Svenska
Gamereactor
nyheter

Valve gör ett nytt försök med att betala Workshops-skapare?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Reddit-användaren Ulletical, som också är en flitig skapare av Workshops-material till Steam, postade en bild som visar att Valve kanske är villiga att göra ett nytt försök att ta betalt av material på Steam Workshops. Bilden visar en text att användaren Ulletical kan prenumerera gratis på materialet, då det är hans eget verk.

Valve gör ett nytt försök med att betala Workshops-skapare?

Kort innebär Workshops att användare på Steam kan ladda upp eget material till utvalda spel på Steam, som sedan andra kan ladda ned och använda i spelen. Ett exempel på detta är träningskartor till Counter-Strike: Global Offensive.

För cirka ett år sedan öppnade Valve upp möjligheten för betalning av material i spelet Skyrim. Detta uppskattades dock inte av communityn och efter bara en vecka var funktionen bortplockad.

Huruvida det kommer att komma tillbaka en funktion som gör det möjligt att ta betalt och betala för Workshops-material återstår att se. Det som kan ses till Valves fördel i detta fall, med Counter-Strike: Global Offensive-material, är att många av spelets användare redan är vana vid mikrotransaktioner och kan ha en annan syn på att betala för material till spelet.



Loading next content