Svenska
Gamereactor
nyheter
Counter-Strike 2

Valve drog in en miljard dollar på Counter Strike-skins under 2023

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Siffrorna för 2023 års köp- och byteshandel av skins i Counter Strike 2 offentliggjordes i helgen, och det är milt sagt hisnande siffror som presenteras. I spelet, som inte sällan snittar runt en miljon samtidiga spelare, öppnades hela 400 miljoner lådor innehållandes till stor del slumpvisa handskar, knivar och vapendekaler. För att öppna dessa behövs nycklar, och de kan du sedan 2020 endast köpa via Valve själva.

För den ringa summan av ett par dollar per nyckel har Valve lyckats kränga 360 miljoner nycklar, och tillsammans med en procentuell vinst på varje lådköp och bytestransaktion drog de, under 2023, in knappt en miljard dollar i rena intäkter via skin-marknaden. Överlag steg marknadspriserna på lådor med hela 178% under året, och givetvis ledde släppet av Counter Strike 2 i september till en signifikant ökning av trafik.

Det blir på något sätt lättare att förstå att spelutvecklingen stagnerar när dessa summor presenteras svart på vitt såhär, även om man inte nödvändigtvis måste gilla det. Vi kan bara hoppas att Valve nyttjar pengarna väl. Kolla in hela statistiken här.

Counter-Strike 2
Dags att sälja av fonderna och investera i riktiga grejer?

Relaterade texter

5
Counter-Strike 2Score

Counter-Strike 2

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har fortsatt att desarmera bomber, räddat gisslan och köpt hutlösa mängder vapen i denna uppföljare till det klassiska Counter-Strike...Loading next content