Svenska
Gamereactor
recensioner
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - The Master Trials

Första expansionen i Legend of Zelda: Breath of the Wilds DLC-duo har officiellt släppts men är det värt pengen? Lisa har spelat och besvarar den frågan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Årets Zelda-lir The Legend of Zelda: Breath of the Wild blev, som vi alla vet vid det här laget, snabbt en stor succé (vi gav det toppbetyget 10/10 i vår recension). Redan innan release meddelade Nintendo att spelet skulle få två tilläggspaket under 2017 och nu har det första släppts under titeln The Master Trials.

Värt att poängtera är att det inte går att köpa det ena eller andra paketet separat utan de är endast tillgängliga att klicka hem som tvådelat expansionspaket. För att undkomma sura miner är det värt att se denna expansion som mer av en förrätt till den andra, matigare huvudrätten till expansion.

Innehållsmässigt består The Master Trials av tre delar, några nya rustningsset och masker ifrån Zelda-seriens ikoniska galleri (däribland egna favoriten Majora's Mask). Ett fläskigt och benhårt Master Mode som mixar om fienders placering och puffar upp varje fiendes rank en nivå. Slutligen har vi paketets huvudnummer, Trial of the Sword.

Detta är en annons:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
En riktig uppdatering till storyn är på väg, men detta är bra uppvärmning.

Trial of the Sword har hämtat mycket inspiration från basspelets kalasbra utmanings-ö Eventide Island där Link blir strandsatt utan sin utrustning och måste klara sig med det man hittar på ön. Likaså är Trial of the Sword uppbyggt som så att man börjar på våning ett i ett successivt svårare grottsystem där man möter grupper av fiender i vågor. Man måste spela smart, försiktigt och med tålamod för att ta sig igenom utmaningens 45 våningar i en och samma sittning.

Nivåerna är uppdelade i sektioner av fem som kretsar kring samma tema och bjuder på motståndare från samma fiendeflora och där gäller det att applicera de kunskaper man snappat upp på sina äventyr i Hyrule för att kunna stå som segrare. Några bjuder på extrem kyla som man måste hantera, några skickar fiender med el-attacker som paralyserar Link åt ditt håll. Det går heller inte att spara utan man får snällt spela igenom hela läget på ett försök. Under utmaningens gång får man ransonera mat, vapen och pilar så gott man kan då man inte läks emellan våningarna och vapnen går sönder efter slitage. Klarar du denna kraftmätning blir det ikoniska Master Sword permanent uppgraderat som belöning.

Tänk dig Cave of Shadows från Twilight Princess eller Savage Labyrinth från Wind Waker, lägg till överlevnads-aspekten och du har Trial of the Sword.

Detta är en annons:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
En orsak att få återvända till The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ju alltid positiv.

Över till Master Mode som är ett separat spelläge som startas ifrån huvudmenyn. Det är verkligen ett hopp upp till elva på svårighetsskalan när man möter en rabiat Lynel redan i spelets introduktions-zon. En otrevlig typ som ger mig problem även i basspelet måste här handskas med med enbart tre hjärtan och urusla startvapen.

Alla fiender i spelet har som tidigare nämnt blivit uppgraderade ett snäpp (alla röda Bokoblins är numera blå - läs; svårare till exempel). En extra rank för fiender har även introducerats i form av gyllene motståndare. Ett riktigt eldprov för den som känner sig ha bemästrat Breath of the Wilds redan emellanåt utmanande svårighetsgrad. Nämnde jag att man bara får ha en sparfil också? Här är det Old-school som gäller med obarmhärtig och oförlåtlig mentalitet ifrån spelets sida. Ett tufft läge för de riktigt tuffa som bjuder på ett tjugotal timmars speltid.

Utöver ovan nämnda nya innehåll har vi de nya rustningarna som inte ger några nya, exklusiva effekter i sig själva - men ser riktigt fräsiga ut. Den nya Korok-masken är dock, tvärtom, riktigt användbar då den uppmärksammar en om en Korok gömmer sig i närheten. Dessa nya föremål hittas genom vaga gåtor och är gömda utspridda över Hyrule, så man får inte tillgång till allt nytt automatiskt - vilket är ett plus. Det har även lagts in en ny medaljong man kan lägga ut på världskartan för att senare kunna resa dit genom kart-menyn. Perfekt om man vill samla på sig en specifik resurs från en avlägsen region eller liknande.

The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild var utmanande redan tidigare, men nu är det riktigt tufft att heta Link.

Slutligen petade Nintendo även in det så kallade Hero's Path där du, i realtid, kan se den väg du karvat igenom Hyrule sedan du började ditt äventyr. Det är riktigt underhållande att se vart man gick och man får även se när man dog emot fiender eller ramlade ner från ett berg. Upp till 200 timmars speltid sparas i Hero's Path, så det finns gott om utrymme för ditt äventyr.

Sammanfattningsvis känns denna expansion som ett ihopplock av flera idéer och funktioner som visserligen gör spelet till ett bättre sådant, fyllt av mer innehåll men det är samtidigt smått underväldigande. Jag ser det som att Nintendo med "The Master Trials" gett spelarna mer att göra medan den "riktiga" expansionen kommer till jul med nytt innehåll och story. Vill man ha tillgång till den faktiska story-DLC:n får man alltså även tillgång till detta paket, så det är ju inget att bli besviken på vid närmare eftertanke.

Förväntas en faktisk matig expansion kommer besvikelsen alltså att krypa sig tätt inpå ganska snabbt, förväntas en uppvärmning inför utlovad story-DLC är The Master Trials en kul uppdatering för de flesta Zelda-spelarna.

HQ
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Utmanande ny svårighetsgrad, kul med nya kosmetiska föremål, fiffig Korok-mask, skojigt Hero's Path-system, bra placeholder inför story-expansionen
-
Trial of the Sword bara vågbaserat läge, mer uppdatering än faktisk expansion
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

 • Cranes
  Jag är pigg på Zelda-spel och när det är variation på spel och här i Breath Of The Wild upplevs friheten och den stora världen och den är så... 6/10
 • Leorio
  Spelvärlden som förenar det bästa med det klassiska med det bästa med det nya. Här är The Legend of Zelda: Breath of the Wild! Breath of the... 10/10
 • Maheemo
  Till en början så tyckte jag jättemycket om det men ju mer jag spelade så kändes det bara fantasilöst utdraget. Det mesta av speltiden gick åt... 7/10
 • fille49
  Här vcet jag inte riktigt hur jag ska börja, att recensera detta spel är som att köpa korv på Cirkel K klockan 03:40 med massa smygande gubbar... 4/10

Relaterade texterLoading next content