Svenska
Gamereactor
recensioner
The Division 2

The Division 2 - Episode 2

Ubisoft har låt uppgradera The Division 2 med en riktigt påkostad expansion och vi kollar in allt nytt som lagts till...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Om du inte har spelat The Division, eller The Division 2, så kommer följande text inte ge dig någon större mening.

När The Division 2 uppdateras, läggs det såklart till flera nyheter, men om du köpt Season Pass finns det mycket extra innehåll. Detta eftersom Ubisoft faktiskt förstått att "nedladdningsbart innehåll" faktiskt bör vara något köttigt som ska vara värt pengarna, kanske rent av till den milda grad att man denna gång kan överväga huruvida innehållsvolymen har blivit överväldigande för nya spelare. Lyckligtvis gäller detta även den del som är tillgänglig för alla.

Men låt oss börja med de roliga elementen som finns där, oavsett om du har öppnat din plånbok eller ej. Först och främst är det bra att känna till att du inte kommer att få tillgång till godsakerna förrän nästa vecka, såvida du inte har köpt Season Pass.

Detta är en annons:
The Division 2
The Division 2The Division 2

Det finns nu ett rangordningssystem för de olika expeditionerna, en god anledning att spela dem igen, och dessutom kommer Black Tusk-invasionerna även till Camp White Oak och min personliga favorit, Manning National Zoo - som för övrigt har en hemlig boss som jag inte har dödat ännu. Lägg till detta att Kenley College nu har alla avdelningar öppna - för alla. Beroende på hur snabb du är kan du få guld-, silver- och bronsmedaljer. Var och en av de tre svårighetsnivåerna har sina egna medaljer.

Det ska också finnas ett nytt belöningssystem för dem som hjälper andra när de begär assistans, det så kallade "Shepard-systemet", som kommer ger "endorsements", men tyvärr kunde vi inte ta reda på vad det exakt betyder. Det är dock fantastiskt att Ubisoft på detta sätt uppmuntrar till att göra något bra för andra. Men vad jag förstått så får du kosmetiska saker som belöningar, och systemet håller koll på tidigare hjälp. Bra service.

Detta är en annons:

Naturligtvis är detta ett billigt sätt att lägga till mer återspelningsvärde till det redan befintliga innehållet, men det är ändå snyggt av Ubisoft för att öka underhållningen i det vi redan har.

The Division 2
The Division 2The Division 2

Utöver det finns det flera element i spelet som har fått en omfattande översyn, mer unik utrustning av det mer påkostade slaget har lagts till, inte minst "Targeted Loot". Här kan du specifikt jaga komponenter av en viss typ, utrustning eller vapen, till och med märken och modifieringar, och systemet håller koll på hur länge det du är på jakt efter fortfarande är en del av det Loot Table som är tillgängligt i ett specifikt uppdrag. Det kommer också vara möjligt att senare rikta in sig på specifika Gear Sets - men det har ännu inte implementerats.

Dessutom får spelet nu ytterligare en specialisering, och kraven för att låsa upp dessa har sänkts. Den nya specialiteten är Technician som använder sig av raketer, vilket kanske inte är helt användbart när när slagfältet är antingen trånga gator eller smala korridorer.

För de som spelar PvP har vi goda nyheter. Normalization försvinner, så inga stats kommer att ändras, varken i Dark Zones eller Conflict. Om du ligger under Gear Level 500, kommer du naturligtvis att boostas. Det finns också flera Supply Drops på olika platser, och med flera olika fiender och en ockuperad Dark Zone, så kan du såklart räkna med Black Tusk-soldater. Sedan har Thieves Den uppgraderats när det gäller vad som erbjuds och hur ofta. Dessutom finns det Server Transfer, vilket innebär att du som spelare alltid kommer till en server med många andra spelare. Det finns också en ny del, Team Elimination i Conflict där du spelar 4v4 (bäst av sju rundor). Det finns några mindre förbättringar, till exempel att det nu alltid ges belöningar för dem som avslutar en match. Det finns också en ny bana, Wharf, som skickar dig till den lokala fiskehamnen.

The Division 2
The Division 2The Division 2

Recalibration har också förändrats, eller snarare sättet man använder det på, och förmodligen till det bättre. Detta gör det lättare att använda, eftersom det går smidigare att hitta den egenskap du letar efter och den utrustning den behöver tas från. Det låter dig också flytta egenskaper från ett märke av utrustning till ett annat, vilket ger en helt annan flexibilitetsnivå.

