Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Guide för minnen

Historien om den nya Zelda berättas i bitar utspridda över sin enorma öppna värld. Så här kan du sätta ihop dessa bitar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du redan spelar The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom">den överväldigande The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Du kanske har märkt att berättarmetoden är mycket lik den i The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Det vill säga, Link samlar minnen från en annan tid för att slutföra pusslet i historien om detta nya äventyr.

Ända sedan du först kom ner från Sky Isles, eller till och med i trailers, har du märkt de stora märkena som har dykt upp över hela Hyrule Surface. De är relaterade till delar av historien och om du redan har någon av dem vet du vad de är. Nedan följer en guide som hjälper dig att hitta dem alla. Om du fortfarande inte vet vad vi pratar om, kom tillbaka hit när du hittar den första. Den här artikeln kommer också att innehålla några mycket lätta historiespoilers. Du har blivit varnad.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Zelda: Tears of the Kingdom - Var är alla Dragon Tears?

Minnena från spelet (du kan spela om dem i reseskildringsmenyn genom att trycka på "-") som utgör historien om Tears of the Kingdom är främst de "tears of the Kingdom" som ger spelet dess titel, specifikt kallat Dragon Tears av Impa och forskarna. När det gäller de märken som liknar de mytiska sädesfältcirklarna (till exempel avbildade i filmen Signs) eller Nazca-linjerna, kallas de här passande Geoglyphs och är den gamla sheikahs besatthet den här gången.

Förresten, om du vill veta mer om allt detta och få några visuella ledtrådar i själva spelet, kommer mötena med Impa att ta dig till Forgotten Temple, i slutet av Tanagar Canyon (oroa dig inte, det är inte infekterat med Guardians eller några tuffa fiender). Men om du är precis efter historien och vill få tag på den så snabbt som möjligt, här är en guide till alla minnen / filmsekvenser i spelet och hur du låser upp dem.

Detta är en annons:

Totalt finns det totalt 12 Dragon Tears och 18 minnen.

Här kommer vi att berätta hur du får alla minnen från äventyret, men vi kommer inte att ge dig spoilers om vad de avslöjar.

Minne 01: Mästarsvärdets kraft

För att få det första minnet i kronologisk ordning vill du redan ha spelat i några timmar, för det händer i sällskap med Great Deku Tree som är låt oss säga indisponerad när du först träffar honom. Först måste du därför kunna prata med honom, men det är en del av ett separat uppdrag. Denna scen händer mellan Breath of the Wild och Tears of the Kingdom och har logiskt att göra med Master Swords viktiga roll i båda äventyren. Kort sagt, om du verkligen vill göra den här först, skulle du bäst vara beredd, eftersom strävan att lindra Deku Tree från hans magproblem kan vara ganska utmaningen.

Minne 02: Uppvaknandet

Det första minnet som visas i det här spelet kronologiskt är nummer 02 på din Purah Pad, eftersom det är scenen som du aktiverar så snart du startar din genomspelning. Det är faktiskt det första du såg av Tears of the Kingdom, redan med de äldre trailersna. Du vet vem den där mamman är...

Detta är en annons:

Det finns inga speciella steg för den här. Starta bara spelet.

Minne 03: Lost - Dragon's Tear 1

Geoglyfen i form av Rauru är den mest uppenbara eftersom den ligger på gräset i norra Hyrule Plain, mellan slottet och Nohmy Swamp. Det är omöjligt att missa det under din första flygning runt kartan. Droppen ses också lätt på zonais huvud. Själva uppdraget guidar dig hit för att undersöka denna första geoglyf från ett fågelperspektiv från en luftballong med Impa, men kom ihåg att du kanske inte har skärmflygaren ännu! Var noga med att ta tag i den innan du går upp högt så att du kan säkerställa en säker nedstigning. Du kan göra det genom att slutföra de första stegen i uppdraget Crisis at Hyrule Castle.

Memory 04: En okänd värld - Dragon's Tear 2

Eftersom uppdraget inbjuder dig att börja vid byn Orni är detta förmodligen också den andra geoglyfen du kommer att stöta på, i form av ett tempel. Det ligger på Tabanta Hill, mellan Tanagar Canyon och Orlim Lagoon. Dess droppe ses ovanför ingångsbågen till templet på ritningen.

