Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Half-Life 2

Redax Ritar: Gordon Freeman

Dags för den samlade Gamereactor-redaktionen att plocka upp ritpennorna igen för en ny omgång av "världens sämsta tecknare försöker minnas hur spelfigurer ser ut"...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Tidigare delar ur denna artikelföljetong:
Redax Ritar: Super Mario
Redax Ritar: Sonic the Hedgehog
Redax Ritar: Lara Croft
Redax Ritar: Crash Bandicoot
Redax Ritar: Mega Man
Redax Ritar: Link
Redax Ritar: Pikachu
Redax Ritar: Kratos
Redax Ritar: Solid Snake
Redax Ritar: Donkey Kong
Redax Ritar: Master Chief

HQ
Half-Life 2
Samtliga bilder i denna artikelserie ritas direkt ur minnet utan att någon får chans att kika på en bild föreställande karaktären, först. Dessutom görs det på tid (kort om tid) och varje redaktionsmedlem får endast ett enda försök på sig. Det handlar alltså ionte om att försöka rita av en bild och verkligen få det så likt man kan med tydlig förlaga utan om att minnas och snabbt försöka få ihop en karaktär.

Jonas Mäki om sitt alster:
Vår gamle Gamereactor-kollega Jesper Karlsson var snuskigt lik Gordon Freeman, och för att rita spelvärldens tystaste protagonist försökte jag minnas hur Jeppe såg ut. Resultatet känns väl som en blandning av en barnteckning och ett hatbrott, men det får duga.

Half-Life 2

André Lamartine:
Det säger nog en hel del om hur minnesvärd en spelkaraktär är när denne inte yttrar ett endaste ord och man får inte se en endaste skymt av figuren, annat än spelomslagen. Med det sagt har jag alltid haft problem med att rita spelkaraktärers buckliga rustningar och Gordons panna blev lite väl icke-existerande här. Glasögonen blev omedvetet Dexters Lab-brillor, men jag tror jag blev nöjd med kofoten - en följeslagare som var minst lika ikonisk och viktig som Alyx!

Detta är en annons:
Half-Life 2

Henric Pettersson:
Medan André valde fuskmetoden som vanligt, valde jag en betydligt mer naturlig metod. En ärlig metod där jag ritade direkt från minnet vilket är tanken, ju. Och det är ju ironiskt ändå att André, trots fusk, inte lyckades bättre än amatörtecknaren själv. Ännu en gång har jag levererat ett mästerverk och snart är tanken att jag ska anordna en utställning av min konst på vernissage. För det tycker ni också, väl?

Half-Life 2

Marie Liljegren:
När rituppdraget damp ner ville jag verkligen tjuvkika på Google, om så bara för en sekund hur allas vår Freeman ser ut. Men nej, inget fusk! Det var dags att damma av mitt gamla fyrtioplus minne och gnugga de gamla grå. Så vad vet jag då om Gordon? Han påminner om min exmake, om nu den lilla skäggprydde hakan döljer en rejäl rumphaka. Hans favoritfärg är orange eller var det bara spelfodralet? Han bär plugghästbrillor och han klubbar rymdisar med en kofot. Och så har han nån symbol på sin suit. Jag kan jobba med det! Blev jag nöjd? Nej, inte det minsta. Jag målar alltid bättre i mitt huvud, precis som min engelska alltid låter felfri i min skalle men när den kommer ut låter jag som Stefan Löfven när han försöker tala korrekt men allt jag hör är den svenske kocken i Mupparna. Men kofoten blev rätt bra iallafall även om Gordon mer ser ut som min gamle SO-lärare Sven från högstadiet. Han dock önskade att han hade en kofot på lektionerna.

Detta är en annons:
Half-Life 2

Måns Lindman:
Han skulle ha gått till Specsavers. Då hade kanske båda glasen delat samma geometriska form. Å andra sidan kanske han inte hade kunnat välja fräsiga zebrarandiga bågar, vilket jag är etthundra procent säker på att han hade. Inget av det hade dock löst problematiken med att Gordie av någon högst oklar anledning fått Phoenix Wrights karakteristiska igelkottsfrilla. Eller det faktum att han ser helt uppgiven och slutkörd ut, nu när han skall ut och rädda världen. Men han är ju IT-tekniker i grunden. Jobbar sena kvällar och helger med brandväggar och nätverksprotokoll. Kallas Brandväggs-Jesus eller internationellt, Lord of the Token Rings.

Half-Life 2

Johan Mackegård:
Half-Life är en spelserie som jag i mitt primära konsolspelande aldrig ens har kommit i närheten av även fast termer som City 17, Headcrabs och Gordon Freeman absolut har passerat förbi i periferin. När det kommer till det sistnämnda exemplet på listan har jag således haft en ganska oklar bild av hur människan faktiskt ser ut och hjälten Gordon har därför i mitt sinne sett ut som en mer härdad variant av Ned Flanders. Skägg och glasögon med en lite bister men ändå halvnöjd uppsyn, jag är nöjd.

