Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Efter att ha sabbat Lara Croft, Sonic the Hedgehog, Super Mario, Mega Man, Crash och Pikachu är det dags för oss att försöka minnas hur Sony Santa Monicas gudaslaktare ser ut...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: Pikachu

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Johan Mackegård om sin Kratos:
Jag ska vara ärlig. Jag har aldrig ens petat på ett God of War-spel och det närmaste jag
någonsin kommit Kratos har varit en kort match i Playstation All-Stars Battle Royale där jag,
som den arga guden, troligtvis dessutom fick storstryk. Resultatet av på min överambitiösa
teckning blev således överraskande bra. Visst blev hans tatuering, eller vad det röda nu ska föreställa, kanske inte exakt i linje med originalet men man ser ju i alla fall tydligt vem det är! Om än på ett ganska cartoon:igt sätt. Och det är ju jättepraktiskt, för dagen då en ny
Fantomen-tecknare behövs så står jag redo!

Redax Ritar: Kratos (God of War)
Detta är en annons:

André Lamartine:
Jag hade en så tydlig spartansk mördarmaskin i skallen, men blev istället en kladdig, äggformad J.K. Simmons. Hm. Kanske inte är så illa, ändå. Vem gillar inte en biffig Simmons?

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Johan Vahlström:
En man med ett skägg. Äntligen något jag kan rita. Jag vill tacka vem det än var som kom med förslaget, för äntligen kan jag vara stolt. Ägghuvud, skägg, surgubbe, nåt ärr vid ögat (kanske, vad vet jag som aldrig spelat serien?) och ett himla användande av Boy. Färdigt. Lättare går det inte att få. Mer såna tack! 

Redax Ritar: Kratos (God of War)
Detta är en annons:

Joakim Sjögren:
Kratos är som bekant en väldigt arg individ, och ilska manifesterar sig såklart bäst genom fladdrande näsborrar, vinklade ögonbryn och ett ilsket gap. Tyvärr så lyckas inte min kreation förmedla denna omätbara aggression, trots rätt attribut, utan ser mer ut att lida av ett märkligt mellanting av utdragen förstoppnings-ångest och plötsliga hungerkänslor. De gamla gudarna hade dessutom inte haft något att frukta då min Kratos tycks ha glömt att träna sina ben på 76 år samt att hans numera enorma dasslock till öron förmodligen hade begränsat hans synfält med runt 55-85 procent i varje slagsmål.

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Petter Hegevall:
Mitt inneboende mörker, mitt sotsvarta hjärta och mina olustigt hemska tolkningar av de gulligaste av spelhjältar, har skrämt månget barn de här senaste månaderna. Men ja, äntligen ritar vi nu en karaktär som bär på samma mörker, och som passar min hemska stil. Denna blev verkligen svinbra. Lite stort kranium kanske men klart bäst av alla dessa. Utan André-fusk dessutom. Jag är bäst. I'm the best, Boy! The best!

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Olof Westerberg:
En stenhård Kratos med blottade tänder och hårig bringa, eller Markoolios Hem till Midgård-karaktär Tyke Mörbult som försöker hålla sig för skratt efter ett välplacerat fis-skämt? Jag vet inte...

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Patrik Severin:
Jag har bara spelat serien periodvis även om jag gillar konceptet. Hoppas att Ragnarok kan bli lika bra som det senaste. Bilden var ett försök att närma sig det typiska utseendet på karaktären. Jag ville också ha med yxan från den fjärde delen. Sen är det möjligt att karaktären blev lite för muskulös. Det inte lätt att rita en karaktär med en Whiteboard-penna helt från minnet.  

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Niclas Wallin:
Jag har ritat en del muskulösa snubbar i mina dagar då jag i min ungdom satsade stenhårt på att bli serietecknare. Min Kratos ser ut lite som dessa snubbar i mångt och mycket men med Kratos numera karaktäristiska skägg och en fläskig yxa av något slag. Kratos har man ju stirrat på i alla möjliga vinklar genom åren så jag tror mitt porträtt blev hyfsat nära ändå. 

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Henric Pettersson:
Jag har aldrig tidigare sett Kratos som en mysig, vältränad och halvnaken farbror med ett getskägg förut. Jag har alltid sett honom som en stenhård krigare som inte är rädd för att bloda ned sig. Men jag måste säga att jag gillar denna lite mysigare versionen av honom. Detta trots hans skrämmande midja som för tankarna till pinnsmala flickor i animerade barnprogram. Jag vill se mer av den här versionen av Kratos, helt enkelt.

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Måns Lindman:
Viktigast med Kratos är ändå bra skägg och det har han onekligen. Där lade jag orimligt mycket tid, på bekostnad av resterande fejs. Men det var det värt. Det är en rekorderlig ansiktsbehåring som alla Olympens gudar hade applåderat. Döljer alla lager av dubbelhakor gör det dessutom. Ansiktet i övrigt är ju förstås ren katastrof. Inte ens Picasso hade varit nöjd med de där ögonen. Näsan är permanent sned och intryckt av diverse danska skallar och knogmackor. Ena örat är sönderbränt av draken han nu är klädd i. Pälskrage av någon okynnesdräpt björn har han ju också. Lite väl klena axlar jämfört med huvudet men bepansrad med Bowsers brorsa på ena axeln spelar det kanske mindre roll. Blade of Chaos blev ett padelracket till slut men det passar ju så här 2021

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Marie Liljegren:
Ribban ökar nått förbannat varje vecka och denna veckas val av Kratos fick mig att bäva. Men efter noga övervägande stressade jag ner mig själv, för hur svårt kan det vara? Skäggig snubbe med röda tatueringar? Ha! Det har jag målat sen jag var liten! Så jag målade jultomten, men lite mer "bad ass" liksom. Lite som när man hyr en tomte för att ungarna inte ska känna igen tomten detta år. Så istället för att pappa Jörgen går och handlar GT och kommer tillbaka med en plastig tomtemask på nyllet men med samma avslöjande dojor så kommer en främling in och luktar skumt av sprit och otvättade källardoftande tomtekläder och i hans knä sätter ni era små älskade ungar. Kanske borde kolla referenser nästa gång? En sån tomte. Tyvärr lyckades jag få min Kratos att se ut som om han köpt ett klippkort på ett solarium men det är smällar man får ta. Han har skägg iallafall. Och en tatuering. Och ett kalt huvud. Synd bara att han ser ut som en flintskallig Nicolas Cage.

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Marcus Persson:
Inte spelat en sekund av något av Krattans spel. Vilket nog reflekteras lite i min bild också. Skallig psykopat med yxa (som han väl hade i senaste liret). Mycket nöjd. Alltid kul att få rita kladd och blod som om man vore åtta bast igen.

Redax Ritar: Kratos (God of War)

Jonas Mäki:
Spontan tanke: har det gått åt helvete tidigare så är det ingenting mot för hur det kommer bli denna gång med Kratos. Men jag tänkte att jag ritar en skallig jultomte, försöker göra honom lite ilsken samt dundrar på med detaljen över ögat, och för första gången sedan Mario är jag hjälpligt nöjd.

Tidigare delar ur denna artikelserie:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: PikachuLoading next content