Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Microsoft förlorar mer pengar på Xbox Series S än X

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är inte ovanligt att spelföretag tar vissa förluster på nya konsoler för att snabbt lyckas sälja många och få igång ruljansen på spel samt tillbehör. Efter att Microsoft i veckan avslöjat priset på både Xbox Series S och Series X, var det många som utgick från att de låga priserna sannolikt betydde att de ska säljas till underpris.

Utan att avslöja sina källor, har nu erkände insidern och GamesBeat-journalisten Jeff Grubb via Twitter berättat hur det ligger till med den saken. Han menar att båda mycket riktigt säljs med förlust, men att det framför allt är Xbox Series S som är den stora boven:

"It's taking a loss on both the S and X, and it seems like it's taking a bigger loss on S."

En av orsakerna till detta är CPU:n som Series S faktiskt delar med storebror Series X. Tom Warren, chefredaktör på The Verge, twittrar hur anmärkningsvärt detta är med tanke på att du bara betalar $299 (3595 kronor i Sverige) för Xbox Series S:

"Microsoft has confirmed the Xbox Series S uses the same CPU as the Xbox Series X running at 3.6GHz. Yes, the Xbox Series S CPU is faster than the PS5"

Hade du räknat med att Microsoft skulle förlora pengar på varje såld Xbox denna generation, och trodde du att det framför allt var Xbox Series S som skulle dra upp förlusterna?

Rykte: Microsoft förlorar mer pengar på Xbox Series S än X


Loading next content