Svenska
Gamereactor
recensioner
Lego Star Wars: Microfighters 2

Lego Star Wars: Microfighters 2

Vad får man om man blandar ett simpelt barnprogram med The Last Jedi samt Wipeout? Du får detta spel, som roar enormt mycket under den extremt korta speltiden innan man når slutet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Lego Star Wars: Microfighters släpptes 2014 och var ärligt talat inget vidare. Det handlade om ett TT Games-utvecklat retrospel i samma anda som Capcom-klassikern 1942 där man flög mikroskopiska Lego-skepp och pangade ned ännu mindre rymdfiender. I Lego Star Wars: Microfighters 2 handlar det om något helt annat, vilket gör att jag undrar varför Lego inte valde ett mer unikt namn för att helt enkelt slippa risken för att folk blandar ihop de båda titlarna.

HQ
Lego Star Wars: Microfighters 2Lego Star Wars: Microfighters 2
Du kan inte skjuta, bromsa, gasa eller göra någonting annat än att svänga. Men det räcker gott, i cirka 30 minuter. Sen är det här spelet slut.

I detta spel styr du en Star Wars: Microfighters-farkost genom tighta kanaler likt den där ikoniska scenen i slutet av A New Hope när Luke navigerar sig genom rännorna på Dödsstjärnan innan han lyckas placera den där förödande bomben som spränger merparten av Imperiet. Skillnaden här är att allt är gjort i Lego (duh!) och att spelmekaniken lånats från Wipeout/F-Zero snarare än från någon annan stans. I mångt och mycket är detta en Wipeout Light-upplevelse tilld in smartphone där du kontrollerar ett litet Lego-skepp med båda tummarna, använder dig av luftbromsen genom att snedställa skeppet olika mycket beroende på kurvans svårighetsgrad och på så sätt kontrollerar hastigheten. Det är verkligen snorenkelt upplagt men mekaniskt välskapt och därmed ytterst beroendeframkallande.

Lego Star Wars: Microfighters 2Lego Star Wars: Microfighters 2
Wipeout (1) lär ha varit den överlägset största inspirationskällan under själva utvecklingen.

Min första halvtimme med Lego Star Wars: Microfighters 2 slungade mig tillbaka till min första kväll tillsammans med Psygnosis-klassikern Wipeout både en och 900 000 gånger. Och det var naturligtvis något väldigt positivt då jag dyrkar de två första titlarna i den kultklassiska spelserien. Det var först efter cirka 30 minuter som jag insåg att det här spelet inte räcker särskilt mycket längre, än så. Nu kostar ju förvisso Lego Star Wars: Microfighters 2 inte en endaste liten krona och innehåller dessutom ingen reklam, vilket gör det till ett fynd även om den där halvtimmen passerar snabbt förbi. Svårighetsgraden stegras i "rätt" takt och möjligheten att välja mellan en rad olika karaktärer tillför såklart precis som den charmiga designen men något mer än en småcharmig axelryckning blir aldrig detta.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Charmig estetik, klockren spelmekanik, mysig musik
-
Kort, innehållslöst, något simpelt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Lego Star Wars: Microfighters 2Score

Lego Star Wars: Microfighters 2

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Vad får man om man blandar ett simpelt barnprogram med The Last Jedi samt Wipeout? Du får detta spel, som roar enormt mycket under den extremt korta speltiden innan man når slutet...



Loading next content