Svenska
Gamereactor
nyheter
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom slaktar rekord i Storbritannien

Det exklusiva Switch-spelet sålde 50% mer fysiska exemplar än det mycket framgångsrika Hogwarts Legacy...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Folk älskar verkligen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Det exklusiva Switch-spelet har för närvarande ett av de högsta Metacritic-betygen genom tiderna (vilket visar att det är en mediafavorit), och de senaste försäljningssiffrorna för fysiska exemplar i Storbritannien demonstrerar tydligt att konsumenterna också är förtjusta i denna uppföljare.

Gamesindustry.biz rapporterar nu att Tears of the Kingdom har krossat Hogwarts Legacy-rekordet som den största lanseringen av fysiska spel år 2023 i Storbritannien, och har gjort det med hela 50% fler sålda exemplar. Föga förvånande har detta också befäst spelet som den största Zelda-lanseringen i historien i landet, med mer än 2,7 gånger så stor försäljning som The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

På samma sätt är Tears of the Kingdom redan det åttonde största Zelda-spelet genom tiderna i Storbritannien efter bara tre dagars försäljning, och om man enbart tittar på intäkterna är det även fjärde största Zelda-spelet genom tiderna.

När man tittar på antalet levererade exemplar hamnar Tears of the Kingdom dock efter Pokémon Scarlet/Violet som den största Switch-lanseringen i Storbritannien, men slår Game Freaks fickmonsteräventyr som den största Switch-lanseringen någonsin i Storbritannien när det gäller intäkter.

Även om vi såklart trodde att det skulle gå bra, måste vi säga att detta överträffar våra förväntningar. Ni har väl läst vår recension där vi förklarar varför ni måste skaffa detta?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Relaterade texter



Loading next content