Svenska
Gamereactor
nyheter
Diablo III

Stor Ananas 3 - äntligen i Kina

Diablo III i förklädd form

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Livet som kines kan vara hårt ibland. Tuffa fängelser, skendemokrati och försenade spelsläpp hör till vardagen. Det senare beror på att Kulturministeriet måste godkänna alla utländska spel innan de får säljas i landet. En process som i fallet Wrath of the Lich King tog två år.

När nu PC-plattformens senaste storsäljare, tillika kritikmagnet, Diablo III härjar över världen är det därför utan kinesisk inblandning. Åtminstone officiellt. En populär kinesisk återförsäljare av taiwanesiska cd-nycklar har nämligen börjat sälja spelet under det något förvirrande namnet "Stor Ananas 3". Förklaringen är att detta på mandarin (fruktreferenserna bara flödar här) uttalas ungefär "Da Bo Luo", vilket väl får sägas vara nära nog det engelska originalet.

Som om allt detta inte vore nog så marknadsförs också titeln med en trave bilder på ananasar. Nu håller vi en tumme för våra spelbitna bröder och systrar i Kina och att deras Kulturministerium inte läser Gamereactor. Vi hoppas nämligen snart få svar på gåtan "Hur säger man error 37 på mandarin?".

Diablo III
Artistisk tolkning av den lömske slutbossen i akt fyra.

(Tack till goosmurf och PC World)

Relaterade texter

Diablo IIIScore

Diablo III

RECENSION. Skrivet av Oskar Nyström

Det har tagit tolv år för Blizzard att utveckla en uppföljare till Diablo II. Oskar som har väntat och längtat - har nu satt betyg

Rykte: Netflix Diablo-serie är tecknad

Rykte: Netflix Diablo-serie är tecknad

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Förra månad började det ryktas om att Blizzard och Netflix inlett ett samarbete för att göra en TV-serie baserad på Diablo-universumet tillsammans med med...Loading next content