Svenska
Gamereactor
nyheter
Street Fighter V

Street Fighter V har nu officiellt slagit Street Fighter II i försäljning

Även klassiska Mega Man II är nu snubblande nära att få stryk av det betydligt nyare Mega Man 11 som då blir seriens mest sålda spel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För 30 år sedan släppte Capcom Street Fighter II till Super Nintendo i Japan, följt av premiärer i västvärlden. Som du vet blev det både en enorm succé med 6,3 miljoner sålda exemplar och tillika en populärkulturell ikon som fortfarande får nya installationer än i dag, då Street Fighter 6 har premiär nästa år.

För sex år sedan såg det dock inte ljust ut när Capcom lanserade Street Fighter V. Det led av laggig spelkontroll, brist på singleplayer och en allmänt fattig presentation. Det fick blandade recensioner samt medioker försäljning. Lyckligtvis gav Capcom aldrig upp hoppet om sitt spel och har kontinuerligt förbättrat det med riktigt imponerande support - och till slut började det sälja riktigt bra.

Så bra att Capcom nu officiellt har bekräftat att det är den mest sålda Street Fighter-titeln genom tiderna och slår Street Fighter II med 300 000 exemplar. Det bör noteras att detta dock bara gäller grundversionen av Street Fighter II och inte senare utgåvor som Super Street Fighter II, men resultatet är naturligtvis fortfarande väldigt imponerande, och det lär dessutom fortsätta klättra ännu mer eftersom Street Fighter V fortfarande tuffar på.

Som påpekats av falkögda Neogaf-användare är en annan riktigt klassisk Capcom-uppföljare också på väg att detroniseras av en nyare titel, då Mega Man II bara ligger 10 000 sålda enheter före Mega Man 11. Det är troligt att vi under 2022 för första gången på över tre decennier får ett nytt Mega Man i topp när vi talar om mest sålda spel i serien.

Street Fighter V
Street Fighter V

Tack EventHubs

Relaterade texter

Street Fighter VScore

Street Fighter V

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det blivit dags för fightingvärldens mest välpiskade strykpåsar att göra storslagen comeback. Jonas Mäki har delat ut betyg...Loading next content