Svenska
Gamereactor
recensioner
Retro Highway

Retro Highway

Pole Position, Hang On och Out Run blandas i denna charmiga 80-talspärla. Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag tror att det började med Pole Position till Atari 2600 för egen del, hemma hos min kusin Pär. Det var det första racingspelet jag någonsin testade som snorig femåring och det tog inte många sekunder innan jag var fast. För evigt. Jag minns hur jag tjatade åt mig "fri speltid" med Pole Position varje enskild gång som familjen besökte kusinerna och jag minns mycket väl hur mycket jag älskade den där känslan av fart och frihet i det där gamla Atari-spelet. När jag ett drygt år senare lade vantarna på Sega Master System-titeln Hang On var beroendet ett faktum. Hang On var i grunden rätt jädra uselt, ärligt talat. Ändå spelade jag det varje dag i över ett år.

HQ
Retro Highway
Hela presentationen ser ut som en perfekt mix mellan Hang On och Out Run!

Out Run, Top Gear (Super Nintendo) samt Chase HQ tog vid senare tillfälle Hang On:s plats och jag fortsatte att knarka pixelbaserade landsvägs-racingspel proppade med mötande trafik och nitro-chocker. Att återvända till detta gamla härliga koncept i nysläppta mobilspelet Retro Highway är trevligt, såklart. Mycket trevligt. Det är indiestudion Dumb Luck Games som släppt lös Retro Highway till såväl Android som Iphone och jag har under de tre senaste dagarna kört en hel del motorcykel i denna charmiga 80-talsflirt.

Retro Highway
Motorcykeln accelerar av sig själv pch svänger det gör man genom att gnussa de vita pilarna med tummarna.

Upplägget är precis lika simpelt som det var när jag var fem år gammal. Spelaren kontrollerar en pixelbaserad motorcykel som tävlar mot klockan längs en landsväg fylld till brädden av trafik, guldmynt och nitrobehållare. Det gäller att överleva så länge man bara kan genom att undvika mötande bilar och lastbilar för att på så sätt vinna poäng och tillräckligt med ingame-valuta för att kunna "köpa" sig ett extraliv när olyckan är framme. För Retro Highway är gratis att ladda hem men innehåller såklart både obligatoriska trailers för andra mobilspel samt möjligheten att köpa guld för riktiga pengar och för att på så sätt slippa börja om från början när man frontat en ljusgrön lastbil och helt plötsligt har slut på mynt. Upplägget känns dock aldrig sådär vidrigt och girigt som det gör i exempelvis Real Racing eller Sniper Strike: Special Ops. Jag har till exempel spelat igenom hela Retro Highway utan att spenderat en krona men har i och med detta dock tvingats glutta på ett tiotal kortare trailers för framförallt ett rätt fult golfspel till Iphone som jag ombeds införskaffa (om och om och om igen).

Detta är en annons:
Retro Highway
Att inte smälla in i mötande trafik blir snabbt en utmaning då motorcykeln får upp ordentlig fart tack vare Nitro-mätaren.

Retro Highway är charmigt och snyggt även fast det ser ut att härstamma från slutet av 80-talet. Rena, snygga sprites och städade pixlar i starka färger skapar ett grundutseende som är lätt att älska för alla som växt upp med spel som Out Run, Hang On och Pole Position. Det är ingen titel som jag kommer tillbringa särskilt mycket mer tid med än vad jag redan gjort de gångna tre dagarna men det är samtidigt inget annat än en härlig 80-talsflirt som i allra högsta grad underhåller för stunden.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Charmig grafik, trevligt upplägg, lagom svårighetsgrad, gratis, mysig midimusik
-
Enformiga miljöer, påtvingad gratisreklam
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Retro HighwayScore

Retro Highway

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Pole Position, Hang On och Out Run blandas i denna charmiga 80-talspärla. Petter har delat ut betyg...



Loading next content