Svenska
Gamereactor
nyheter

Trumps politik skadar spelindustrin enligt EA och Take-Two

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det går inte en dag utan att vi svenskar får läsa om USA:s president Donald Trump och hans knasiga eskapader, men vi får inte glömma att hans lagar och politik påverkar något som vi alla här hemma älskar så innerligt: nämligen TV-spel. Under en panel vid Games for Change-festivalen tidigare denna vecka pratade representanter från EA och Take-Two om hur Trump-administrationen påverkat deras verksamhet och vardagliga arbete.

Först och främst pratade de om Trumps ökända initiativ att stoppa invandringen till USA, och se till att eftertraktade jobb i landet går till amerikaner. Detta är ett problem för många utvecklare, eftersom det ständigt är brist på kompetent personal inom områden som artificiell intelligens och dataanalys. Utgivare vill anställa de bästa och mest talangfulla individerna, oavsett vilket land de kommer från.

"There is a constant shortage of qualified, high-skilled labor within our industry," sade Craig Hagen från EA. Alan Lewis från Take-Two höll med, genom att säga följande: "Immigration continues to be a significant issue for companies like ours and the industry at large."

Utgivarna menar även att USA:s utbildningspolitik lämnar mycket att begära för tillfället, vilket innebär att framtida amerikanska arbetare inte kommer kunna mäta sig med den internationella kompetensen.

Ett annat problem är att TV-spelsindustrin ständigt rör sig bort från fysisk distribution. Under budgetåret 2017 hovade både Take-Two och EA in mer kosing via digital spelförsäljning, och det är mycket tack vare Europa och Asien. USA når nämligen inte upp till samma standard när det gäller tillgång till snabbt internet. Hagen vill se en expansion av bredband i fattigare områden, men för stunden finns det inget initiativ från landets stora internetleverantörer att göra något sådant.

Dessa två problem leder i sin tur att det inte blir för dyrt att tillverka spel i USA, när stora delar av marknaden och arbetskraften kommer utifrån landet.

"Policy is playing catch-up to the technological innovations," avslutar Lewis, som hoppas att Trump och hans regering tar en titt på problemen inom kort.

Tack Polygon.

Trumps politik skadar spelindustrin enligt EA och Take-Two
En skön lirare - no doubt.


Loading next content