Svenska
Gamereactor
Videos
The Talos Principle 2
HQ

The Talos Principle 2 (Gamescom 2023) - Blir ännu mer filosofisk

Efter 100 år av teknisk utveckling utan närvaro av människor ... Vilka andra filosofiska och moraliska frågor väntar oss den här gången? Ta reda på det och mer i vår impressionsvideo där vi berättar allt vi upptäckte om uppföljaren på Gamescom.

Audio transcriptions

"Hej alla, och välkomna till en helt ny Gamereactor Gamescom Impressions-video.
Jag vet fortfarande inte hur jag ska kalla dem, och jag tror att jag kommer att börja varje video bara så här."

"Men hej, välkomna.
Idag ska vi prata om Talos Principle 2, ett av spelen som jag kollade in på Gamescom, naturligtvis, Gamescom 2023.
Och bara så att du vet, Talos Principle 2 är ett tankeväckande förstapersonspussel som i hög grad bygger vidare på det första spelets filosofiska teman och fantastiska miljöer."

"Och om du inte har spelat det första spelet eller inte vet vad temat serien handlar om, så är huvudberättelsen baserad på det faktum att mänskligheten försvann på grund av ett virus som de av misstag släppte ut.
Så robotar blev människans efterträdare, och detta väcker olika filosofiska frågor till exempel, kan vi anse att robotar är levande varelser?
Kan de verkligen ersätta mänskligheten och dess kognitiva och kreativa förmågor?
Detta är i stort sett de huvudfrågor som ställs i den första titeln."

"Och denna uppföljare kommer naturligtvis inte att vara annorlunda.
Allt börjar i den här uppföljaren 100 år efter händelserna i den första titeln, som jag har sagt.
Robotsällskapet firar att de har uppnått antalet 100 robotar och detta är ett mycket viktigt ögonblick för detta robotsällskap, eftersom de börjar inse att de växer, och samtidigt har de en gräns, eftersom de inte är tänkta kunna skapa nya robotar eller ha fler robotar än 100, och om de inte kan skapa den nya tekniken med den mentalitet som robotarna i det här samhället har, vad gör de ha?
Och dessutom, när de växer både i kvantitet och i kunskap, börjar de oroa sig för att de kan göra samma misstag som människor."

"Så än en gång börjar de ställa sig själva några mycket intressanta filosofiska frågor.
Och inte nog med det, vi kommer också att få se en mystisk varelse som kommer att vänder upp och ner på alla dessa frågor och allt som vi anser vara sant och orubbligt ner."

"Och det kommer naturligtvis att ge oss många fler frågor och många fler pussel att lösa.
I allmänhet skulle jag säga att denna nya titel uppmanar oss att bara fundera på om integriteten en individs integritet och välbefinnande är viktigare än ett helt samhälles, som nu vi är ett robotsamhälle, har vi den här typen av filosofiska frågor om individualism, om samhället, etc."

"Och allt detta åtföljs av mycket mer utforskning i spelet, mycket mer komplexa pussel och mycket mer djup i berättelsen och dess kontinuitet.
Faktum är att vi kommer att hitta mer än en referens till vissa pussel från det första spelet och vissa ikoniska platser från det första spelet också, bara för att visa att robotar har sina eget förflutet och en egen historia, eftersom tiden har gått, de har utvecklats och nu har sitt eget förflutna."

"Och jag vet inte, jag tyckte att det var riktigt intressant.
Men tillbaka till berättelsen, bakgrunden och detta nya steg i vårt robotsamhälle, alla dessa framsteg kommer att uppmuntra oss att utforska vår omgivning mycket mer.
Allt detta kommer att uppmuntra oss att prata med medlemmarna i vårt nya samhälle för att bara veta deras åsikter, deras bekymmer, och i allmänhet, för att bättre lära känna en ny värld och det som kan presenteras för oss på ett mystiskt sätt, men ja, jag ska inte säga mer."

"Så i det här nya spelet kommer vi att märka att vi på många sätt har avancerat i berättelsen om som samhälle, men också när det gäller spelandet, nu när vi pratar om själva spelet, som de lade till, till exempel, nya mekaniker.
Medlemmarna i utvecklingsteamet har faktiskt redan berättat för oss att de den här gången har gjort det mycket mer tillfredsställande och mindre frustrerande att lösa dessa pussel än i det första titel."

"Nu kan vi ångra våra ändringar så att vi inte behöver börja om från början om vi har gjort något fel, precis som det hände i den första titeln, och sedan dra nytta av av de nya mekanismerna som har introducerats i spelet, till exempel teleportering av föremål.
I grund och botten ville de med den här nya utgåvan och med den här nya uppföljaren erbjuda en mycket djupare, öppet, men också tillgängligt äventyr för spelaren."

"Faktum är att spelet kommer att belöna dig om du bestämmer dig för att utforska och fördjupa dig ytterligare i robotarnas universum, för om du till exempel bestämmer dig för att bara prata med olika robotar i samhället, utforska och hitta vissa samlarföremål, kan du hitta en trevlig överraskning i slutet av titeln."

"Med andra ord kan slutet på berättelsen förändras om du bestämmer dig för att fördjupa ditt intresse i berättelsen.
Så det beror helt enkelt på dig.
Det beror helt enkelt på om du vill veta mer om historien eller om du bara vill fokusera på pusslen och det är allt."

"Du har flera alternativ.
Men slutligen skulle jag vilja lyfta fram konsten i denna nya titel, eftersom den är mer än uppenbart att den grafiska kvaliteten har förbättrats mycket och att de har fokuserat mycket mer på skapa en unik, fräsch och intressant miljö."

"Den här gången kommer varje område att ha olika byggnader med unika strukturer som ger en ny känsla för spelaren varje gång han vill lösa ett pussel.
Så ha det i åtanke, för om du bestämmer dig för att hoppa över ett pussel så tror jag att du kan göra det nu, kan du missa en del av den underbara infrastruktur som de har beslutat att skapa på alla områden."

"Så som jag har sagt, och som du ser, beroende på om du vill utforska och ge det en check till allt i spelet, eller om du bara vill fokusera på huvudberättelsen utan att hålla om slutet kan bli annorlunda eller inte, kan du spela på ett sätt eller på ett annat sätt.
Så allt beror på dig och på vilket sätt du vill spela det här spelet."

"Och det tycker jag faktiskt är riktigt coolt.
Så om du gillar det första spelet kommer du förmodligen att älska den här uppföljaren.
Det är en förnyad, fräsch och mycket mer lättillgänglig version än den första.
Och det är en version som kommer att gå mycket djupare in på de filosofiska frågorna och där den kommer att fokusera på den värld i vilken vårt älskade robotsamhälle lever."

"Så om du bara, ja, om du bara förväntade dig en mycket modern version av den första titeln, om du bara ville ha bättre pussel, om du bara ville fortsätta med dessa filosofiska och moraliska frågor, så är det bara att gratulera.
Det är vad du kommer att få."

"OK, jag hoppas att du nu har en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig av den här titeln.
Och om du bara vill lösa pussel eller om du bara vill fokusera på berättelsen, nu vet du vad du kan förvänta dig.
Och nu vet du att du kan spela båda stilarna, bara fokusera på pussellösning eller bara fokusera på berättelsen, hoppa över de knepiga pussel som ibland bara fick oss fastnade lite, eller hur?
Så, ja, håll ögonen öppna för du kommer att få riktigt snart nyheter om denna titel eftersom de låtsas släppa titeln senare i år."

"Så håll ögonen öppna, var uppmärksamma och förvänta er nyheter väldigt snart om titeln och lanseringen och njut av det.
Jag hoppas att du har uppskattat den här introduktionen, den här imponerande videon, allt jag får veta på Gamescom-videon."

"Och, ja, ge det bara ett försök.
Och om du provar det när det har släppts, låt mig bara veta vad du tycker om det.
Jag vet inte vad jag ska säga.
Eftersom jag har spelat lite ville jag också veta vad du tycker."

"Så tack så mycket för att ni är här.
Vi ses i nästa Game Reactor Gamescom Impressions-video.
Och det var allt för idag.
Ha det så kul, ta hand om dig och vi ses i nästa video."

"Bye bye!"

Gamescom

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler