Svenska
Gamereactor
nyheter

Reggie Fils-Aimé börjar hos GameStop

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att det varit en skakig period för spelåterförsäljarna GameStop är en underdrift. I Sverige kommer kedjan att stänga samtliga butiker under 2020 och i hemtrakterna USA har flertalet butiker stängts med tumultuösa omstruktureringar både högt och lågt upp i organisationen. Försäljningen av fysiska spel sjunker sjunker fortsatt och det är hård konkurrens från större butiker som Amazon som erbjuder bättre priser. Men än har inte GameStop gett upp och den senaste nyheten är att de värvat en ny medlem till sin styrelse och denna person är ingen mindre än Reggie "my body is ready" Fils-Aimé i hopp om att få ordning på skutan.

Reggie Fils-Aimé lämnade Nintendo 2019 efter att ha spenderat 16 år med den amerikanska delen av företaget och vad som skulle bli av denna industrigigant var ett frågetecken fram tills nu och utan tvekan överraskande. Reggie har själv kommenterat sin nya arbetsplats på Twitter:

"The gaming industry needs a healthy and vibrant @GameStop. I look forward to being a part of @GameStopCorp Board and helping to make this happen."

Några planer eller fortsatta förändringar för att försöka rädda butikskedjan har inte utannonserats än och även om den nya generationen av konsoler förväntas komma i höst så är detta fortfarande ett bra tag bort rent finansiellt. Det återstår att se hur det kommer att gå för denna tidigare stapel inom spelförsäljning och vad Reggie kan tänkas bidra med.

Så, vad tror ni? Finns det hopp för GameStop och kommer Reggie att vara dess räddare?

Reggie Fils-Aimé börjar hos GameStop


Loading next content