Svenska
Gamereactor
recensioner
Hogwash

Hogwash

Hegevall har tvättat vilt skenande, vrålande lortgrisar i det senaste av Apple Arcade-titlar...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Uttrycket "Hogwash" dyker upp lite titt som tätt för den som konsumerar mycket amerikansk TV och film och det betyder i stort sett "nonsens", och det är väl precis så som jag skulle välja att beskriva Bossa Studios Apple Arcade-titel som släpptes sent förra veckan. Hogwash föddes som en tramsig idé mellan kompisar under ett Game Jam och handlar om en ettrig bonde på landsbygden som tröttnat på att hans lortiga tre grisar smutsar ned hans hus, hans kläder, lada och traktor, och plockar därmed fram vattenslangen.

HQ
Hogwash
Det ser inte supersnyggt på bild men i rörelse är denna lekfulla Team Fortress 2-design vrålläcker.

Grisarna ska tvättas. Eller ja, gyttjan som suggorna föser omkring måste sköljas bort och det måste gå snabbt, dessutom. Grisarna är nämligen supersnabba. Riktiga små illbattingar som ränner runt med sina tre animationsrutor och ser ut som flimrande fån medan den celshading-baserade gyttjan skvätter åt alla tänkbara håll. Spelmekaniken är superenkel, via virtuella knappar i en traditionell touch-uppsättning gäller det att styra bonden och hans vattenmojäng, springa runt på bondgården och spruta H2O för allt vad livremmen håller för. Om grisarna lyckas lorta ned rubbet, vinner de. Om du lyckas skölja bort rubbet - vinner du. Det går även att spela Hogwash mot andra bönder (online) och även om det låter roligt på pappret är det den smått horribla spelkontrollen som fäller (leriga) krokben för denne bonde.

Kofösaren i huvudrollen är nämligen ofantligt bökig att kontrollera och bara en sådan enkel sak som att vända sig om blir till rena rama frustrationsövningarna. Faktum är att lantbrukarens rörelsemönster och hans totala brist på allt vad smidighet heter påminner mig om hur fröken Croft höll på i det allra första Tomb Raider-spelet och liknelsen "kylskåp" har aldrig känts mer passande.

Hogwash
Bökigare huvudperson att styra runt går inte att hitta. Åtminstone inte 2019.
Detta är en annons:

Hogwash hade kunnat vara en skojigt flamsig bagatell om spelkontrollen fungerat väl och animationerna sett bra ut. Nu blir det mest bara blaj, rent nonsens som trots ursnygg grafik och superläcker design inte underhåller - alls.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Otroligt tjusig estetik, läcker grafik, skoj musik
-
Små banor, otroligt enformigt, hopplöst bökig spelmekanik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
HogwashScore

Hogwash

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har tvättat vilt skenande, vrålande lortgrisar i det senaste av Apple Arcade-titlar...



Loading next content