Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Sex-speedruns är tillbaka i Baldur's Gate III

Spelarna har helt enkelt bytt ut en följeslagare mot en annan som mål för deras ilsnabba speedrun-romans.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de mest populära speedrunning-kategorierna för Baldur's Gate III var "Sex-speedrun". Den gick ut på att försöka komma i säng med en av följeslagarna så snabbt som möjligt och den välkända speedrunnern Mae lyckades få ner tiden till under två minuter.

Den gamla strategin är dock inte längre gångbar efter att Larian försökte stoppa Sex-tävlingen. Det brukade vara så att du kunde flirta med Lae'zel genom att helt enkelt vara en Gith och välja ett par enkla dialogalternativ. Nu måste du faktiskt imponera lite på henne först (tråkigt) för att kunna charma grodtjejskrigaren.

Detta innebär att spelarna nu istället inriktat sig på annan karaktär, Minthara. Drow-paladinen kan kurtiseras efter en händelse i Act 1, och ilsnabbe Mae har lyckats få till det på cirka fyra minuter. Taktiken kräver att man spårar upp den sadistiska följeslagaren i goblinlägret, stjäl druidens maskot i Emerald Grove och sedan vilar länge så att Minthara kan ta hand om alla Tiefling-flyktingar. Kolla in här under.

Mae har flera Baldur's Gate III-rekord, och det verkar som att oavsett vad Larian lägger till eller tar bort från spelet, så kommer hon fortsätta att speedruna sig igenom allt.

Baldur's Gate III
Kärlek. Och snabbt ska det gå.

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...Loading next content