Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Supra Nero-TX

Hegevall har levt med svenska Supras testvinnande snäckor i öronen en hel månad och är minst sagt lyrisk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Efter att ha testat Sennheiser True Wireless Momentum, JBL Live 300TWS, Apple Airpods Pro, Jabra Elite 75T, B&O Beoplay E8 och Sony WF-1000XM3 har jag en klar och tydlig bild i mitt huvud rörande vad riktigt bra, trådlöst Bluetooth-ljud via bekväma, ergonomiska snäckor ska kosta. Eller måste få kosta, rättare sagt. Eller... Jag "hade" en tydlig bild. Med fokus på hade. Idag är den bilden raderad. Utsuddad. Förintad. Svenska Supra har skrivit om den, helt. För det faktum att Nero-TX idag går att köpa för 899 kronor måste på alla tänkbara sätt och vis beskrivas som rena rama vansinnet. 1899 kronor skulle knappast chocka någon. Inte ens 2899 kronor, om jag ska vara helt, brutalt, ärlig.

HQ

Designmässigt har Supra inte lagt alls samma krut som sina dyrare konkurrenter. Laddasken är av det enklare slaget, lurarna är anspråkslöst anonyma sett till form och färg och det känns inte direkt "premium" när man packar upp dem, vilket det heller inte bör med tanke på priset. Snäckorna måste dessutom Bluetooth-synkas i en viss ordning vilket känns lite... Gammaldags jämfört med hur konkurrenternas varianter fungerar. Inget av detta är några problem, dock. Inga minuspunkter, men ändå saker jag ville poängtera. Det är faktiskt så att jag har dryga bekymmer med att försöka komma på några egentliga minus med dessa lurar. Så bra är Nero-TX.

Supra Nero-TX
Supra kommer inte att vinna några internationella designpriser här, men samtidigt är det sobert och stilrent.

Passformen är superb och snäckorna är lätta, små och sitter väldigt bra i samtliga öron här på redaktionen. Det medföljer tre olika typer av kuddar (Large, Medium, Small) och jag har bland annat gymmat med Nero-TX i öronen ett antal gånger och upplevt att de sitter bättre i skallen än både Sennheiser True Wireless Momentum samt JBL Live 300TWS. Laddasken är dessutom smidigt pytteliten och klädd i samma matta gummiaktiga yta som själva snäckorna.

Ljudmässigt går det för mig inte göra annat än att kapitulera fullständigt, här. Nero-TX låter helt sagolikt bra. Sanslöst. Bättre än alla andra trådlösa Bluetooth-snäckor jag någonsin lyssnat på, även de som kostar upp till fyra gånger så mycket. Supra har sin goda vana trogen kalibrerat mot en bastung, varm ljudbild och det passar ju (som du säkert vet) mig alldeles utmärkt. Detta utan att tumma på finfin kontroll i mellanregistret och väldigt rapp och tight, tydlig och dynamisk diskant. Stereobilden är lysande, upplösningen superb och det finns massor av rymdkänsla här, vilket inte går att säga om exempelvis Audio Technica ATH-CKR7TW eller Apple Airpods Pro.

Detta är en annons:

Batteritiden är dessutom superb. Rakt igenom super-superb. Jag har fått ut sex timmar ur själva lurarna och 14 laddningar (!) ur laddasken. Det är inte branschledande men heller inte särskilt långt ifrån. Supra har tidigare kritiserats för bristande hållbarhet och med tanke på att dessa säljes till budgetpris och tillverkas i Kina hade jag mina reservationer men efter att ha hanterat mina Nero-TX relativt vårdslöst den gångna månaden och inte märkt av några som helst problem skulle jag även vilja kalla dem för hållbart funktionella och ytterst pålitliga.

Supra Nero-TX
Du hittar inga snäckor under 2500 kronor som ens kan mäta sig med dessa 900-kronors-pluppar. Inte ens i närheten.

Ja... Det finns inte mycket mer att säga än att helsvenska Supra chockat ljudvärlden med vad jag anser vara världens bästa Bluetooth-snäcka. Priset måste såklart räknas in och då finns det helt enkelt ingenting som kan mäta sig med detta helhetspaket.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Rasande bra ljud med varm och bastungt spelglad ljudbils, klockren ergonomi, kunglig batteritid, hållbara
-
Anonym design
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Supra Nero-TX

Supra Nero-TX

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har levt med svenska Supras testvinnande snäckor i öronen en hel månad och är minst sagt lyrisk...Loading next content