Svenska
Gamereactor
nyheter

Ryssland vill rädda landets spelindustri med ett eget EA

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den ryska spelindustrin har det lite tungt just nu, av rätt uppenbara anledningar. Därför har regeringen börjat planera för något de kallar "framtidens spelindustri". Vilka har de tittat lite extra på? Enligt PC Gamer vill departementet för digital utveckling "skapa ett ryskt Electronic Arts för att hjälpa effektivisera lanseringarna av högkvalitativa ryska spel".

De vill bland annat starta något kallat "Rosgame". Det skulle vara centrum för "strategisk utveckling" av den ryska spelindustrin och som skulle fokusera på "pånyttfödelse och utveckling av industrin" samt "utveckling och utgivning av spel". De har tre olika scenarier för Rosgame. Det första ser en investering på motsvarande 73,5 miljarder kronor i ett så kallat "stabiliseringsscenario" som låter spelindustrin återhämta sig och att Ryssland tar sig in bland de 20 främsta spelutvecklande länderna till år 2030. Den andra är ett "ambitiöst scenario" med en inpumpning av motsvarande 210 miljarder kronor. Det skulle leda till ett "genombrott i industrin". Det ryska sajten Kommersant, som har sett dessa dokument, skriver att genombrottets storlek inte nämndes.

Det riktigt stora scenariot är dock en investering på brutala 525 miljarder kronor. Detta ska tydligen kunna leda till att den ryska spelmarknaden ska kunna tävla med de största spelföretagen i världen år 2030. Men var ska de få alla dessa rubler från? Dmitry Chernyshenko, bossen för turism, sport, kultur och kommunikation säger att myndigheterna ännu inte vet hur de ska betala för detta och att det kommer krävas "extrabudgetära mekanismer" .

Som om inte detta var nog läsning för idag har också det icke-vinstdrivande företaget Agency for the Development of Computer Sports and Other Types of Sport (ARKIVS), som var med på mötet i december då detta diskuterades, gått ut med konkreta mål för detta projekt. Är du redo? Håll i hatten nu! Det ska, enligt ARKIVS, förutom att starta ett ryskt EA också locka en miljard utländska spelare till år 2030, skapat fyra ryska spelmotorer OCH producera två spelkonsoler.

Tror du att Ryssland kommer vara världsledande inom spelutveckling om sju år?

Ryssland vill rädda landets spelindustri med ett eget EA
Blir det kanske ett hockeyspel för det ryska EA?


Loading next content