Svenska
Gamereactor
nyheter
The Witness

The Witness debuterar på PS4

Jonathan Blow på scenen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spelutvecklaren Jonathan Blow har varit indiegunstlingen nummer ett sedan han fick sitt stora genombrott med Braid för några år sedan. Hans kommande projekt The Witness har nu varit under utveckling under en längre tid utan några egentliga besked om när vi får ta oss en närmare tid på det.

Vi vet fortfarande inget exakt datum, men enligt Blow kommer The Witness först dyka upp på Playstation 4, vilket dels sätter ett tidigast möjliga premiärdatum och dels knäpper Microsoft på näsan, då Braid ju främst förknippas med Xbox Live.

Efter ett kortare föredrag om speldesignfilosofi och tal om den ö där The Witness utspelar sig och där pusslen sägs passa väl in i upptäckarupplevelsen i stort, snarare än att kännas som lösryckta moment, fick vi slutligen se en hel del videomaterial från dels ljuvliga skogar, fulla av höstlöv och blommande körsbärsträd, likväl som några av de pussel som vi sett i liknande varianter i äldre demos av spelet.

The Witness
The Witness
The Witness
The Witness
The Witness
The Witness
The Witness

Relaterade texter

The WitnessScore

The Witness

RECENSION. Skrivet av Jerry Fogselius

Har du penna och papper? Hämta det, annars har du ingen chans att ta dig framåt i The Witness...

(Vs) Firewatch vs The Witness

(Vs) Firewatch vs The Witness

ARTIKEL. Skrivet av André Wigert

Två av fjolårets kanske ensammaste spelupplevelser har fått göra upp i ett smarrigt strykpartaj, och André har korat en vinnareLoading next content