Half-Life 2

Patrik Severin:
Processen var kort och jag kom inte ihåg hur hans byxor såg ut. Därför fick den halvan jag hade någorlunda minne av komma med.

Half-Life 2

Niclas Wallin:
Gordon Freeman ser ju ut exakt som alla farsorna på området där jag växte upp, min egen inkluderad. Glasögonen, skägget och det välfriserade håret gör honom oerhört ikonisk i spelvärlden, samtidigt som man inte hade känt igen honom alls om han kommit skjutandes på en barnvagn i villaområdet. Fantastisk karaktär i all sin alldaglighet.

Half-Life 2

Petter Hegevall:
Det blev en del mörker även denna gång och jag tycker nog att framtänderna blev lite väl stora. Varför? Ptjaa... Jag gissar på att jag sekunden innan jag drog igång såg Svampbob swischa förbi på Vegas Ipad, eller nåt. Hur som helst känner jag mig nöjd, framförallt med halsen och Gordons dräkt som blev alldeles lysande.

Half-Life 2

Marcus Persson:
Inte riktigt den fullblods-porträttlik-proffs-Gordon jag föreställde mig i tankarna. Klart mer "deprimerad vägarbetare" än TV-spelhjälte. Men det får duga, och därmed basta!

Half-Life 2

Lukas Wallander:
Jag gjorde en riktigt sjyst Gordon om jag får säga det själv. Ansiktsformen och håret satt okej men dräkten var faktiskt riktigt bra. Problemet var bara att jag hade fuskat och ritat av Gordon. Jag skämdes, slängde bilden och erkände skamset. Nu skulle jag rita ur minnet och då blir det som att en hamster med stroke varit i farten.

Half-Life 2

Joakim Sjögren:
Min hjärna är extremt osäker på hur Gordon Freeman egentligen ser ut. Min initiala tanke var att Gordon Freeman ser ut som en yngre Ron Howard, fast med skägg. Min andra tanke var sedan att Gordon Freeman förmodligen är betydligt mer lik Bill Burr, fast med hår på huvudet. Till slut slog jag fast att Gordon Freeman mest troligen ser ut som Walter White, fast då givetvis utan hatt, och det var således där min inspiration fanns när jag väl började rita. Oavsett vad jag tänkte förhand så ser jag dock nu att min Gordon Freeman mest påminner om en frikyrkopastor som vikarierar som inbrottstjuv iklädd en spandexkostym. Det går liksom bara inte att komma ifrån den slutsatsen. Jag försökte sedan dölja min fadäs, och verka mer proffsig, genom att placera ut en penna i bildens nederkant då jag har sett Petter göra liknande manövrar med stor framgång. Allt som allt: Much success!

Half-Life 2

Johan Vahlström:
"Vem tyckte att det skulle vara kul att börja rita igen? Inte var det mitt förslag iallafall. Och nu när vi betat av de stora kändisarna som Mario, Donkey Kong och Sonic kommer det karaktärer jag bara har vaga bilder i huvudet av. Herr Freeman har jag sett på bilder. Men vilken typ av skägg hade han nu igen? Jag tror han har glasögon. Runda eller kantiga? Och är han tunnhårig? Det här var det bästa jag kunde klämma fram. En Freeman på dekis."

Half-Life 2

Olof Westerberg:
Gordons claim-to-fame har ju alltid varit hans vardaglighet, den triste forskaren som mot alla odds axlade rollen som actionhjälte. Utan direkt tanke på det blev herr Freeman i min tappning en än mer osannolik hjälte, men med tjugo-trettio kilo extra mat och småkakor innanför västen svingar han kofoten lika graciöst som alltid. I fortsättningen får jag dock tänka till en extra gång vad gäller proportionerna huvud-kropp. Gordon ser ut att vara i desperat behov av nackstöd för tillfället...

Hur ser din "fritt ur minnet på första försöket"-Gordon ut?

Relaterade texter

Half-Life 2Score

Half-Life 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Sex år efter det första spelet skrev om regelboken för hela actiongenren är Gordon Freeman äntligen tillbaka!

0
Valve har råkat ut för en stor läcka

Valve har råkat ut för en stor läcka

NYHET. Skrivet av Patrik Severin

Bland titlarna där information läckt finner vi Portal, Counter-Strike: Source, Day of Defeat: Source, Half-Life 2: Episodes 1 and 2 och Team Fortress 2. Det är stora...

Redax Ritar: Gordon Freeman

Redax Ritar: Gordon Freeman

ARTIKEL. Skrivet av Petter Hegevall

Dags för den samlade Gamereactor-redaktionen att plocka upp ritpennorna igen för en ny omgång av "världens sämsta tecknare försöker minnas hur spelfigurer ser ut"...Loading next content