Svenska
Gamereactor
nyheter
Tekken 6

Svenska Tekken 6-finalen avgjord

Boris Cueto Ortiz till London-finalen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sveriges bästa Tekken 6-spelare var på plats i lördags när Gamereactor, Webhallen och Namco Bandai arrangerade finalen av den svenska King of Iron Fist-turneringen på Webhallen i Stockholm. Först genomfördes Stockholmskvalet där Luis Cueto Ortiz besegrade sin bror Boris Cueto Ortiz i en svängig fight. Kvaltävlingarna i Göteborg och Malmö genomfördes förra helgen där fyra tävlande kvalificerade sig från respektive stad.

De båda bröderna Cueto Ortiz möttes även i finalen av de svenska mästerskapen i Tekken: Dark Resurrection (PSP) för ett par år sedan. Många av toppspelarna från den turneringen samt Tekken 5-mästerskapen var också på plats. Det fanns gott om rutin från mångårigt nötande och tävlande i olika upplagor av Tekken i lokalen.

Under Dreamhack en vecka tidigare genomfördes en stor Tekken 6-turneringen med Boris Cueto Ortiz som segrare och många av toppnamnen därifrån tävlade på nytt. Även mästaren från Tekken 5-turneringen Jonathan Wåhlstedt dök upp, men då han valt att prioritera jobb och studier framför Tekken på sistone fick han raskt smaka på pisk i den hårda konkurrensen.

Det fanns många olika arkadstickor representerade (till och med en hårig rackare), men många av deltagarna inklusive bröderna Cueto Ortiz valde att spela med Dual Shock 3. Stämningen var god och tävlandet flöt på utan några nämnvärda incidenter. Flera av matcherna blev riktigt jämna och då matcher spelades i bäst av tre matcher (först till ronder i varje match) hände det flera gånger att en sista och helt avgörande rond krävdes.

I slutspelet seedades de tävlande efter sina placeringar i kvalen och bröderna Cueto Ortiz var åter favoriter att mötas i finalen. Mycket riktigt tog de sig dit, men den här gången fick Boris revansch på Luis och vann finalen med 2-1 i matcher efter att ha svept den avgörande matchen med 3-0 i ronder. Boris använde sig av Jack-6 turneringen igenom medan Luis kämpade sig fram som Dragunov. På tredje plats placerade sig Bob Eriksson, som slogs som halvsvensken Lars Alexandersson. Lars var kanske den mest frekvent använde karaktären även om det var relativt jämnt fördelat i turneringen. Några använde sig av Jin, men det fanns också Asuka, Law, Bryan, Steve, Wang och Hwaorang-spelare på plats.

Utöver äran att kunna titulera sig svensk King of Iron Fist-mästare i Tekken 6 erhöll Boris ett presentkort från Webhallen värt 7000 kronor och han kommer också att representera Sverige i den europeiska finalen som hålls i London (med ett förstapris på £2500). Vi önskar Boris lycka till i England!

Tekken 6Tekken 6Tekken 6Tekken 6

Relaterade texter

Tekken 6Score

Tekken 6

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Tekken 6 i bärbart format, kan det verkligen bli bra det? Det var frågan Jesper "fegspelarn" Karlsson ställde sig och efter att ha smiskat trut i massor är jans svar helt klart: Jajjebox

Tekken 6Score

Tekken 6

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Efter närmare fem långa år är det återigen dags att gå med i Namcos Iron Fist-turnering för att dela ut lite storstryk



Loading next content