Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
Videos
Twisted Tower
HQ

Bioshock möter Willy Wonka - Twisted Tower Intervju

Vi träffade Atmos Games Thomas Brush för att lära oss allt om den kommande Bioshock-liknande actiontiteln.

Audio transcriptions

"Hej allihop och välkomna till Gamescom 2023. Här är vi med Thomas, en av huvuddirektörerna av spelet som vi ska kolla in idag, vilket är Twisted Tower. En skräcktitel baserad på, han beskrev det som Bioshock möter Willy Wonka. Så det kommer att bli supercoolt och konstig upplevelse och vi vill fördjupa oss lite i det, så det är därför vi pratar med honom."

"Tack för att du kom och pratade lite med oss. Tack så mycket. Först av allt, Jag vill fråga dig om den övergripande idén med spelet. Tja, hur skulle du kunna beskriva det för bara Vill du att folk ska få veta lite om spelet? Visst. Vill du att jag ska hålla i mikrofonen? Som du vill.
Okej. Så i grund och botten, ja, det är Twisted Tower. Det är Willy Wonka möter Bioshock. Så självklart, Bioshock är ett klassiskt spel, tidigt 2000-tal stil spel. Det är den typen av spel som jag har i blodet. Det är vad jag spelade när jag växte upp. Så Half-Life, Bioshock, alla dessa typer av spel, bara klassiska skjutspel."

"Så jag är också inspirerad av Willy Wonka, Disney Parks. Jag älskar Disney World. Så jag tänkte vad händer om jag gör Willy Wonka och Disney World? Tänk om jag gjorde det till ett läskigt skräckspel? Så det var Målet. Willy Wonka möter Bioshock. Och det här är resultatet av den mixen. Och vad kan du Berätta för oss om spelet? Hur kommer det här att vara? Eftersom spelet heter Twisted Tower."

"Allt är baserat på tornet, som du berättade för mig tidigare. Men hur kommer vår väg att se ut? Hur kommer Ska vi fördjupa oss i det här tornet? Hur fungerar de här golvutjämningsmekanikerna som du berättade för mig? Kan du Kan du förklara det lite? Ja, det kan jag. Jag ska vara ärlig. Jag gillar inte riktigt spel där vägen är alltid annorlunda. Så, du vet, roguelike-spel är inte riktigt min grej. Jag tycker att de är bra spel. De är helt enkelt inte för mig. Så vad jag ville göra var att skapa ett spel där vägarna var väldigt olika, men man kunde memorera banorna om man ville. Och så i det här spelet, när du går upp i detta läskiga torn och varje våning har ett tema som ett Willy Wonka-tema eller som ett Disney World-tema, eller hur? Du har hemsökta, som Mickeys hemsökta herrgård, men det är en våning, eller hur? Det finns en kasinonivå. Du har en vattenparksnivå, eller hur? Så verkligen det spöklika lite Disney-känsla, eller hur? Men på varje våning, i början av nivån, kan du välja en väg. Och när du väl har valt den vägen är du fastlåst, eller hur? Så om du vill ha en helt annan upplevelse än, säg, en streamare, du kan se streamaren spela spelet, men sedan ladda ner spelet och välj sedan din egen väg. Men återigen, det finns bara så många vägar, eller hur? Så Du kan memorera hela tornet om du vill. Ja, det kan man. Och vad kan du berätta för oss härnäst?
om, eftersom du berättade för mig att detta är ditt, inte ditt allra första spel, eftersom du har arbetat på alla andra spel, men det här är typ ditt största spel när det gäller integraler, när det gäller människor som arbetar med det. Så hur är upplevelsen? Hur känns det att äntligen få visa spelet? Hur kan du berätta för oss om denna första erfarenhet? Visst, visst. Så ja, det här är mitt, jag skulle säga mitt största spel. Jag har gjort två andra spel före det här. Ett av dem heter Pinstripe. Det andra heter Neversong. Mitt mål har varit alltid varit att vara spelutvecklingens Tim Burton eller Del Toro. Det är typ mitt mål. Jag vill skapa kusliga, läskiga spel som för tankarna till de klassiska 1920-, 30-, 40- och 50-talen."

"Jag älskar den gamla skolans berättartaktik, och det, som när jag hör gammal musik spelas nerför en hall, jag älskar det, som i The Shining. Så jag har alltid velat göra sådana spel.
Jag har ett större team nu, så jag har två heltidsanställda som är otroliga. Felipe, som är konstnär, och sedan AJ, som är utvecklare. Otroligt, lysande team. Men man måste vara försiktig, eftersom du inte vill att spelet ska bli något annat än vad dina två tidigare spel var. Så vi försöker hålla oss till varumärket. Vi försöker hålla oss till varumärket. Och så Twisted Tower, En av anledningarna till att det tar ett tag för oss att skapa är att vi försöker fortsätta att skära bort och få tillbaka den ursprungliga känslan som alla mina andra spel har, som i princip bara är Tim Burton, Del Toro, klassiska berättelser, kusliga berättelser. Så det är varit svårt att hålla allt, du vet, litet och hålla det fokuserat på det spöklika, läskig atmosfär. Jag tycker att Bioshock lyckas så bra med det."

"Det låter fantastiskt och verkligen inspirerande för alla små utvecklare. Och slutligen, vad vi alla vill veta är, när kommer vi att kunna prova detta fantastiska spel? Har vi någon release datum? Funderar du på vilka plattformar vi kommer att spela det på? Kan du berätta något för oss?
Vill vi säga, George, releasedatumet? Nej, nej, vi kan inte säga det just nu. Jag tror nästa år, 2024, är det planerade lanseringsdatumet."

"Vi planerar att lansera på Steam och PC, men vi försöker fortfarande ta reda på exakt hur vi vill starta. Det kommer att bli en överraskning. Tack så mycket för att du kom till oss och jag önskar dig Lycka till och det var allt."

Gamescom

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler