Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
Videos
Tekken 8
HQ

Kämpa för ditt liv - Tekken 8 Intervju

Vi träffade Harada-san på Gamescom 2023 för att prata allt om den kommande åttonde huvuddelen i den legendariska fightingserien.

Audio transcriptions

"Vi är i Bandai Namcos monter på Gamescom 2023 och det är verkligen trevligt för mig personligen eftersom vi träffade dig i LA, vi såg spelet, vi såg dessa fantastiska medspelare, men vi kunde inte spela och vi kunde inte prata med er på Adasan, så tack så mycket för att ni kom till oss och det är verkligen trevligt att prata med er. Först av allt, igår såg vi dig på scenen när du tillkännagav släppdatum för Tekken 8 som är den 26 januari. Vad tycker du om det? Hur känner du inför att vara på scenen och vad tycker du om projektet så här långt?
Så det var ett tag sedan vi var fysiskt på Gamescom sedan COVID och allt det där, så det är fantastiskt att vara här och bara känna spänning och vara runt alla andra utvecklare och press etc."

"Inte nog med det, fram till nu har vi huvudsakligen pratat om spelets stridsmekanik, men den här gången kunde vi prata lite mer om anpassningen och även om helt nytt läge, Arcade Quest. Så tillsammans med lanseringsdatumet, att kunna prata om det var väldigt spännande, så jag är glad att jag kom."

"Så spelet kommer att vara klart om några månader, men du har kört några tester med allmänheten och med pressen, så vad är den huvudsakliga feedback som ni har fått från dessa spelare hittills och hur spelet känns, balansen etc. och hur karaktärerna känns?
Korrekt, vi har gjort en massa tester online med CNT etc och vi har fått en hel del feedback där och uppenbarligen är de flesta människor förmodligen mycket avancerade spelare på hög nivå etc, så för det mesta var några av de saker vi fick fram först och främst nätverksanslutningen."

"Det kom mycket feedback om att spelet kändes riktigt stabilt även med långa anslutningar, men vi märkte också att det fanns en skillnad i spelupplevelsen mellan personer som är på Wi-Fi och en LAN-kabel etc, vilket naturligtvis, men vi vill försöka förbättra så mycket vi kan upplevelsen för personer på Wi-Fi också. Även den spelarbas som helhet som är mest avancerad spelare nämnde att när det gäller karaktärsbalans och liknande saker, fina detaljer, de litar på oss och därför väntar de bara på att se hur det går, men det mesta var mer om mekaniken och de nya funktionerna i spelet och försökte få dem att förstå hur man bäst effektivt använda alla dessa spelsystem. Så vi tog till oss den feedbacken och den hjälpte oss att finjustera vad vi gör i Arcade Quest-läget för att lära människor som också är helt nya i Tekken 8 eller kanske för spelare som plockar upp spelet efter en lång frånvaro från Tekken-serien, så mycket av den datan har varit till stor hjälp för att finjustera det läget."

"Okej, vi ska prata lite om Arcade Quest lite senare, men innan dess nämnde du några nyanser och lite balans och några mycket avancerade små tweaks, så hur skulle du säga att övergången till en ny spelmotor påverkar det traditionella Tekken-spelet som vi känner till och älskar?
Vi använder en ny generation konsoler den här gången för Tekken 8, så det har förändrat upplevelsen en hel del, främst från det grafiska perspektivet och att de mycket mer fina detaljerna i miljöerna och karaktärsmodellerna, så det bidrar till den övergripande effekten av spelet, du vet, när du slår din motståndare känns det ännu mer påtagligt eller, du vet, effekterna på spelet gör det lättare att förstå kopplingen mellan anfall och försvar, inte bara för de som spelar spelet, utan även för de som tittar på det, vi kan visa dem tydligare, tror jag, vad som händer i spelet och få dem att förstå det."

"Vad skulle du säga till fans som jag som började spela med Tekken 1, Tekken 2, Tekken 3, men kanske slutade spela? Jag tänkte, du vet, att det här kanske är det som få mig att återvända till Tekken, precis som för nybörjare, eftersom det är en rolig inställning till det, du har lite anpassningsmöjligheter och dessutom är det väldigt knasigt, vilket jag tycker är en stapelvara i serien."

"Hur tror du att det här kommer att få folk att återvända och vad kan du berätta om det knäppa Tekken och de konstiga saker ni gör, som vi älskar?
Så, som du sa, arkaduppdraget är typ utformat för att tilltala människor som är, du vet, gamla Tekken-spelare, kan man väl säga, och vi vill att det ska tilltala en stor publik, så inte bara människor i 50-årsåldern som jag själv som spelade Tekken förr i tiden, utan också vara en värdefull upplevelse för nykomlingar i serien. Och ett av sätten vi gör det på är att faktiskt återskapar atmosfären i arkadhallen, så för människor i 50-årsåldern eller vad det nu kan vara, som jag själv, säger: "Wow, jag var där, det känns precis så, jag saknar det."

