Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser IE 900

16 000 kronor för ett par in ear-lurar är absurt men så är också tyska Sennheisers flaggskepp absurt bra, rakt igenom...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

In ear-lurar för 15 990 kronor... För ett par. Absurda pengar, såklart och frågan "vilka köper dessa?" har dykt upp i min skalle flertalet gånger under min testperiod på dryga tre veckor. Vem tillverkas de för? Hur ser kundgruppen ut? Detta är frågor jag inte kan svara på. Jag har ingen aning. Jag skulle verkligen aldrig lägga 16 000 kronor på ett par snäckor, hur bra de nu än är, men det finns garanterat de som tänker tvärtom. Och de... Är lyckans ostar de, allihopa.

För det råder absolut ingen som helst tvekan om att Sennheiser IE 900 är det enskilt bästa jag hört i in ear-väg i hela mitt liv. De klår Audeze Isine 20 och de slår Technics EAH-TZ700 (med rätt minimal marginal, men ändå) och de låter faktiskt så pass bra att jag under långa stunder suttit och stirrat, likt en lobotomerad människa, rätt in i en vitmålad kontorsvägg.

Sennheiser IE 900
Handbyggda i Tyskland och frästa ur solida stycken flygplansalu. Jo jag tackar jah!

Designen är udda, och frän. Själva hörlurshusen är frästa ur solida alustycken och Sennheiser IE 900 ser påkostade ut. De är även läckert förpackade på ett sätt som ingen annan lur jag sett är, och det krävs lite pillande (den roliga typen) för att montera ihop plupparna, hörlurshusen och de balanserade kablarna innan man kan börja lyssna. För just-ja... Glömde säga att detta är sladdburna lurar, enbart. För ljud i denna high end.klass krävs det balanserade kablar och ingen tapp i signal via Bluetooth vilket naturligtvis gör målgruppen ännu mindre och smalare. Min Iphone har inget 3,5mm-uttag och jag saknar dessutom en mobil DAC (min Oppo gick sönder för två år sedan) och för att göra dessa magiska lurar rättvisa har jag istället testat dem enbart kopplade till redaktionens officiella teststärk Technics Grand Class SU-G700.

Ljudet då? För några funktioner finns det ju inte, här. Ljudet är fantastiskt. Alldeles fantastiskt. Låt mig börja med att prata om omfånget här som påminner om en high end over-ear-lur i hur högt i tak det är i stereobilden, rent frekvensmässigt. Jag hör helt plötsligt saker i skivor jag älskar som jag aldrig märkt av förut och detta utan att bli för detaljerat eller mekaniskt. Karaktären är förvisso neutral men Sennheiser har verkligen tagit i från tårna gällande basåtergivningen här som är rejäl, och ger ljudbilden mycket värme och tyngd. Stereobilden är perfekt och separationen mellan instrument saknar motstycke i detta produktsegment. Passformen är dessutom riktigt fin och de balanserade kablarna med skruvinfästning känns lyxigt snordyra.

Detta är en annons:
Sennheiser IE 900
Karaktären är neutral men det finns förvånansvärt mycket (djup, varm) bas i dessa, vilket är glädjande.

Som sagt; Jag har ingen aning om vilka dessa lurar är till för men det kvittar ju i slutändan när det kommer till att jag ska försöka förklara vad jag tycker om ljudet de presterar. För IE 900 är genomgående fenomenala och har precis som Pioneers TAD-byggda SE-Master 1-lurar skrivit om min referensbild för vad en hörlur kan göra.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otrolig byggkvalitet, läcker design, lyxiga balanserade kablar med skruvinfästning, sanslöst bra ljud med lysande separation och mängder av bas
-
Dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Sennheiser IE 900

Sennheiser IE 900

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

16 000 kronor för ett par in ear-lurar är absurt men så är också tyska Sennheisers flaggskepp absurt bra, rakt igenom...Loading next content