmänhet.
Och det är en sak som jag verkligen gillade, för ibland när man spelar skräckspel är det som att man förväntar sig vad som ska hända, precis som i skräckfilmer."

"Det finns uppenbarligen, till exempel, en garderob, och kameran pekar bara på garderoben.
Garderoben finns i mitten av rummet, kameran pekar på garderoben och du måste öppna den.
Och du öppnar den, och du öppnar den med rädsla, eftersom du tror att något kommer att ta sig ut därifrån, men det här spelet leker bara med det.
Det här spelet spelar bara med den där spänningen, med att inte veta vad som kommer att hända."

"Och jag tycker att det var superintressant, att de i det här fallet har tillämpat den känslan och mekaniken så, så bra.
Och jag tycker att det är en av de bästa sakerna med det här spelet.
Historien är uppenbarligen intressant.
Dessa att vara fångad och inte veta varför, att vara fångad var, eftersom allt är så hotfullt, men allt är så overkligt."

"Allt verkar så konstigt, och jag vet inte, omgivningarna är så häftiga, och det får dig bara att känna dig obekväm från allra första början, eftersom du inte vet någonting.
Och det är en del av spelet, för, ja, jag har inte sagt det, men huvudpersonen heter Roman, och vi är fångade i den här skruvade verkligheten, okej?
Det var därför jag sa att alla dessa hotfulla miljöer är så viktiga, eftersom de kommer att vara, ja, jag skulle inte säga en mörk fantasimiljö, men du fattar poängen."

"De omgivningar som kommer att förändras, som har konstiga former, som har några konstiga varelser, som vi inte vet vad de är, etc.
Och i grund och botten är vårt huvudsyfte i det här spelet att utforska dessa okända platser och dessa okända, ja, labyrinter, om vi kan kalla det så.
Utforska denna hotfulla omgivning, utforska och avslöja dess mysterier, eftersom vi inte vet vad som händer, varför vi är fångade, vad allt detta har med oss att göra osv."

"Och självklart, försök att överleva, okej? Försök att ta dig därifrån, försök att överleva alla de hot som kommer att följa oss och som kommer att försöka döda oss, okej?
Men som sagt, historien är verkligen intressant, men de leker mycket med att inte veta vad som kommer att hända.
Så det viktigaste bör fokusera, och huvudfunktionen i spelet bör fokusera på gameplay, på omgivningen och på ljudet, bara för att historien, vi kommer att få veta historien i slutet av spelet, okej?
Och de har byggt alla dessa huvudfunktioner riktigt, riktigt bra, okej? Jag måste säga det."

"Alla omgivningar är supermörka, är superkonstiga, som jag har sagt, de får dig att känna dig obekväm från allra första början, de får dig att känna dig spänd från allra första början, eftersom du inte vet vad som händer, du vet inte vad du kan förvänta dig.
Allt är så konstigt, alla varelser som du kommer att hitta är konstiga, det kommer att finnas föremål som verkar röra sig, men de rör sig faktiskt inte.
Och denna fasta kamera är, tror jag, den verkliga huvudpersonen i detta, ja, huvudperson, nej, huvudfunktion, huvudelement och huvudstjärna, jag skulle vilja säga, jag ville säga det, huvudstjärnan i spelet, okej?
På grund av detta kommer vi att vara rädda hela tiden, eller åtminstone kommer vi att vara spända, och det tror jag är väldigt svårt att uppnå nuförtiden."

"Eftersom vi alla har spelat många skräckspel, vi har alla spelat, ja, vi har alla sett många skräckfilmer, och mer eller mindre, vet vi vad vi kan förvänta oss.
Men det kommer inte att hända med det här spelet, mina vänner, det kommer att bli riktigt, riktigt svårt, riktigt annorlunda, tyvärr.
Och jag skulle säga att det är allt, för jag hade tyvärr inte tid att spela mycket, bara i, jag vet inte, 20 minuter, kanske, eller något liknande."

"Och det var verkligen, verkligen konstigt, på det oförskämda sättet, okej? Det var verkligen skrämmande, läskigt, riktigt, riktigt mystiskt, riktigt konstigt, igen, men jag tyckte mycket om det.
Och till exempel, för människor som mig, som inte gillar skräckspel, bara på grund av jumpscares, bara för att, jag vet inte, de får dig att känna en viss avsikt, men utan anledning, och med konstiga ljud, är det här spelet inte så.
Det här spelet kan vara perfekt för den typen av människor, för människor som jag, eftersom det känns, det kändes som om jag spelade till exempel Resident Evil, som de gamla, eller Signalis, om du känner till det spelet, okej?
Det händer konstiga saker runt omkring, men de kommer inte att hindra dig från att vilja utforska, etc., okej? De är inte så skrämmande, de är inte konstanta, eftersom de kommer att spela med den avsikten."

"Så bara på grund av det låter de dig, dessa element, de låter dig fortsätta utforska och vilja lära känna berättelsen, självklart med avsikt, självklart att bli rädd då och då, men det är inte fokuserat på att få dig att lida, okej?
Det är bara fokuserat på att berätta en historia, att få dig att känna dig obekväm och att få dig att känna att du gör framsteg i berättelsen, och jag tycker att det är det viktigaste i ett spel som detta.
Så enligt min mening är det ett riktigt, riktigt bra spel för människor som gillar skräckspel som jag, men som inte gillar dessa spel som kommer att få dig att lida utan anledning, eller som kommer att få dig att inte vilja öppna den där dörren, till exempel, du vet?
Så där har ni det. Ett riktigt coolt spel, ett riktigt skrämmande, konstigt spel, inspirerat av dessa genre-definierande klassiker från de senaste decennierna som kanske kan vara något för dig om du inte gillar de vanliga skräckspelen."

"Så det är ett riktigt bra alternativ att börja med, eller för personer som jag, okej?
Och, ja, om du vill veta mer detaljer om det här spelet har du vår alldeles egna intervju på vår gamereactor.yourdomainofchoice, okej? Om du vill veta mer detaljer om det, om du vill veta, ja, utvecklarens åsikter, etc., okej?
Och där har ni det. Jag påminner dig om att vi har spelat Post Trauma, ja, på tal om Post Trauma, vi spelade det på Gamescom 2023, ett spel som utvecklats av Red Soul Games och publicerats av Raw Fury, som kommer att finnas tillgängligt på PlayStation, Xbox och på PC vid någon tidpunkt, okej? Vi vet inte än."

"Men ett riktigt bra skräckspel, ett spel som jag skulle spela, och med tanke på att jag vanligtvis inte spelar skräckspel, är det en riktigt bra sak.
Så, där har ni det. Jag hoppas att du har gillat det. Jag hoppas att du nu vet mer om den här titeln och att du kanske kan ge den ett försök när den släpps officiellt.
Och, ja, kanske börja spela skräckspel, precis som jag. Så, där har ni det."

"Tack så mycket för att ni är här. Jag hoppas att ni har gillat det. Jag hoppas att ni kommer att önska er det här spelet och att ni kommer att ge det ett försök när det släpps officiellt.
Vi ses i nästa video om gamereactor. Tack för att ni var här. Bye-bye! Tack för att ni tittade!"

Gamescom

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler