Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Ryskt språkstöd tas bort från Starfield

Bethesda har inte kommenterat detta, men en rimlig gissning är att det är relaterat till det ryska kriget mot Ukraina...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Ryssland inledde sitt krig mot Ukraina förra året tog flera företag en bestämd ställning mot detta genom att helt enkelt ta bort sig själva och sina produkter från den ryska marknaden. En av de hårdaste motståndarna till det orättfärdiga kriget var Microsoft som meddelade att de skulle avbryta all försäljning av produkter och tjänster i Ryssland samtidigt som de donerade mycket pengar till Ukraina och hjälpte till att skydda sistnämndas cybersäkerhet.

Som ett resultat av detta stöds Windows inte längre i Ryssland och inte heller Xbox, och Microsofts spel kommer heller inte att lanseras i landet. Detta innebär att Starfield inte heller kommer att finnas där, och nu verkar det som om detta lett till andra konsekvenser.

PCGamesN rapporterar att en ny uppdatering av Starfields Steam-sida har tagit bort alla spår av stöd för det ryska språket, något som traditionellt har stöttats av Bethesda.

Ingen officiell kommentar har gjorts om varför detta beslut tagits, men en rimlig gissning är att det har spelat in att spelet som sagt inte kommer ha premiär i Ryssland samt att de plattformar det släpps till inte stöds i landet. Vi kan också tänka oss att de vedervärdiga rapporterna om ryska krigsförbrytelser under de senaste dagarna inte direkt gjort beslutet svårare heller.

Starfield

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...



Loading next content