Svenska
Gamereactor
förhandstittar
The Elder Scrolls Online: Summerset

The Elder Scrolls Online: Summerset

Gränserna till Summerset Isles har öppnat och vi passade på att besöka High Elves mäktiga rike när vi hälsade på hos Bethesda i London...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Jag vaknar upp i en mardröm, endast guidad av ett andeväsens röst. Rösten guidar mig runt i den märkliga världen jag befinner mig i, lär mig använda föremål, attackera och nyttja förmågor. Omgivningarna är ogästvänligt lila och monster vill mig av någon anledning illa, när jag får syn på ett lysande klot som verkar vara av det viktigare slaget.

Plötsligt är jag tillbaka i den verkliga världen igen. Jag vaknar denna gång upp på riktigt, bara för att se en Psijic Order-medlem stirrandes på mig. Det är en uråldrig organisation som härstammar från ön Artaeum, en sällsam plats som dyker upp och försvinner när denna orden så önskar. Nu är de tillbaka igen för att undersöka mystiska händelser i Summerset Isles där min närvaro i ovan nämnda läskiga plats får betraktas som just en sådan.

Summerset Isles är platsen där High Elves huserar, men nu har de öppnat sina gränser och med det har problem dykt upp. Bland annat misstänks att Daedric-utövare finns ibland invånarna och High Elves är inte direkt gästvänliga mot andra raser till att börja med. Det är alltså en värld med mycket spänningar under ytan vi besöker.

Detta är en annons:
The Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: Summerset
En sällsam high fantasy-plats att utforska står till buds

Det nästkommande tillägget till The Elder Scrolls Online heter just Summerset och vi fick nyligen möjligheten att provspela detta hos Bethesda i London. Efter att jag snackat med vår nye Psijic-bekanting fick jag chansen att strosa runt i den nya världen som står till buds i detta onlinerollspel och prova på dess nyheter, vilket ligger till grund för denna förtitt.

Bethesda själva väljer att kalla Summerset för en nytt kapitel snarare än en expansion och de förklarar att de helt enkelt inte har samma fokus. Här är istället nybörjare i centrum (dock med massor även för veteraner), och har du inte spelet sedan tidigare kan du enkelt skaffa, göra en karaktär och hoppa rakt in i detta nya. Jag uppskattar detta koncept för även om jag nu älskar Elder Scrolls, så vet jag att inte alla har samma koll på världen. I synnerhet inte som senaste Summerset-spelet i serien kom 1994...

Fan-favoritkaraktären Razum-dar är här tillbaka som rådgivare till drottningen och som vanligt behöver han din hjälp med en väldans massa grejer. Under den timme jag spelade försökte jag prova på så många händelser och aktiviteter som möjligt på ön, både vad det gäller styrande överklass och vanligt folk. Jag tänkte inte spoila några händelser, men bland annat har jag löst mordgåtor, tagit itu med försvinnanden, korruption och undersökt mer ockulta inslag. Jag hann såklart inte mycket mer än doppa tårna i allt som erbjuds, men det är uppenbart att det finns gott om saker att göra.

Detta är en annons:
The Elder Scrolls Online: Summerset
Massor av nyheter väntar i detta kapitel.

Strukturellt är det i grunden mer av det huvudspelet erbjuder med en bra mix av folk som behöver din assistans (varpå du går iväg och gör ett uppdrag samt dräper fiender längs vägen - däribland nytillskotten Griffins som känns som hämtade ur Harry Potters värld). Jag hann dock inte prova på några mer avancerade nyheter som den låglevlade nybörjare jag var.

Genom att snacka med folk märker du snabbt hur delat samhället är kring de öppna gränserna i Summerset, och räkna inte med något varmt välkomnande hos High Elves. Det gäller helt enkelt att spela smart, välja rätt alternativ och verkligen satsa på att kunna tala för sig, om du ska få invånarna att öppna sig. Annars kan du såklart pröva lyckan med spioneri eller infiltration istället. Själv drog jag vid ett tillfälle på mig en särskild rock för att kunna vara närvarande på ett hemligt möte för Summersets höjdare.

The Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: Summerset
Räkna med runt 30 timmars speltid.

Det finns såklart en kopiös massa jag inte hann med att utforska eller se, och det inkluderar exempelvis ett nytt system för att skapa smycken, men även en skill-line för Psijic Order, en ny Cloudrest Trial, grupputmaningen Abyssal Geysers med mera. Totalt utlovas över 30 timmar med innehåll och ännu mer för den som verkligen vill göra allt.

Av vad jag fått se tycks dessa 30 timmar kunna bli lika underhållande som huvudspelet, men även jämförbart med 2017 års ljuvliga tillägg Morrowind. Summerset är en elegant värld med nobla High Elves och typiska high fantasy-inslag, men under ytan väntar ett väldigt mörker. Det förmedlas riktigt snyggt av vad jag kan bedöma och jag ser verkligen fram emot lanseringen i juni.

HQ

Relaterade texterLoading next content