Svenska
Gamereactor
artiklar
The Division

The Division: 13 bra nybörjartips

Här kommer en liten guide för att hjälpa dig under ditt besök i New York. En stad med total anarki och undantagstillstånd...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vi älskar The Division här på Gamereactor (läs vår recension för att ta reda på varför). Ubisoft och Massive har gjort ett grymt bra jobb med deras onlinesatsning och de har skapat en stor och verkligt detaljerad värld. Eftersom storleken kan vara lite läskig så har vi samlat ihop tretton bra tips för att du ska lyckas undvika dollar-influensan och lägga vantarna på riktigt fin loot.

The Division

1. Använd olika typer av kulor
The Division har en hel drös med undermenyer att hålla koll på, så det är ganska lätt att missa att du faktiskt kan byta kulor. Att använda olika sorts kulor kan vara avgörande för att komma ut ur en knepig sits, speciellt om dina granater och färdigheter inte har laddats klart. Olika ammunitionstyper hittar du genom att hålla höger på styrkorset och det finns två olika typer att välja på - explosiva kulor och eldkulor. Givetvis gör du mer skada med någon av dessa aktiverade, speciellt på bossar. Att sätta eld på sina fiender eller utlösa en explosion i närheten av någon gör att de blir paralyserade en kort stund vilket kan vara bra om du är helt omringad av elakingar och inte vet vart du ska ta vägen.

Kom ihåg att mängden specialammunition du kan ha med dig är väldigt begränsad och den tar slut snabbt så håll alltid ögonen öppna efter lådor och väskor att rota i efter mer.

Detta är en annons:

2. Huvuduppdrag är det snabbaste sättet att levla
Det kanske låter självklart men det finns en massa uppdrag att göra för att hålla dig sysselsatt och som ger olika typer av belöningar. Huvuduppdragen, själva storyn, är det som du borde fokusera på under de första av spelets timmar. Ett uppdrag kan ge dig så mycket som 60-70% av en hel level i början, efter 5-6 uppdrag avklarade så börjar kraven för erfarenhetspoäng visserligen att öka men fram tills att det händer så bör du kötta dig igenom storyn. Dessutom så hjälper storyn till att presentera nya fiendetyper och hur du ska slåss mot dem på bästa sätt bättre vilket du inte vet om du vandrar omkring på egen hand. Du hinner det också. Vi lovar.

The Division

3. Glöm inte att uppgradera din Base of Operations
Japp, det finns faktiskt basbyggnation i The Division och även om det kanske känns mest som utfyllnad så är det det enda sättet för dig och din karaktär att lära er nya färdigheter i en av de tre olika färdighetsträden, Health, Security och Tech.

Om du klarar av storyuppdrag och spelets "Encounters" så får du den speciella valutan som går till en av tre olika delarna av din bas. Kolla noga på varje del för att se vad du kan uppgradera för olika typer av färdigheter. Seeker-granaten låser du upp efter att har byggt ett kommunikationsrum i Tech wing och du låser också upp modifikationer för varje färdighet. Om du vill att din turret ska spruta eld istället för kulor så ska du kolla noga på vad du uppgraderar innan du börjar förbruka intjänade resurser.

Detta är en annons:
HQ

4. Tillverka, tillverka, tillverka
Tillverkning, eller crafting, är en sån där sak som kan försvinna mitt bland all annan information du får när du börjar spela. Det är egentligen ganska simpelt, när du klarar vissa uppdrag så får du ritningar på nya vapen eller utrustning som sedan kan tillverkas vid din crafting-station i huvudbasen. Det är ett bra sätt att få tillgång till bättre saker snabbt. För att tillverka saker behöver du materia som tools, fabric och weapon parts i olika kvalitéer (blå och grön) och kom ihåg att även om du bara hittar grönt material så kan du göra om det till blått med en 3:1 ratio. Därför ska du inte fnysa även om materialet du hittar inte är exakt vad du letar efter.

