Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Guide till de stora älvorna

Vad hände med Muarenn, Satten, Laniah och Seddha (och deras konstiga kusin Malanya) efter katastrofen? Följ med oss på jakten på att hitta dem på det nya Zelda-spelet för Nintendo Switch.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det skulle inte vara ett bra Zelda-spel utan Great Fairies, och ännu mindre när vi besöker samma land Hyrule några år senare. I The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom">magnifika Tears of the Kingdom De kära, stora och älskvärda Great Fairies är tillbaka, men du hittar inte deras Fairy Fountains där du brukade besöka dem i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Så var är de? Följ med oss på resan för att upptäcka dem i spelets mest musikaliska uppdrag ...

Zelda: Tears of the Kingdom Guide: Alla fontäner i Great Fairy och hur man tar dem ur sina kokonger

De stora älvorna i Tears of the Kingdom är mycket lätta att upptäcka på avstånd från Hyrule Sky, särskilt om du startar dig själv från Sky Islands, eftersom deras kokonger avger en mycket karakteristisk färgstark rök. Du kommer snart att se att de har flyttat till nya platser och att, även om de fortfarande är väldigt nyckfulla, den här gången vill de inte ha dina rupier, men de måste behaga sin musikälskande smak istället.

De fyra stora älvorna gömmer sig i sina kokonger och väntar på att få höra sitt favoritinstrument spelas av medlemmar i den resande musikergruppen från Trubadurerna, ledda av maestro Batulio . Den andra älvan, Malanya, går sin egen väg, men hon tar en särskild framträdande plats den här gången. Så här kan du slutföra detta fina musikaliska sidouppdrag:

1. Var är Great Fairy Muarenn och hur får man henne ur sin kokong?

Muarenns kokong kommer förmodligen att vara den första du kommer att stöta på eftersom spelet "inbjuder" dig att starta från Orni Village, och därför kommer du att passera mellan Tabanta och Hebra. Hennes kokong ligger norr om Orosium-helgedomen, mellan norra och södra Tabanta-stäpperna, bredvid Steppe Post. Akta dig, en Glacial Griock väntar på dig precis framför den.

Från sin slutna kokong talar den stora älven till dig och aktiverar sidouppdraget. Serenad for Muarenn, där hon berättar att hon vill höra Trompatts horn, från trubadurerna. Vid förfrågan berättar de att de har hört något som ett horn förbi Great Tabanta-bron. Om du rider söderut längs kanjonen kommer du att höra hornet spela Lon-Lon Ranch-låten innan du når bron och hittar den fallna musikern i ett slukhål mellan Ghissa och Droalna-kullarna.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Trompatt har sitt eget sidouppdrag, The Dramatic Escape of the Instrumentalist, med vilket du måste få honom ur problem. Inuti slukhålet är det upp till dig att fixa hans vagn och nöja dig med de tillgängliga Zonai -enheterna (eller de få du har på dig) för att få honom från marken och ur hålet. När det är klart ber du honom att gå på (det är troligt att du inte får det säkraste fordonet). Använd Zonai energisfärer om det inte håller batteriet och en gång sparat Trompatt kommer att belöna dig med kraft honung för din hjälp.

Detta är en annons:

Därefter, tillbaka vid Steppe Post, ser du att vagnen måste vara takad så att snön inte förstör trubadurerna på väg till Muarenns kokong, så se till att det inte finns några luckor. När Muarenn kommer ut ur kokongen när du hör den vackra föreställningen får du en silverrupier. Följande älvor, utom Malanya, följer en liknande struktur med sina uppdrag:

2. Var är Great Satten Fairy och hur får man henne ur sin kokong?

Saten-kokongen ligger i Hyrule Knights 'Training Ground, något nordost om det flytande Hyrule Castle, nära Forest Inn. Den stora älven hade gömt sig i den efter att en kvinna som kallade sig Zelda skrämde henne.

Din journalistkollega Orni Penn, från tidningen "Lucky Clover Gazette", anförtror dig ett sidouppdrag Serenad for the Great Fairy, där du måste göra musiken av hennes favoritinstrument för att få henne att komma ut ur kokongen, i det här fallet behöver du Vionelas fiol .

Detta är en annons:

För att ta företaget vid detta tillfälle är det upp till dig att ordna travaren för transport av musiker och instrument. Din tjänst kommer att återspeglas i tidningen och du kommer att få tidningens tyg som en gåva.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

3. Var är den stora älven Seddha och hur man tar henne ur sin kokong?

Kokongen till den yngsta systern till de stora älvorna ligger nära en post i den västra delen av Necluda, vid de östra foten av Twin Peaks.