Minne 05: Minerus råd - Dragon's Tear 3

Geoglyfen i form av Nintendo Switch eller Purah Pad är också ganska centralt belägen, men beroende på ordningen på dina uppdrag kan du hitta den mycket senare. På kartan är det mellan Beele Meadow och Beele Valley, eller mer allmänt halvvägs mellan Hyrule Castle och Zora-regionen. Droppen är i mitten av skärmen och är tydligt synlig.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Minne 06: Gerudo Assault - Dragon's Tear 4

Fortfarande i mitten av kartan, men den här gången sydväst om slätten, bredvid Samare-platån, är geoglyfen i form av Moldora och dess droppe är på den fortfarande böjda svansen. Du hittar det enkelt från Riverside Stable: I Batollagunen, i den övre delen av ritningen i en liten cirkulär skog.

Minne 07: Falsk lojalitet - Dragon's Tear 5

Naturligtvis är geoglyfen tillägnad Ganondorf vid ingången till Gerudo, på klippans inre vägg med utsikt över öknen, under Zaffir-platån. Även om det är väldigt vertikalt, hittar du tårdroppen i hjärtat av ritningen, på snön.

Memory 08: Zelda och Sonia - Dragon Tear 6

Något längre norr om den föregående ligger denna geoglyf tillägnad Sonia långt västerut i en rak linje från Watch Fort, på Ilumen Plateau i Hyrule Hills. Tårdroppen ses vid den högra kanten av monarkens hårteckning.

Minne 09: Tragedin i Sonia - Dragon's Tear 7

Hur väl genomtänkt är denna geoglyf? Den är formad som en gerudo dolk och ser väldigt fin ut tryckt ovanför den enda geografiska formationen i hela Hyrule som har samma form: Bressiahalvön, i sydöstra hörnet av kartan, öster om Onaona Village. Droppen ses i ena änden av vapenskyddet, ovanför fästet.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Minne 10: Demonkungens födelse - Dragon's Tear 8

Wow (förlåt). Detta kraftfulla minne är också lätt att hitta, särskilt om du har letat efter Zeldas gyllene häst. Det är på toppen av den snöiga North Tabanta Steppe, det är gigantiskt och format som en .... ja, som en demon. Tåren är på ritningens vänstra kant.

Minne 11: Demonkungens armé -

Detta minne har ingen geoglyf och aktiveras genom att gå vidare i själva berättelsen, uppenbarligen när du har kommit tillräckligt långt för att se den fantastiska scenen av vad Ganondorf är kapabel till efter att ha förvärvat den hemliga stenen i föregående minne. Du kommer att se det genom att gå till Hyrule Castle och följa huvuduppdraget efter att ha slutfört de fyra templen som är kopplade till de fyra gissel.

Minne 12: De vises ed - Dragon's Tear 9

Logiskt formad som en magatama eller hemlig sten, ligger denna geoglyf i den östra änden av kartan, på Talu-platån, som redan vetter mot Lanayruhavet. Om du tittar på magatama som en "9" är droppen på sin nedre högra kurva.

Minne 13: Monarkens plikt - Dragon's Tear 10

Denna geoglyf är också mycket tydlig och kanske hittar du den väldigt tidigt, eftersom den lyser på en vägg i Lake Hylia. Om du tittar på ritningen ser du lätt tårdroppen i blomman uppe till vänster, men se upp för den flammande Gleeok som vaktar bron!

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

minne 14

[Under uppbyggnad, men kom tillbaka snart om du letar efter den här!]

Minne 15: Svärdet från en annan era - Dragon's Tear 11

Denna geoglyf i form av Master Sword kan ses ligga horisontellt mellan ruinerna av Oumbra och Eldin Range, och tåren är en av de enklaste eftersom den är i ena änden av Evil Destroyer Sword, nästan vid bladets spets. Tips: om du inte flyger runt och du befinner dig utforska tunnelbanan kan du klättra direkt till geoglyfen underifrån med Ascend på en pelare.

minne 16

[Under uppbyggnad, men kom tillbaka snart om du letar efter den här!]

Minne 17: Dragon's Tears - Dragon's Tear 12

Megaberättelsehändelsen som vi inte kommer att spoiler här avslöjas i all sin prakt med denna bonustår. För att låsa upp den måste du ha hittat de föregående elva. Den här kommer sedan att falla på en mycket igenkännlig plats: Spiralhalvön, den med spiralsvansformen, i Akkala. Kanske kan du till och med teleportera direkt till Gemimiq-helgedomen för att hitta den sorgligaste tåren några meter bort.

Minne 18: Zeldas önskan

En annan får du utan geoglyf, som går naturligt framåt i berättelsen. Det sista minnet i tidslinjen är närmast din nuvarande tid när demonkungen är begränsad till det förflutna, och du kommer att se att det knyter an till vad som händer i Temple of Time i början av spelet. Du kommer tillbaka när du får tillbaka det på sitt dedikerade uppdrag.

Relaterade texterLoading next content