Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Technics EAH-AZ60M2

Technics dundrar vidare och rullar ut den uppgraderade versionen av AZ60 och vi på Gamereactor har naturligtvis provkört...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vid det här laget har jag recenserat så många olika hörlursmodeller inom segmentet "In-ear" att det känns som en smått omöjlig uppgift att försöka förnya och undvika upprepningar. Jag är lite som en gammal trasig kassettbandspelare vid det här laget som gnager på med samma typ av retorik och terminologi och även om jag önskar att jag kunde hitta andra infallsvinklar och ord, är jag helt enkelt för lat för att ens försöka. Lurar är lurar och efter att ha delat ut betyg på 36 olika modeller i olika prisklasser anser jag mig vara något av ett orakel på området. Kanske tycker du snarare att jag är en uppblåst rövpadda som ens tänker tanken på att inleda en hårdvarurecension med oförfalskat självskryt, men det positiva här för mig är att jag även är för lat för att bry mig. När det gäller trådlösa In-ear är det helt enkelt inte många som grundligt testat samma mängd som jag har under de senaste åren och på köpet har jag såklart blivit svårflirtat petig och kräsen.

Och just därför älskar jag också Technics EAH-serie.

Det spelar ingen riktig roll om du väljer AZ40, AZ60, AZ70 eller flaggskeppet AZ80. Alla deras nuvarande modeller är strålande. Strålande lurar, och när den japanska hifi-giganten nu uppgraderat och förbättrat mellanmodellen AZ60, är det såklart svårt att inte krafsa fram lådan med superlativ. Detta är nämligen fenomenala hörlurar.

Technics EAH-AZ60M2
Mörkgrå eller silver... Vilken färg föredrar du?
Detta är en annons:

M2 är alltså den andra versionen av AZ60 och nyheterna är många. De stödjer nu Bluetooth 5.3, de stödjer nu trådlös laddning, de har bättre samtalskvalitet via fler mikrofoner samt ett helt nytt transparensläge. Det går nu även att ha sina AZ60 kopplade till tre källor samtidigt vilket precis som i fallet AZ80 gör Technics lite bättre på funktionaliteten än de flesta av de närmaste konkurrenterna. Elementen är fortfarande samma Panasonic-tillverkade 8mm-varianter som låter fantastiskt bra och mellanlandar mellan de lite mer snäva ljudet ur AZ40 och det stora, luftiga i AZ80. Jag gillar båda, eller alla, lurarna från Technics och ser fördelar och nackdelar med alla olika storlekar på deras element men det räcker med att ha AZ60M2 i skallen i cirka 20 sekunder för att inse att japanerna skapat en lur här som låter större och mer fylligt än senast.

Ljudbilden är varm och härlig. Basåtergivningen är strålande och diskanten är rapp, tight och detaljerad till den milda grad att jag hör hur John Mayers sensuella läppar vidrör varandra under vissa speciella ord och fraseringar på HD/24-versionen av Sob Rock. Technics har precis som Jabra och JBL verkligen hittat rätt gällande tuningen av deras DSP och till skillnad från Apple och Sony älskar jag att deras grundmix tillåter för orkestrar att låta som tighta och samspelta band snarare än utspridda musiker med tio meters fysiskt mellanrum. Det låter helt enkelt väldigt bra, det är spelglatt och medryckande och ljudbilden är klart större än i exempelvis AZ40 men något snävare än i AZ80, som jag anser vara de bästa Bluetooth-baserade in-ear-lurarna jag någonsin stoppat i öronen.
med superlativ. Detta är nämligen fenomenala hörlurar.

Technics EAH-AZ60M2
Det skiljer bara 500 kronor mellan dess aoch AZ80 och då väljer vi på redaktionen alltid//alltid AZ80, men det innebär inte att AZ60M2 inte är strålande lurar, för det är de.

När det gäller samtalskvaliteten är den förbättrad och med tanke på att den var bra i föregångarna, är det svårt att hitta något att klaga på här. Den aktiva brusreduceringen är snäppet bättre än i den första AZ60-modellen också och kan nu med enkelhet tävla med produktsegmentets samt prisklassens bästa. Jag gillar även transparensläget som känns klockrent och batteritiden ligger på 7,5 timmar per laddning och 24 timmar i det medföljande laddningsetuiet. I slutändan är det enkelt att rekommendera de här lurarna som är en något vassare version av en redan strålande produkt.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande ljud, strålande brusreduceringen, bra samtalskvalitet, fenomenal passform, läcker design, bra batteritid
-
Värmen i ljudet tunnas ut en smula om man slår av ANC
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content