5. Var inte rädd för Dark Zone
Visst kan det vara läskigt i Dark Zone. Kraftfulla fiender och riktiga spelare som kan förråda dig på sekunden men det är också här du kan hitta den bästa utrustningen för din level och för det mesta med ganska låg ansträngning från din sida. Dark Zone kan vara en guldgruva men det kan också vara extremt frustrerande. När du bestämmer dig för att ta en titt, så gör detta med en grupp (helst fyra personer), för risken är stor att ni stöter på en annan grupp som är ute och jagar solospelare för att sno deras superfina loot.

Fienderna är betydligt svårare inuti Dark Zone än utanför, men genom att välja dina färdigheter, använda skydd och spara på kulorna räcker oftast långt så du kan skrapa ihop till lite blå loot på någon timme. Det gör att du är tillräckligt utrustad för det mesta tidigt i The Division. När du lyckas döda fiender i Dark Zone eller andra spelare som är rogue (när en spelare har förrått och dödat en annan spelare), så har du chans att få tag på Dark Zone-valuta vilket du kan använda för att köpa dig trevlig, och bra loot också.

The Division

6. Håll koll på statsen
Du vill såklart öka dina siffror på spelets tre olika huvudpunkter, men var och en har sin egen funktion att fylla. Firearms ökar skadan du gör med skjutvapen. Stamina ökar ditt liv och den tredje, Electronics, ökar styrkan på dina skills vilket betyder mer skada med din turret, bättre healing, ökad effektivitet på pulsen och så vidare. I början så kommer du förmodligen inte hitta utrustning som ökar alla tre så lär dig spela efter dina styrkor och svagheter.

7. Plocka upp allt du kan hitta
Även om du hittar utrustning som du inte behöver så kan den göras om till råvara. Det kanske låter självklart, men plocka upp allt du kan hitta, vill du inte ha det så förstör det så kan du alltid tillverka någonting bättre senare.

HQ

8. Olika nivåer på utrustning
Gröna prylar är standard, de har sällan några bonusar mer än att kanske öka någon av dina stats. Blå föremål börjar få en del fördelar som högre skada vid kritiska träffar eller snabbare laddning av skills efter du plockat ner en fiende. Efter det så kommer lila grejer, i spelet kallat "Superior", dessa har också bonusar som de blå, men är i princip också alltid bättre när det kommer till stats. Till sist har vi gula, eller guld, det här är det bästa sakerna du kan hitta i spelet. Gula saker är det dyraste du kan köpa och det svåraste du kan hitta, men å andra sidan även det mest kraftfulla och åtråvärda.

9. Modifiera dina grejer
Du kan modifiera dina vapen och likväl dina västar, masker och knäskydd. Själva utrustningen ger inte samma fördelar som vapnen när du modifierar, men du kan dra nytta av större magasin eller sätta på en ljuddämpare som gör fienderna mer benägna att attackera dina lagkamrater istället för dig. Spelar du i en grupp så är det en klar fördel att ni försöker komplettera varandra för att bli så effektiva som möjligt.

The Division

10. Fienderna är olika svåra
Nu menar vi inte bara vilken level din fiende är utan färgen på själva livmätaren. Vanliga fiender har en röd mätare, dessa är oftast enkla att övervinna (om de inte är väldigt mycket högre i level).

Nästa steg upp är veteranerna, de har en sköld ovanför en lila livmätare så den måste skjutas sönder först innan du börjar göra riktig skada. Modifikationer som gör extra skada på sköldar är extremt effektiva mot den här typen av fiender.

Till sist har vi eliterna och fiender som har namn. Precis som veteranerna har eliterna sköldar, men kan särskiljas via sina gula livmätare. Elites är svårare och smartare än veteranerna och har en eller två specialattacker att överraska dig med. Det finns två saker som urskiljer eliterna; de har ofta en svag punkt som du kan fokusera dina skott på för extra skada och de ger nästan alltid bäst loot av alla fiendetyper.

