LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      hårdvarurecensioner

      Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition

      I kölvattnet av Flight Simulator kändes det som hög tid att vi klämde och kände på Thrustmasters senaste flyg-pinne, och det är precis var skräpfilms-mackan nu gjort i några veckor och han är nu redo att dela ut slutbetyg.

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i

      Den franska hårdvarutillverkaren Thrustmaster har en lång och diger historia med över trettio år av erfarenhet inom tillverkning av pc och konsol-tillbehör, då främst joystickar, rattar och annan specialiserad utrustning. Mest kända är de nog för sina utsökta HOTAS-stickor och reglage men med sin breda portfolio så tillfredsställer de inte bara topp-segmentet utan även de kunder som precis upptäckt simulatorernas värld och vill prova att doppa tårna utan att för den del utsätta sin plånbok för regelrätt tortyr. Och det är där som deras senaste sticka landar, den officiellt licensierade Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition.

      HQ

      Utrustad med tolv så kallade action-knappar, hastighetsreglage med reverseringsmekanism samt modulärt utformad joystick så får man rätt mycket för sina dryga åttahundra surt förvärvade knuga-mynt och i kontrast till Logitechs Precision Stick känns denna betydligt mer gedigen i sin konstruktion. Där finns en bra tyngd i basen som planterar kontrollen stabilt på valfri plan yta och där finns ingen risk att våldsamma rörelser skickar den i golvet. Tillika känns själva joysticken väldigt behaglig i handen och det är tydligt att det är här som en stor del av krutet gått vid framställningen av stickan som erbjuder 14-bitars upplösning med en kontaktlös magnetisk sensorteknik genom Thrustmasters egenutvecklade Hall Effect AccuRate Technology-system (H.E.A.R.T).

      Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition
      Gott om knappar och funktionalitet som tillfredsställer och behagar

      Summa summarum, där finns ingen överhängande risk att man som spelare kommer slita ut sin TCA Sidestick och den instiftar gott om förtroende som möjliggör hårda tag i de stunder där det krävs likväl som möjlighet till känsla och finprecision. Som grädde på moset erbjuder joysticken även roderstyrning genom att man vrider på hela handtaget samt ett låssystem. Ett personligt önskemål jag känner att jag saknar hade varit en enklare form av force feedback för att förhöja upplevelsen men med tanke på enhetens ringa prislapp så är det knappast en brist utan mer av ett önskemål. Likaså kan jag även passa på att anmärka på den lite plastiga känslan i joystickens action-knappar som har en nästan svampig karaktär. Men även detta är ett smärre klagomål på en annars strålande prisvärd produkt, helt perfekt som instegs-leksak i simulatorernas värld och utmärkt komplement till Asobos excellenta Flight Simulator.

      Slutligen skulle jag även vilja passa på att anmärka lite på valet av färger. Den stålblå nyansen lånar sig illa till den plastiga ytan och skänker en lite pikant leksaks-stämpel till den annars strålande joysticken. Den vräkiga Airbus logon och de vita strecken på basplattans ovansida hjälper inte heller nämnvärt till att förhöja intrycket och en mer neutral svart design med silver-accenter hade passat betydligt bättre. Men med handen på hjärtat så köper man inte en joystick för att titta på den och ur spelsynkpunkt briljerar Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition i sin enkelhet och funktionalitet samt sin väl avväga prislapp. Tacksamt enkel plug and play med imponerande auto-detect i Flight Simulator är extra plus i kanten.

      Detta är en annons:
      Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition
      Quadrant Throttle, för flygkaptener som inte kan få nog

      Så om du likväl som undertecknad fått mersmak av den frihet som Asobos eminenta Flight Simulator erbjuder och nu önskar ta din upplevelse till nästa nivå utan att knäcka ditt bankkonto. Ja då är Thrustmasters Airbus Sidestick det antagligen bästa val du kan göra inom prisklassen och får mina varmaste rekommendationer. För den som sen önskar så erbjuder även Thrustmaster möjligheten att expandera utrustningen med Quadrant reglaget som släpps i slutet av oktober månad och som kommer kunna erbjuda även mer kontrollmöjligheter för ökad känsla. Så ta på dig kaptensmössan och greppa tag om spaken så syns vi uppe i skyarna.

      07 Gamereactor Sverige
      7 / 10
      +
      Gedigen konstruktion av joysticken, grymt prisvärd och med expansionsmöjligheter
      -
      Plastiga knappar, mindre vacker design
      overall score
      Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

      Relaterade texter

      4
      Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition

      Thrustmaster TCA Sidestick Airbus Edition

      HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Marcus Persson

      I kölvattnet av Flight Simulator kändes det som hög tid att vi klämde och kände på Thrustmasters senaste flyg-pinne, och det är precis var skräpfilms-mackan nu gjort i några veckor och han är nu redo att dela ut slutbetyg.



      Loading next content