Svenska
Gamereactor
nyheter
The Elder Scrolls IV: Oblivion

Rykte: Remake av The Elder Scrolls IV: Oblivion är under utveckling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått lång tid nu sedan vi senast fick ett spel i Elder Scrolls-serien i form av Skyrim 2011 och än ser det ut att dröja länge innan den sjätte hett efterlängtade delen släpps. Till dess kanske vi får avnjuta en remake av föregångaren Oblivion om de senaste ryktena har någon substans och trovärdighet. Läckan ifråga kommer från en användare på Reddit som hävdar att den är en före detta anställd på Virtuos studio i Paris. Inlägget togs sedan hastigt ner men användarens identitet ska dock ha bekräftats av moderatorer.

Enligt denna läcka så ska det röra sig om en remake eller remaster av Oblivion från Virtuos, studion ska dock inte ha bestämt sig ifall det blir en upphottad version av originalet eller en regelrätt remake ännu. Tydligen ska man använda sig av originalets mekanik och så vidare men snygga till grafiken i Unreal Engine 5.

Det är tänkt att släppas sent 2024 eller tidigt 2025, exakt när det blir beror på huruvida vilken väg Virtuos väljer att ta, väljer man att gå vidare med en remake så blir det alltså sannolikt släpp 2025 och 2024 ifall man nöjer sig med en remaster. Tills dess att det kommer en officiell bekräftelse så är det i vanlig ordning klokt att ha saltkaret nära till hands. Men helt osannolikt känns det ändå inte att det kan tänkas vara på gång.

The Elder Scrolls IV: Oblivion
Tillbaka till det rosa slottet.

Relaterade texterLoading next content