The Division

11. Fienderna har olika jobb
Precis som de varierar i styrka, har fienderna olika klasser som du kan se bredvid deras livmätare. En blixt betyder att de troligen kommer att anfalla dig rakt på och slå dig när du är bakom skydd. Ett sikte betyder sniper och en granat betyder, ja, att de förmodligen kommer kasta en del granater på dig. Om du ser en turret, som ser ut som en av dina, betyder det att en mekaniker är i närheten, de har en skiftnyckel som symbol bredvid mätaren. Till sist så har vi doktorn som såklart helar sina kamrater (prioritera att ta ner dem så snabbt du bara kan, annars helar de bara sina kompisar och gör striden längre än vad den behöver vara).

12. Lär dig olika fiendegrupperingar
The Division har just nu fyra olika fiendegrupperingar och de använder alla lite olika taktiker.

Rioters är dina standardmotståndare. De är bestyckade med banala vapen och har sällan sköldar och gör ingenting extraordinärt när det kommer till taktik.

Sedan har vi Rikers, förrymda fångar, de är tuffare än Rioters men deras vapen är likvärdiga. De är mer benägna att komma in bakom dig så håll koll på flanken.

Nästa grupp är Cleaners. Tyvärr är det inte killarna och tjejerna som kommer och städar din hembas. De bär eldkastare tillsammans med vanliga vapen och är lite långsammare än de andra fienderna. Kommer de nära med sin eld så spelar det mindre roll att du sitter bakom skydd och börjar du brinna så tar du skada ett par sekunder innan elden släcks. Du vill alltid hålla dig så långt bort från eldfienderna eller i alla fall utom räckhåll för just eldkastaren.

Sista gruppen kallar sig för Last Man Battalion (LMB) och precis lika läskiga som de låter, är det här de farligaste fienderna du kan stöta på. De bär vapen av högre kvalitét än de andra grupperna och har nästan alltid sköldar. De har nästan alltid med sig doktorer och snipers och kommer att ge även välorganiserade grupper problem. Skulle det här vara en polisrapport så hade vi beskrivit LMB som beväpnade och mycket farliga.

The Division

13. Var inte rädd för att bli rogue
Medan bra loot kan hittas i Dark Zone genom de vanliga fienderna så kan den absolut bästa bästa looten hittas hos andra spelare - och det bästa sättet att få tag på den själv är att skjuta ner den spelaren. Att vara rouge har andra fördelar också, ju längre du kan hålla dig i rouge-läge, desto mer Dark Zone valuta får du, så länge du överlever tills timern försvinner. Själva belöningen för att ha överlevt kombinerat med tillfredsställelsen av att ha snott någon annans loot kan vara väldigt lockande men kom ihåg att när du är rouge så kan andra spelare som inte är i ditt party attackera dig utan att själva riskera att bli rouge och om de lyckas döda dig så förlorar du din valuta och loot.

Du matas ständigt med information i The Division, men så länge du tar det lugnt kommer du lyckas hålla dig själv vid liv och få tag på den där härliga looten. Vill du se mer gameplay så hoppa över till vår The Division-sida och kolla på våra tidigare livesändningar och videos.

HQ
The DivisionThe DivisionThe DivisionThe Division
The DivisionThe DivisionThe DivisionThe Division

Relaterade texter

4
The Division: UndergroundScore

The Division: Underground

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

New Yorks gator må vara uppstädade, men det gömmer sig gott om fiender under jord. Häng med ner i mörkret i den första expansionen till Ubisofts onlinespel...

The DivisionScore

The Division

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Snökaos och ond, bråd död väntar oss i New York så här års. Mathias har satt betyg på vårens mest hypade onlinespel...

1
The Division-filmen tycks vara nedlagd

The Division-filmen tycks vara nedlagd

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

The Division-filmen utannonserades redan 2016 av Ubisoft efter lanseringen av det postapokalyptiska co-op-spelet. Sedan dess har vi fått några uppdateringar om hur det...

1
The Division-filmen kommer till Netflix

The Division-filmen kommer till Netflix

NYHET. Skrivet av André Lamartine

Mythic Quest var visst inte den enda icke-spelbara produkten att avslöjas på årets Ubisoft-konferens, för nyligen meddelades det även att Netflix har fått rättigheterna...



Loading next content