Genom att aktivera det sekundära uppdraget Serenad for Seddha vet du att den stora fen vill höra trumman från Perkuss. Tydligen hördes slagverkarens trummor nära Kakariko Village, runt en krök på väg ut ur bergskedjan Bonooru. Du kommer att höra det och hitta honom, nära kröken av sjön Ciela, under en sten.

Perkuss vill ha tre portioner vigor honung och med sidouppdraget Sweet as Honey föreslår han att du får dem nära "ett hål" i Kakariko, men det är lätt att hitta dem överallt och du har förmodligen redan en från trumpetaren (som du kan använda med sensorn om du redan har den för att hitta mer).

När du återvänder till Twin Peaks Post vid floden ser du att det är dags att korsa den med hela företaget, så förvandla vagnen till en motorflotte och skrämma truppen till döds längs vägen.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

4. Var är Great Fairy Laniah och hur får man henne ur sin kokong?

Laniah är äldre än sin syster Seddah men yngre än sin andra syster Satten. Hennes kokong ligger nära Plains Post, under Manhala Bridge, på östra stranden av Celestial River som gränsar till Gerudo i väster.

För sökandet Serenad för Laniah vet du att den stora fen vill höra det behagliga ljudet av flöjten .. från flöjtisten Flauryn som är kopplad till Haite, Yanaes syster, och de ses ofta på Farone Post i sydost.

Reser dit och inuti Zoeh kommer att berätta att hon har hört flöjten genom några träd i norr samt ett konstigt djur i en skog i öster. Träden är fästa vid stolpen och Flauryn är på en gren. The Piper's Wish börjar sidouppdraget och berättar om elden i blomsterfältet som han omedvetet startade för att hans älskade Haite ville se ett glödande träd. Få 10 stealth eldflugor och han kommer att ge henne den dyrbara gåvan utan att döda träd. Du kan gå till skogen norrut på natten för att jaga insekterna.

När turturduvorna har återförenats uppmuntras Flauryn att återvända med bandet och du kan återvända till Plains Post. Det finns redan truppen av The Troubadours som spelar fullt ut! Allt som återstår är att förvandla vagnen till en knotig buggie för att klättra upp till kokongen och glädja Laniah med den trevliga konserten.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Extra: Var hittar man den stora gudomen Malanya och hur man tar henne ur sin kokong

Ny i BotW och mycket mer "läskig" än hennes släktingar, den stora hästgudomen återvänder naturligtvis också i Tears of the Kingdom, och nu med nya förmågor, som så många andra saker i spelet. Liksom de fyra stora älvorna har Malanya flyttat till en annan plats och du hittar henne inte längre vid Hästsjön (där en annan ryttaröverraskning väntar på dig), men du kommer att vara mycket mer i kontakt med henne och dessutom erbjuder hon en fantastisk service.

Först och främst, innan du hittar Malanya kokong, kommer du att veta om det när du bestämmer dig för att vila på något värdshus i en Malanya säng istället för en vanlig spjälsäng. Som meddelats dig av värdshusets regenter har detta boende bonusen att du får ett malanya-orakel i dina drömmar. Bland annat berättar den var du hittar henne och även var du kan hitta bra exemplar av hästar, förutom de speciella hästarna i spelet.

Ryttarfen väntar på dig bredvid Akkala-posten i nordost. Du måste följa stigen efter posten vid Akkala East och du kommer till Roux Lake, norr om stolpen. I stället för att ge henne musik, som en häst, erövras Malanya av magen, särskilt genom att ge henne en pigg morot.

När hon kommer ut ur kokongen avslöjar hon att hon, förutom att ta tillbaka hästarna som har lämnat denna värld (hon har redan återuppväckt dina fallna fästen i BotW), kan förbättra deras attribut. Men om du vill använda hennes krafter måste du kompensera henne med mat.

"Det finns trots allt en anledning till ordspråket. Hästaffärer hanteras aldrig på tom mage."

Således, genom att betala för redan kokta rätter kan du förbättra attributen styrka, hastighet, uthållighet och skjutkraft. Till exempel ber den dig om måltider som varierad bergssaut, grillade grönsaker eller aromatisk örtsaut.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Relaterade texterLoading next content