Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android

Det kommer fler och fler lösningar för smidigt molnspelande, och vi har nu testat ett Super Nintendo-inspirerat alternativ från 8BitDo...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag spelar väldigt mycket retro, och har genom åren kommit att förlita mig på 8BitDo i hög grad. De gör kvalitetsgrejer som ofta liknar äldre handkontroller, men utan att vilja överkomplicera saker och ting. Det är enkelt och det funkar. Därför har jag länge varit nyfiken på deras lösningar för Xbox Cloud Gaming.

HQ

Av alla varianter jag hittills testat i detta syfte, anser jag att Razer Kishi är det bästa alternativet och i allt väsentligt transformerar din smartphone till en bärbar spelenhet. Det näst bästa alternativet har varit att spela med en Xbox Series-handkontroll. Tack vare att det går snabbt att växla mellan Bluetooth och Xbox, är det ett smidigt sätt att få spela med den handkontroll spelen faktiskt skapades för.

SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android
Det är värt att minnas att SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android bara fungerar till Android, inte ens till PC går det smidigt.

Men det finns en nackdel. Man kan säga mycket om Xbox Series-handkontrollen, men den är inte fickkompatibel. Det är här SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android kommer in i bilden. Bakom det otympliga namnet gömmer sig en Super Nintendo-formad handkontroll med en batteritid på runt 15 timmar som lätt glider ner i fickan. Med i paketet ligger även en hållare för att fästa din smartphone till handkontrollen, för att på så sätt få en portabel spelenhet.

Så hur bra är den då? Tja, det är faktiskt inte helt lätt att svara på, och för mig landar det i att det beror på vad du ska ha den till. För låt oss börja med ovan nämnda tillsatshållare. Den är gediget byggd ibland annat metall för stabilitet och håller galant fast min smartphone i ett bra grepp. Men handkontrollen är så liten och lätt, medan min mobil (en Samsung Galaxy S20) väger närmare två hekto. Hur jag än justerar, blir det snabbt jobbigt att spela på det här viset.

Detta är en annons:
SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android
Trigger-knapparna har bra känsla trots minimal storlek.

När jag spelar med en PowerA Moga Mobile Gaming Clip och en Xbox One-handkontroll, gör handkontrollens större tyngd och greppytor att det känns mer behagligt att spela under lång tid. Här fick jag kramp och blev återkommande frustrerad, och var inställd på en negativ recension. Men så tog jag loss min smartphone och spelade med den separat istället, och med ens vände min åsikt.

För faktum är att detta är en väldigt fin handkontroll. Knapparna är distinkta, analogspakarna fenomenala samt att LT/LB och RT/RB är fiffigt utformade för att inte ta plats men ändå vara lättåtkomliga. Till detta kommer att övriga knappar (de som tragiskt nog inte heter Select/Start längre, utan 'två fyrkanter' och 'tre streck') är väl placerade så du inte ska råka trycka in dem av misstag. När jag har möjlighet att luta min smartphone mot en vägg eller lägga den i sängen på ett sådant sätt att jag bekvämt kan se skärmen, tycker jag att SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android fungerar ypperligt.

SN30 Pro for Xbox Cloud Gaming on Android
Hållaren ger tyvärr snabbt ger kramp. Spela utan hållare om du kan och detta är en utmärkt lösning.
Detta är en annons:

Till det kommer att handkontrollen både stödjer spelande via Bluetooth och USB-C för den som verkligen vill minimera lagg till Xbox Cloud Gaming. Med mjukvara går det även att anpassa knapparna efter tycke och smak, och trigger-knapparna är riktigt användbara.

Kort sagt sitter jag därmed och känner mig lite splittrad. Å ena sidan är den sannerligen inte behaglig att spela med längre stunder med hållaren monterad, å andra sidan fungerar den kanon separat utan hållaren. Om detta är en produkt för dig beror alltså på hur du själv tror att du kommer spela Xbox Cloud Gaming till Android. Jag skulle dock fortfarande säga att Razer Kishi är en bättre lösning oavsett, men även mer än dubbelt så dyr.

...sedan önskar jag att mobiltillverkarna slutar sätta volym- eller on/off-knappen exakt där alla mobilhållare ska greppa tag i smartphones. Men det är naturligtvis en ren fotnot i sammanhanget.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Väldigt portabel, 15 timmars batteritid, lågt lagg med USB, mycket prisvärd, smartphone-hållare ingår
-
Blir snabbt obekväm med hållaren, fungerar enbart med Android
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content