Svenska
Gamereactor
recensioner
Super Arcade Football

Super Arcade Football

Petter har drömt sig tillbaka till Sensible Soccer-dagarna med Iphone-versionen av detta underbart mysiga arkadfotbollsspel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag gillar inte vare sig FIFA-serien eller Pro Evolution Soccer signerat Konami. Eller ja, jag avskyr båda spelföljetongerna ärligt talat. Vilket delvis har med min grundläggande inställning gentemot fotboll som sport att göra, såklart. För det är den idrott som jag tror att jag gillar minst, på denna jord. Trots detta och trots att jag hellre skulle elda mig själv än att recensera ett FIFA, är flertalet gamla arkadfotbollshistorier som Striker och Sensible Soccer några av de roligaste sportspelen jag någonsin upplevt.

Super Arcade Football
Dialogsekvenserna är lååånga och hopplöst störiga. Ingen bryr sig om vad Old Joe har att säga. Ingen!

Och det där saknar jag, generellt alltså. Jag tycker att sportgenren har blivit alldeles för seriös idag. NBA Jam är borta. Arkadtennisen är död. Arkadhockeyn lyser med sin frånvaro precis som arkadfotbollen. Just därför har jag njutit lite extra mycket av det retromysiga Super Arcade Football som på flera olika sätt blandar Rage Games gamla klassiker Striker med Sensible Soccer, som förtrollade mig som liten parvel. Allt vad realism är bortplockat hör, ersatt av rena tokerierna. I Super Arcade Football går 90% av försvarsspelet ut på våldsamma glidtacklingar och anfallet på dribblingar över precis hela planen. Och det är roligt. Hutlöst roligt.

Super Arcade Football
Spelmekaniken är supersimpkl med det finns djup här, i enkelheten.
Detta är en annons:

Jag har testat spelet till Iphone men det är släppt även till Mac samt PC och beroende på plattform skiljer sig naturligtvis spelkontrollen och på det sätt man styr sina spelare. Till Ios handlar det om att låta tummarna göra jobbet och tempot är rasande snabbt. Pang! Innan man vet ordet av står motståndaren i ens eget straffområde och pang, ett par sekunder har jag glidtacklat skiten ur hans anfallare och tagit min blonda back hela vägen till hans målområde och pangat iväg en redig jävel som sitter fint i nättaket. Goooooaaaaaal! Det går snabbt. Det handlar om att spela med en enda knapp, det finns ingen taktik eller strategi inblandat här och det är så simpelt att det skulle kunna bli svintrist efter 121 sekunder, om det inte vore för att det finns ett djup i det där enkla, precis som sig bör. Precis som det såg ut då, för 35 år sedan.

Super Arcade Football
Grafiken är underbart retromysig.

Grafiken är dessutom underbart tjusigt pixlig och även om introsekvensen med 1200 dialogrutor som ska klickas igenom (hörrni, Out of the Bit, ingen människa på denna jord bryr sig om story i ett arkadfotbollsspel!) är presentationen och musiken ljuvlig. Det är svårt att säga särskilt mycket negativt om det här spelet, om jag ska vara ärlig. Du som växte upp med Super Nintendo Tennis, NBA Jam, Striker, Sensible Soccer och Ice Hockey till NES kommer att gilla det här. Det garanterar jag.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Underbart enkel och rapp spelmekanik, strålande retrografik, mysig musik
-
Tjatiga dialogsekvenser
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Super Arcade FootballScore

Super Arcade Football

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Petter har drömt sig tillbaka till Sensible Soccer-dagarna med Iphone-versionen av detta underbart mysiga arkadfotbollsspel...



Loading next content