Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Samsung Galaxy Buds FE

Uppföljare till Samsung Galaxy Buds är här och Hegevall har burit dem i öronen under de senaste tre veckorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ingenting som jag har haft nöjet att testa under de senaste tre åren sitter lika bra i öronen som dessa lurar gör. Ingenting. Absolut ingenting. Faktum är att mina formgjutna In-ears som jag använder när jag spelar trummor sitter aningen sämre än Samsung Galaxy Buds FE, vilket naturligtvis är fullständigt absurt, egentligen. Dessa lurar sitter nästan fast, inuti örat. Plopp! Säger det bara, sen skulle jag utan problem kunna hoppsparka vitrinskåpet som Conny har hemma i sitt allmoge-kök och ända inte riskera att de trillar ut. Jag skulle kunna hoppa från garagetaket utan att riskera att en av plupparna försvinner i den meterdjupa Jämtlands-snön och jag skulle enkelt kunna headbanga till Slayers debutskiva i 81 minuter, utan att bry mig det minsta om eventuella hörlursförluster. Där är Samsung bäst, just nu. Bäst i världen.

Samsung Galaxy Buds FE
Den där lilla vingen i överkant är medskyldig till den smått sanslösa passformen här. Ingen in ear-lur sitter bättre i mina öron. Ingen.

För även om detta såklart är superindividuellt (dina öron är givetvis annorlunda ut än mina) har jag under den gångna veckan stoppat in dessa lurar i alla öron jag fått syn på. Hårdvaruskribent Fredrik Lindman har burit dem. Min flickvän Helen. Marcus Persson och Mäki. I allas öron har de suttit exakt lika bra vilket på ett eller annat sätt får lov att räcka som ett tillräckligt brett test för att kora dem till bäst i världen, på ergonomi/passform. Grattis Samsung. Ni är bäst.

Samsung Galaxy Buds FESamsung Galaxy Buds FE
Åtta timmar per laddning och 30 timmar batteritid i förvaringslådan är såklart suveränt. Här ligger Samsung i topp.
Detta är en annons:

Det har dock visat sig att Samsung Galaxy Buds FE inte är bäst på något annat än just utformningen. Inte ens nära. För när det gäller ljudbilden och den rena ljudkvaliteten är det relativt enkelt att hitta konkurrerande modeller i samma prisklass (1400-1500 kronor) som låter bättre. Galaxy Buds FE bjuder på rikliga mängder bas och en väldigt välkontrollerad diskant men det är i mellanregistret som de känns en aning döda, tyvärr. Det verkar också ha funnits en vilja att skapa perfekt separation i tuningprocessen av dessa lurar som gjort att helheten saknar liv och spelglädje. Det är förvisso varmt men det låter lite avslaget, lite livlöst. Tyvärr. Samtalskvaliteten däremot är bra och konferensfunktionen är smart utformad och vettig i dessa tider då 99% av alla mina möten sker via Teams eller Zoom.

Samsung Galaxy Buds FE
Förvaringsetuiet ser ut som en låda där man förvarar förlovningsringar. Farligt, farligt om du ska ge bort dem i present. Har du otur kanske du ofrivilligt råkar fria till din morbror.

Galaxy Buds Pro erbjuder objektbaserad audio och högupplöst ljud, vilket inte dessa lurar gör. För priset, 1399 kronor, är väl det helt förståeligt men ändå trist då de i grunden baseras på exakt samma chip.När det gäller batteritid är Samsung återigen riktigt vassa och det går relativt enkelt att klämma ur åtta timmar per laddning ur dessa lurar och det finns hela 30 timmar ström i det medföljande förvaringsetuiet. I slutändan är Buds FE en helt okej lur med vettiga funktioner och smått sanslöst bra passform. Jag hade velat ha mer liv och dynamik ur dem dock.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Otroligt bra passform, bra byggkvalitet, otroligt bra batteritid
-
Ljudbilden känns en aning livlös, saknar stöd för objektbaserad audio
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content