"och det kanske motiverar dem att försöka känna den där spänningen igen. Men för nykomlingar som inte fick uppleva det, eftersom det i Nordamerika och Europa inte finns några arkadhallar som de brukade vara, så även om det är en gammaldags upplevelse känns det nytt för dem eftersom de aldrig har upplevt det själva. Vi hoppas att vi kan tilltala en stor mängd olika olika spelare, och att de, när de spelar igenom läget, lär sig grunderna och få dem att lära sig hur man spelar."

"Och du nämnde karaktärer från här till här, hur är det med spelare som är här?
Vad kan de förvänta sig när det gäller konkurrenskraftig Tekken 8 i framtiden? Ni kör en hel del turneringar, det blir verkligen hardcore, riktigt svårt att ta sig dit, så vad kan de förvänta sig när det gäller utmaningen och de galna rörelserna och de mycket specifika, exakta saker som de kan göra? När du pratar om den största, den typ av högsta avancerade nivå som du är nämner, uppenbarligen är spelsystemet, värmesystemet den här gången typ av inriktat på dem. Så i Tekken 7 hade vi Rage Arts, Rage Drives, alla dessa mekaniker som påverkar spelet som helhet över hela linjen, vilket, du vet, den här gången runt värmesystemet också, det är en gemensam mekanik för alla karaktärer, men det ger också ytterligare en nivå till varje karaktärs individualitet och strategier och hur de spelar, så det är kommer att påverka spelet i hög grad. Och en av de häftiga sakerna med Tekken fram till nu, uppenbarligen, var, du vet, att karaktärerna är unika och att de alla har olika kommandon och tekniker, etc., men grunderna, du vet, avståndet till motståndaren, tajmingen och så vidare, är i stort sett samma, så du kan enkelt byta till en annan karaktär."

"Men med det sagt, den här gången är de förändringar som sker med karaktärerna när de är i värmen systemet och alla nya saker som de kan göra, det ger bara en helt ny nivå av djup, så Jag tror att proffsspelarna har provat alla karaktärer i Tekken 7 och de har alla, de kan spela hela listan, eller hur? Jag tror att det kommer att ge dem många fler nya saker att titta på och att känna sig exalterade över att upptäcka för var och en av karaktärerna. De är kommer förmodligen att lägga mycket mer tid på en enda karaktär i början för att lära sig de finesser som värmesystemet tillför, så vi tror att bara det kommer att ge dem så mycket att leka med under en lång tid framöver. Men sedan, som du nämnde, spelets utsida, eSport-elementen, Tekken World Tour, fram till nu har varit lite av en fokuspunkt för, du vet, de bästa av de bästa i Tekken-gänget, men vi hoppas att Tekken 8 kommer att ge in många fler människor, nykomlingar, som du sa, och när de har haft en chans att smälta arcade quest, etc., hoppas vi att vi kan göra det lättare för dem att vilja gå med i de olika turer, själva turen och de olika turneringarna och de olika platserna och deras lokala evenemang osv. Och från en proffsspelares eller avancerad spelares perspektiv också, självklart att ha en större fanbase av nykomlingar som ansluter sig till deras community är inget annat än positivt, eller hur?
Okej, och nu när du nämnde karaktärerna själva, så har du naturligtvis bara presenterade sex nya karaktärer igår, några av dem återvänder, och naturligtvis Kuma och Yoshimi, som jag har spelat tidigare, så vad kan du berätta för oss om dessa karaktärerna? Vad kan fansen förvänta sig i form av kanske lite annorlunda rörelser eller nya rörelser, eller hur de beter sig, hur de agerar? Vad kan du berätta för oss om de sex nya karaktärerna?
Tja, en viktig sak vi kan säga är att, du vet, för det första, alla karaktärer modeller har designats om från grunden, så de har fått ett helt nytt utseende och en helt ny känsla."

"Hur de spelar, uppenbarligen har de en mängd olika tekniker och sätt att spela de som vi just nämnde om som läggs till under värmesystemet, men även utanför värmesystemet systemet har de några nya tekniker och olika strategier för var och en av karaktärerna, så de kommer att vara ganska olika att spela, och kanske fick du en skymt av det i några av bilder, som när Kuma använder laxen, och den faktiskt lyfter och, du vet, sprängs, osv."

"Så det finns en hel del nya detaljer för karaktärerna som det är svårt att verkligen prata om i detalj här, men vi hoppas kunna visa upp fler bilder på hur karaktärerna har förändrats framöver, så vi hoppas att ni ser fram emot det.
Jag såg definitivt att laxen lyfte, så tack så mycket för din tid än en gång, Lycka till med projektet, och vi ser fram emot att spela Tekken 8 den 26 januari. Tack så hemskt mycket."

Gamescom

Fler

Videos

Fler

Filmtrailers

Fler

Trailers

Fler

Events

Fler