Till min stora glädje finns det också nya Classified Assignments, dessa miniberättelser är något jag gillade ganska bra. Tyvärr är de två uppdragen reserverade för dem som har Season Pass, och ger både en ambassad med en kraschad helikopter samt en marin som kan användas som ett centralt vapenförvar - i båda fall är det Outcasts som är fienden.

Det finns också många andra småsaker, som optimerar hela upplevelsen. Exempelvis kan fyra delar av en specifik rustning kan användas för att få bonus med Exotic-utrustning, och Raid Gear Sets kan nu hittas utanför Raids, men ryggsäcken och chestpiece är fortfarande exklusiva för Raids.

Hard Wired Gear Sets har också blivit lättare att få tag i, och alla Brand-set har fått ny utrustning för alla platser, det finns inte längre något behov av att sitta med en utrustningsöversikt för att skapa en optimal uppsättning - och det betyder mycket mer loot i spelet, vilket ju är något jag såklart tackar för i en looter shooter.

The Division 2
The Division 2The Division 2

Namngivna vapen har blivit kraftigare och 35 nya har lagts till. Många av dem tillhör dock Heroic Missions och Check Points på maxad Gear Level, och alla som har försökt överta en Checkpoint vid maximal larmnivå vet att det inte är helt enkelt lätt. Alla namngivna vapen har bättre versioner av den förmåga de använder, ger ett vapen + 10% för headshots, kommer det namngivna vapnet kommer att ha + 15%. Men nej, jag kom inte igenom allt, det var helt enkelt för mycket. Men din Stash har uppgraderats - med möjligheten att nu förvara upp till 300 saker, hurra!

Pentagon - The Last Castle

Jag gillar även narrativet kring Black Tusks och deras besatthet av Pentagon. Till absolut ingens förvåning finns det något där de skulle vilja ha, och för dig finns det bara ett alternativ, nämligen att skjuta dig igenom allt. Pentagon-delen är gameplay-mässigt en helt fantastisk utmaning, som tvingar dig att tänka på positionering, och inte minst hur du ska hantera hinder som inte bara kan skjutas bort.

Atmosfären i Pentagon är fantastisk, men det är också vad jag förväntade mig. Det är intensivt, det finns fiender överallt, och man måste röra sig snabbt och intelligent för att undvika en säker död. Ett störande mjau från huskatten eller frun som ropar "middagen är klar" och du är dödens. Naturligtvis hjälper det om du spelar tillsammans med andra, eftersom detta är avsett att avnjutas co-op precis som andra större uppdrag i spelet.

The Division 2
The Division 2

När det gäller storyn, skulle jag vilja säga att vi tycks närma oss ett vaccin, men tyvärr har andra också insett detta. Däribland Black Tusks, som har sina egna motiv. Jag har alltid haft svårt att acceptera att en privat säkerhetsvakt, en parodi på amerikanska Blackwater, kan bli så stark och ha så mycket resurser... I alla fall tills du får reda på att deras moderföretag har över 22 000 anställda. Då är The Division 2 plötsligt lite mer realistiskt än du kanske trodde. Och så finns det ett annat uppdrag, nämligen en resa till DARPA-laboratoriet, som är en viktig del av berättelsen - men du måste spela det genom dig själv för jag vill inte spoila.

Till skillnad från de flesta andra recensioner du kommer att läsa har jag köpt och betalat för mitt eget Season Pass med mina egna pengar, och jag tycker faktiskt att jag fick något för dem, och det är snart en sällsynthet i dessa giriga DLC- och live service-tider.

Det är bra att det finns en narrativ vinkel till alla uppdragen som är tydlig och genomgripande, du behöver aldrig fundera på varför du ska göra något och vad det leder till.

Kort sagt: Om du gillar The Division 2 kommer du att älska Episode 2.

HQ
HQ
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Prisvärt, mycket innehåll, suveränt Pentagon-uppdrag, smarta förbättringar, bra stämning, storyn för framåt
-
En del återvinning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • fille49
    Jag har aldrig spelat ett spel som detta förut, jag tar i så jag spyr, riktigt jävla mycket. Detta spel är för mig väldigt intensivt och jag... 4/10

Relaterade texter

The Division 2Score

The Division 2

RECENSION. Skrivet av Andreas Blom

The Division 2 är till mångt och mycket en försiktig utveckling av det första spelet, men lika roligt och lika beroendeframkallande som förra gången. Andreas har patrullerat Washington D.C och försökt rädda de som räddas kan...

Jag hatar The Division 2

Jag hatar The Division 2

ARTIKEL. Skrivet av Patrik Severin

Jag såg fram mot The Division innan vi fick se det i rörelse. Men jag kom snabbt att ogilla det spelmekaniska och hur det påverkat andra besläktade spelserier på grund av hemska designval...



Loading next content